Espanjan mielenkiintoiset hylätyt paikat – osa 1

Julkaistu: 12.06.2022
AjanvieteAlue-esittelytUusimmat

Espanja on täynnä kiinnostavia matkakohteita, ja extreme-elämyksiä kaipaavat voivatkin suunnata autioiksi jääneisiin paikkoihin. Näitä on monenlaisia autioituneista rautatieasemista, aavekaupunkeihin ja jopa hylättyjä linnoja. Paikat kutkuttavat mielikuvitusta ja ovat erityisesti valokuvaajien ja elokuvien tekijöiden suosikkeja.

Idealista kasasi joukon mielenkiintoisimpia kohteita eripuolilta Espanjaa. Tässä kahdeksan enimmäistä.

Aavekaupunki – Granadilla, Cáceres
Kuva Flickr

Granadilla on aavekaupunki, joka evakuoitiin Gabriel y Galán padon ja tekojärven rakentamisen vuoksi. Vesi ei kuitenkaan koskaan tulvinut kylään, ja sen kadut ovat edelleen moitteettomassa kunnossa. Granadillaa on entisöity ja sen ansiosta siellä on nyt mahdollista vierailla. Kylässä on jopa 1400-luvulta peräisin oleva linna, joka on yksi päänähtävyyksistä. Kylä sijaitsee Extremadurassa puolen tunnin ajomatkan päässä Plasencian kaupungista.

Rautatieasema – Estación Internacional de Canfranc, Huesca
Kuva Flickr

Pyrenneiden läheisyydessä, Huescan provinssissa, on vaikuttava vuonna 1928 rakennettu Canfrancin kansainvälinen rautatieasema. Sen tarkoituksena oli yhdistää Ranska ja Espanja Somportin tunnelin kautta. 1970-luvulla tunnelin käyttö lopetettiin ja sen seurauksena asemakin suljettiin. Vuonna 2022 asema julistettiin kulttuuriperimäkohteeksi ja siitä lähtien siellä vierailu on ollut taas mahdollista. Tällä hetkellä Canfrancin kansainvälistä rautatieasemaa kunnostetaan luksushotelliksi ja ses on tarkoitus avata joulukuussa 2022.  Hotelli toimii Royal Hideaway Luxury Hotels & Resorts luksusbrändin alla.

Kullan lastauslaituri – Dícido Cargadero de mineral, Cantabria
Kuva Flickr

Dícidon kullan lastauslaituri Pohjois-Espanjan Cantabrian alueella rakennettiin vuonna 1938 vanhoja Dícidon kaivoksia varten. Se on ainoa jäljellä oleva kuudesta Castro Urdialesin kaupungin lastauslaiturista. Lastauslaituri on valokuvaajien suosiossa, mutta se on tällä hetkellä sortumisvaaran vuoksi kultturiperintökohteiden punaisella listalla.

Linnoitus – Fuerte de la Galea, Vizcaya
Kuva Wikimedia commons

Fuerte de la Galean linnoitus sijaitsee Getxon rannikolla Biskajanlahdella. Se rakennettiin sotilaskäyttöä varten 1700-luvulla vanhan 1500-luvulla rakennetun vahtitornin päälle. Linnoitukselle pääsee pitkin Aixerrotan myllylle vievää kaunista rannikkopolkua.

Aavekaupunki – Escó, Zaragoza
Kuva Flickr

Myös Escó on kylä, josta asukkaat häädettiin tekojärven rakentamisen vuoksi. Tänä päivänä Yesa-tekojärvi ei kuitenkaan enää peitä kylää, ja aavekaupunkiefekti on täydellinen. Escó sijaitsee Zaragozan provinssissa, 50 km päässä Jacan kaupungista.

Luostari – Monasterio de San Pedro de Arlanza, Burgos
Kuva Flickr

Kauniin San Pedro de Arlanzan luostarin rauniot sijaitsevat Hortigüelan kylässä, 40 minuutin ajomatkan päässä Burgosesta. Hylätty luostari on rapistunut aikojen saatossa, mutta keskiaikaisista rakenteista suurin osa on kuitenkin jäljellä. Tämä on yksi Espanjan kauneimmista hylätyistä paikoista.

Asetehdas – Real Fábrica de Armas y Municiones de Orbaitzeta, Navarra
Kuva Wikimedia

Real Fábrica de Armas y Municiones de Orbaitzeta -asetehdas sijaitsee Pyrenneiden alueella lähellä Irati-metsää. Tehdas rakennettin vuonna 1874, mutta se suljettiin vuosisata myöhemmin ja jäi tyhjäksi. Ajan kuluessa luonnon kasvusto on valloittanut sen seinät ja paikka on julistettu kulttuuriperimäkohteeksi. Tulevina vuosina sitä on suunnitelmissa kunnostaa laajamittaisesti.

Aavekaupunki – Belchite, Zaragoza
Kuva Flickr

Yksi Espanjan kuuluisimmista hylätyistä kylistä on Belchite, joka oli samannimisen taistelun tapahtumapaikka Espanjan sisällissodan aikana. Viime aikoina siellä on kuvattu useita elokuvia. Tämä vaikuttava aavekaupunki sijaitsee vain 50 km päässä Zaragozan kaupungista.

Lähde
idealista.com

Jaa:

Sovellukset helpottavat pysäköimistä

Suuntaa kesään Rincón de la Victoriassa