Unelma-asunto Espanjassa -ohjelmassa kiinteistönvälittäjät kilpasilla

Julkaistu: 04.02.2023
AjankohtaistaAsuminenOstaminen ja vuokraaminenUusimmatVideotVideot>Ajankohtaista -videot

Aurinkorannikolla viime syksynä kuvattu uusi viihteellinen lifestyle-ohjelma Unelma-asunto Espanjassa alkaa helmikuussa. Ohjelmassa kiinteistönvälittäjät Kirsi Oras ja Markus Aho kilpailevat kumpi löytää ohjelman vieraita miellyttävän kiinteistön. Katso video, kävimme haastattelemassa Aurinkorannikon uuden tähtiparin!

Ohjelman tuotanto oli molemmille ensimmäinen tv-projekti. -Toki olemme molemmat tehneet omia videoita kiinteistönvälittäjänä, toteaa Markus Aho. -Mutta oli tämä ihan eri kokoluokkaa, naurahtaa Kirsi Oras. Varsinainen korkeakoulu tv-kuvauksiin.

Persoonalliset ystävykset

Keskustelu Kirsin ja Markuksen välillä polveilee sujuvasti ja toisen lausetta täydennetään luontevasti. Huomaa, että kaksikko on tottunut toimimaan yhdessä.

-Emme varsinaisesti tunteneet toisiamme ennen kuvauksia, mutta nyt meistä on tullut ystäviä, he toteavat yhteen ääneen. Olemme vielä sopivasti erilaisia ja täydennämme näin toisiamme. Molemmat toivovatkin, että tämä persoonallisuus ja aitous näkyvät myös ruudussa.

Kuvaukset kestivät syksyllä yli kaksi kuukautta. Kuvauspäivät olivat pitkiä, ja sen ohessa oma elämä ja työ jatkuivat kaikkine käänteineen. -En juurikaan muista mitään marraskuusta, olin niin väsynyt, huokaa Kirsi, joka tunnetaan rannikolla myös aktiivisen Suomela-yhdistyksen puheenjohtajana.

Videolla Kirsi ja Markus kertovat ohjelman teosta sekä kiinteistönvälittäjän arjesta Aurinkorannikolla.
Unelmien täyttymisen matkalla

Ohjelmassa vierailevat suomalaiset kertovat toiveensa ja budjettinsa, ja Kirsin ja Markuksen tehtävä on etsiä heille unelmien koti. Ohjelma on leikkimielinen kilpailu ja viihteellinen reality- eli tosi-tv-tuotanto.

Mukana on yksineläjiä, perheitä ja porukoita. Kiinteistöjä metsästetään kaupungeista, kylistä ja maaseudulta. Aurinkorannikko esittäytyy laajasti ohjelman aikana.

Ohjelmassa nähdään monenlaisia asuntoja. Kuva MTV

Ohjelma antaa kattavan kuvan erilaisista kiinteistöistä sekä jakaa infoa asunnon ostamisesta Espanjasta. Siinä on myös kyse haaveiden täyttymisestä. Ja jos ei muuta, niin aurinkoa ja kauniita maisemia tulee ruudun täydeltä.

Kiinteistönvälittäjän reality

Kirsi ja Markus pohtivat kiinteistönvälittäjän todellista arkea pitkän kokemuksensa kautta. – Prosessin kiihkeimmässä vaiheessa olemme niin tiiviisti yhteydessä asiakkaaseen, että toisinaan tuntuu, että toimimme myös terapeuttina, sovittelijana, huoltajana ja pankkivirkailijana, listaa Kirsi. Saatamme saman päivän aikana kohdata aika vaikeissakin elämäntilanteissa olevia ihmisiä.

Meille uskotaan hyvin henkilökohtaisiakin asioita, jatkaa Markus. – Se on kuin nopea intensiivinen suhde!

Tuore yhteistyö sujui hyvin. Kuva Jaana Monto

Vaikeita tilanteita ovat ne, jossa ostaja ja myyjä ovat eri kulttuureista. Tällöin esimerkiksi päätöksentekonopeus saattaa olla ääripäistä. Kirsi antaa esimerkin: kun oikea kiinteistö löytyy, niin espanjalainen ostaja saattaa olla todella nopea, kun taas suomalainen myyjä voi pohtia asioita pitkäänkin.

Katso täältä Kotini Espanjassa -ohjelmia, joissa vierailemme suomalaisten kodeissa Espanjassa.

Aurinkorannikko on kansainvälinen paikka ja peräkkäin saattaa olla asiakkaita hyvin erilaisista kulttuureista ja niiden ominaispiirteet täytyy osata ottaa huomioon. -Yksikään päivä ei todellakaan ole samanlainen, vahvistaa Kirsi.

Aurinkorannikko ei ole enää pelkkä eläköitymispaikka. Muutos on näkynyt muutaman vuoden aikana myös kiinteistönvälityksessä. -Ostajia on nykyään kaikenikäisiä ensiasunnon ostajista eläkeläisiin, kertoo Markus. Enää ei suomalaisten harpin keskustaa laiteta Fuengirolaan, vaan Málagan lentokenttä ja etäisyys siitä on monelle tärkeä kriteeri.

Unelma-asunto Espanjassa alkaa keskiviikkona 8.2 MTV:llä. Kuva MTV
Ohjelman asiantuntijat

Kirsi Oras, asuu Alhaurín el Grandessa, vuosia Aurinkorannikolla 5
Markus kuvaa Kirsiä:
Kirsi on tyylikäs, ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä, joka ymmärtää mitä asiakas oikeasti hakee. Vähän kovan ammattikuoren alta löytyy pieni runotyttö.

Markus Aho, asuu Riogordossa, vuosia Aurinkorannikolla 10
Kirsi kuvaa Markusta:
Pitkänlinjan ammattilainen, superhauska tyyppi, mahtava persoona ja aito ihminen. On ollut hienoa saada oppia tuntemaan Markus tämän ohjelmanteon aikana. Olet koskettanut mua paljon, Kirsi tunnustaa Markukselle.

Teksti ja pääkuva Jaana Monto
jaana.monto@espanja.com

MAINOS

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Aurinkorannikon partiotoiminta pitää yllä suomalaisuutta

Caminito del Rey -vaellusreitti palautuu ennalleen korjausten jälkeen