Aurinkoenergialla toimivat katamaraanit purjehtivat Málagan lahdella

Julkaistu: 01.09.2023
AjanvieteEläminen ja lomailu

Malagalainen merimies ja merenkulun insinööri Dionisio Mendiola sai tiedotusvälineiden huomion vuoden 2022 lopussa purjehdittuaan yksin pienellä veneellä matkan silloisesta asuinkaupungistaan Oslosta El Candadon satamaan, El Paloon Málagaan.

Nyt kotikaupunkiinsa palannut nuori yrittäjä on yhdistänyt uuteen projektiinsa kaksi suurta intohimoaan: meren ja luonnonsuojelun. Kyse on katamaraanilla risteiltävistä charter-reiteistä, jotka suuntautuvat Málagan lahden ympäristöön. Toisin kuin tavalliset katamaraanit, Dioniso Mendiolan merenkulkualukset eivät saastuta.

Katamaraanien potkurit ovat sähköisiä, ja lisäksi ne saavat sähköä perään asennetuista aurinkopaneeleista. Aloite nimeltään La Bella Verde sai alkunsa Ibizalla vuosia sitten, kun Mendiolan ystävä muutti perinteisen katamaraanin sähköiseksi ja omavoimaiseksi.

Tuohon aikaan ihmiset eivät olleet vielä niin tietoisia merten saastumisesta ja hänen ideaansa pidettiin hulluna, kertoo Mendiola.

Katamaraanien akkujen latauskapasiteetti on riippuvainen auringosta. Aurinkoisena päivänä puoliteholla liikuttaessa katamaraani ei käytännössä joudu käyttämään sähköä. Pilvisinäkin päivinä se pystyy purjehtimaan kuusi tuntia tuulen avulla.

Mendiola näki yhdessä liikekumppaninsa Pedro Navarron kanssa mahdollisuuden viedä tämä risteilyidea Málagaan vuokraamalla kaksi sähköllä toimivaa katamaraania. Nyt ne ovat El Palon rannalla, vastapäätä Lulú Playa -rantabaaria, jossa nuorilla yrittäjillä on myös infopiste.

Katamaraaniristeilyjen infopiste sijaitsee El Palon rannalla Lulú Playa -rantabaarissa.

Ihmiset kokevat tärkeäksi, että he voivat nauttia merestä saastuttamatta sitä, Mendiola toteaa. Laivamatkojen kippareina toimivat yleensä vuorotellen Mendiola itse sekä kaksi muuta purjehdusalan ammattilaista.

Katamaraanit ovat ankkuroitu lähelle rantaa.

Neljän tunnin matkat

Katamaraanit Nalú ja Ninja ovat kahdeksan metriä pitkiä. Niillä järjestetään enintään 12 hengen ryhmille yleensä kolmesta neljään tuntia kestäviä retkiä, joiden aikana tutustutaan Málagan lahteen.

Viedäkseen asiakkaansa merelle ankkuroiduille katamaraaneille ja sieltä takaisin rantaan, yritys tekee yhteistyötä toisen paikallisen yrityksen, moottorikumiveneitä vuokraavan Kayak & Bike -vesiurheilukeskuksen kanssa.

Lippuja katamaraaniristeilylle voi varata LaBellaVerden verkkosivuilta.

Katamaraanille pääsee moottorikumiveneellä.

Rannat puhtaaksi

Palvelu on otettu erittäin hyvin vastaan alusta alkaen, ja kesäajan kaikki viikonloput ovat olleet varattuja. Maanantain ja perjantain välisillä risteilyillä on vielä jonkin verran tilaa.

Toinen La Bella Verden tarjoama vaihtoehto ovat erityisristeilyt, jotka mahdollistavat purjehtimisen myös lapsille ja liikuntarajoitteisille. Katamaraanien avulla järjestetään myös muovijätteen keräyspäiviä: Menemme vapaaehtoisten kanssa viettämään päivää rannalla ja siivoamme sen, Mendiola selittää.

Mendiolan mielestä Málagan kaupunki tarvitsee tämän tyyppistä palvelutarjontaa. Toistaiseksi, ennen kuin San Andrésin satama aukeaa, kaupungissa on vain kaksi hyvin pientä venesatamaa. Tarjontaa on vähän, vaikka ihmiset haluavat lähteä merelle ja viettää päivän purjehtien.

Lue lisää merellisestä ajanvietosta:
Málagan satamasta risteilylle
Risteilylle kätevästi Espanjan satamista

Lähteet
surinenglish.es
labellaverde.com

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Frigiliana lumoaa historiallisella tunnelmalla

Millainen on keskiverto Costa del Solin turisti?