Viisi tapaa hankkiutua eroon Espanjan-kodin muurahaisista

Julkaistu: 07.08.2022
AjankohtaistaUusimmat

Muurahaiset voivat olla kuumilla seuduilla todellinen riesa kesäaikaan. Idealista esitteli turvallisia keinoja näiden ikävien tuholaisten häätämiseen Espanjassa.

Muurahaiset ovat pieniä, ne liikkuvat isoissa joukoissa ja ovat vikkeliä. Niillä on tapana tunkeutua koteihin kesäisin, ja tavallisesti ne aiheuttavat ikäviä ongelmia myös Espanjan lomakodeissa. Kun muurahaiset löytävät sopivan sisääntuloreitin, niitä saattaa yhtäkkiä olla asunnossa sadoittain. Vastataisteluun on kuitenkin tehokkaita ekologisia kotikonsteja, joilla ötököistä pääsee eroon pysyvästi.

1. Varmista mistä muurahaiset tulevat

Aivan ensimmäiseksi on selvitettävä mistä muurahaiset pääsevät sisään. Yleensä sisäänpääsyreitti on halkeama, huonosti saumattu laatanväli tai riittämättömästi eristetty kohta rakennuksessa. Muurahaiset pääsevät sisään pienimmästäkin kolosta. Kun sisääntulokohta on löytynyt, se tulee sulkea kunnolla ja alue pitää siivota kunnolla esimerkiksi leivänmuruista tai lattialle vahingossa kaatuneista makeista nesteistä tai jostain muusta, joka houkuttelee muurahaisia.

Kuva Flickr.
2. Hankkiudu muurahaisista eroon etikalla

Hyvä tapa häätää muurahaiset on käyttää etikkaa tai sitruunamehua. Sen jälkeen, kun lattia on pesty läpikotaisin, jompaakumpaa voi laittaa muutamia tippoja kohtiin, joista muurahaiset kulkevat. Marmori- ja graniittilattioiden kanssa kannattaa olla kuitenkin varovainen, koska ne saattavat syöpyä.

3. Eliminoi muurahaiset mausteilla

Jotkut mausteet inhottavat muurahaisia. Muurahaisten kulkureitille voi ripotella kanelia, laakerinlehtiä, neilikkaa ja ennen kaikkea pippuria ja chiliä. Ne ajavat tuholaiset takaisin koloonsa. Kahvinpuruista, piparmintusta ja eteerisistä öljyistä voi myös olla apua.

4. Käytä pesuainetta häätökeinona

Pesuaine, joka ei koostu luonnonaineista, voi myös auttaa pitämään muurahaiset pois. Sitä voi liottaa veteen ja suihkuttaa suihkupullolla alueille, josta muurahaiset tulevat sisään. Ne pakenevat, koska inhoavat pesuaineen hajua ja tahmaisuutta.

5. Hyödynnä ruokasoodaa tai talkkijauhetta

Yksi menetelmä hankkiutua muurahaisista eroon on ripotella ongelma-alueille ruokasoodaa tai talkkijauhetta. Tämän tyyppiset aineet ärsyttävät muurahaisia ja ne poistuvat asunnosta nopeasti.

Kun muurahaisista on päästy eroon, on tärkeää siivota asunto läpikotaisin kaikista epäpuhtauksista ja tukkia huolellisesti kaikki sisääntuloaukot. Muutoin nämä ikävät tunkeilijat saattavat palata.

Lähde
idealista.com

Jaa:

Málaga valmistautuu elokuun ferioihin

Tutustu tänä kesänä Andalusian kauniisiin kyliin