Lintupuisto houkuttelee viettämään päivää

Julkaistu: 16.05.2022
AjanvieteAlue-esittelytUusimmat

Benalmádenassa rannan lähellä sijaitseva Parque de la Paloma eli Lintupuisto on erinomainen koko perheen puisto. Sieltä löytyy tekemistä ja nähtävää sekä perheen pienimmille että vanhemmille. Paikka on täydellinen piknikille, päiväretkelle sekä vaikka iltakävelylle. Puistosta löytyy paljon eläimiä ja suurin osa niistä liikkuu vapaana puistossa, joka onkin paikan suurin vetonaula.

Valtava Lintupuisto on Aurinkorannikon yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Varsinkin viikonloppuisin tämä kaunis ja rauhallinen paikka kerää paljon kävijöitä. 

Eläimet

Puisto on täynnä erilaisia eläimiä kuten kilpikonnia, lintuja, joutsenia, riikinkukkoja, pupuja, kanoja, vuohia ja aaseja. Eläimet pysyvät alueella hyvin, vaikka portit ovat koko päivän auki. Toisinaan eläimiä löytyy myös naapurin puutarhoista.

Koirat ovat tervetulleita puistoon, mutta ne pitää aina olla hihnassa. Monet tuovatkin koiransa lenkille lintupuistoon. 

Puiston eläimet kiinnostavat perheen pienempiä ja se onkin hyvä paikka opettaa lapsille, miten kohdella eläimiä kunnioittavasti. Pääsiäisen aikaa puisto vetää ihmisiä katsomaan tipuja. Puiston eläimiä saa ruokkia, joten mukaan voi ottaa esimerkiksi leipää ja porkkanaa. 

Erinomainen paikka ajanviettoon

Puistossa riittää nurmikkoa, joten piknikin pystyttäminen on loistava idea. Alueelle voi ottaa mukaan tuolit ja pöydän tai viltin. Myös omat eväät ovat sallittuja, mutta alueelta löytyy myös ravintola ja muutama kioski, joista voi ostaa syötävää ja juotavaa. 

Puistossa on penkkejä, joihin voi istahtaa ja nauttia ympäristöstä ja rauhasta lukien vaikka lehteä tai kuunnellen musiikkia. Lapsille on muutama leikkipaikka ja valtavasti tilaa leikkiä pitkin vehreää puistoa. Paikka on hyvin monipuolinen ja siksi sopiikin hyvin lapsiperheille. 

Kuntoilu

Puistoon voi tulla urheilu mielessä ja se on hyvä paikka juoksu- tai kävelylenkille. Sieltä löytyy kuntoiluvälineitä, joita voi yhdistää omaan lenkkiin oikein mukavasti. 

Kaktuspuutarha

Puistossa on erillinen kaktuspuutarha, jossa on yksi Euroopan rikkaimmista kaktus- ja mehikasvikokoelmista. Puutarhassa on yli 2000 kaktusta yli 450 eri lajista, ja infokyltit kasveista.

Kuinka päästä Lintupuistoon?

Puistoon on helppo tulla, koska parkkipaikkoja löytyy hyvin ympäristöstä. Julkisilla pääsee hyvin perille. Alue on helppo hahmottaa, sillä porteilta löytyy aluekartat ja opasteita. Puistoon on viisi sisäänpääsyä.

Julkinen liikenne 

Renfe -junalla lähin pysäkki on Benalmadenan Arroyo de la Miel. 
Bussien  linja 110, (Malaga-Benalmadena) linja 120, (Torremolinos-Fuengirola) lähin pysäkki on Selwo Marina. 
Kaupunkibussin linja L2 pysähtyy Selwo Marina Dolphinarium tai Windmills pysäkeillä ja linja L1 Parque de la Paloma pysäkillä.
Puisto on auki kesäaikaan joka päivä 9.00-23.00, talviaikaan 9.00-22.00.
Sisäänpääsy on ilmainen. 

Teksti ja kuvat
Jenna Meriheinä
työharjoittelija

Jaa:

Aikamatka vanhaan Nerjaan

Riglos – Maailman seitsemänneksi kaunein kylä