AjankohtaistaUusimmat

Uudet sakko-dronet käyttöön

Julkaistu: 19.01.2022

Espanjassa otetaan käyttöön uudet liikennekamera-dronet valvomaan turvallisuutta liikenteessä. Ne pystyvät nappaamaan kuvan auton rekisterikilvestä 500 metrin päästä.

Vuonna 2021 raportoitiin vähemmän kuolemantapauksia liikenteessä kuin sitä edeltävänä vuonna. Espanjan liikennevirasto DGT aikookin panostaa liikenneturvallisuuteen entistä enemmän.

Uusi laite, jonka DGT aikoo luovuttaa Guardia Civil -liikenneviranomaisille, on kamera, joka asennetaan olemassa oleviin droneihin. Tämä kamera voi ottaa kuvia ajoneuvoista ja niiden rekisterikilvistä jopa 500 metrin etäisyydeltä.

DGT:n tiejärjestelmien valvontaan käyttämän helikopterin lisäksi nämä dronet voivat lentää niillä alueilla, joilla sattuu helpommin onnettomuuksia tai suurin sallittu nopeus voidaan helposti ylittää. Samalla drone voi ottaa selkeitä kuvia rikkomuksista ja kuljettajista. Hiljaista dronea ei auton sisältä kuule, toisin kuin jo kaukaa erottavan helikopterin.

DGT:llä on myös monia muita välineitä, tutkia ja kameroita rikosten ja vaarallisen ajamisen valvontaan ja viraston tavoitteena onkin vähentää kuljettajien ylinopeutta sekä alkoholin tai huumeiden käyttöä. Älytutkat on jo otettu käyttöön. Ajokortista tulee jatkossa menettämään enemmän pisteitä eri rikkomuksista. Lue siitä ja uudesta Espanjan tieliikennelaista tästä.

Lähde: Euro Weekly News, kuva: Guardia Civil

Jaa:

Aurinkorannikko houkuttelee investoijia

Osallistu tanssituntille Tamaran kanssa!