Örisevät ja Sirisevät yhtyivät komeasti

Julkaistu: 05.12.2023
Ajanviete

Mieskuoro Örisevien ensimmäinen yhteiskonsertti naiskuoro Sirisevien kanssa sujui komeasti, vaikka kuorot kohtasivat lavalla lähes olemattoman ensikosketuksen jälkeen.

Turusta konserttiin lennähtänyt What ever sisters, yhteisprojektiin huomoristisesti ristitty Sirisevät, ehti osallistua vain yhtenä päivänä pieneen harjoitukseen Örisevien kanssa.

Harjoituksissa ehdittiin hioa pikaisesti molempien kuorojen ohjelmistoa, yhteislaulujen sävelkorkeuksia ja vuorotteluja. Lavalla kuorot yhtyivät samaan leikkiin näin vähäisen harjoittelun jälkeen hämmästyttävän saumattomasti.

Kymmenen vuotta pienemmissä tilaisuuksissa esiintynyt Sirisevät lauloi hienosti kolmiäänisesti myös suuremmalla estradillla. Kuoroa säestänyt kuoronjohtaja Tuula Sailola loihti laulujen tueksi pianosta vahvat tehosteet. Laulujen väliin rakennellut pienet tarinat toivat esityksiin runsautta. Pienenä kritiikkinä voisi sanoa, että puheosuuksiin kannattaa saada hitusen lisää varmuutta, sillä pientä takeltelua niissä vielä oli. Kokonaisuus oli kuitenkin niin hyvä, että katsojat tuskin kiinnittävät näihin huomiota.

Mieskuoro Örisevien osuus ja yhteislaulut sujuivat myös suorastaan loistavasti. Harjoituksia ehdittiin treenitilojen haun vuoksi pitämään vain puolet aikaisempaan verrattuna. Naiskuoron ansiosta kappaleitakin oli tavallista vähemmän. Uudet laulajat toivat myös viime keväänä jo verenvähyydestä kärsineelle kuorolle kaivattua voimaa.

Örisevien yhtenä helmenä voi poimia kuoronjohtajan Kari Alajuuman säveltämä Kitkan viisas, jonka on sanoittanut mestari Vexi Salmi. Konserti oli myös nimetty edesmenneen sanataiturin mukaan.

Tummissa asuissa railakkaasti esiintyneen Örisevien on syytä pysyä tyylilleen uskollisena. Yhdessä äänessä laulavan kuoron kannattaa olla solistiosuuksissakin samalla linjalla. Jyhkeän nimensä mukaisesti kuoron on paras valita jatkossa solisteikseen voimakkaita, tummahkoja ääniä, jotka pysyvät myös nuotissa.

Runsaalle yleisölle pitää antaa erityiskiitos. Esityksistä suorastaan hurmioituneet katsojat elivät voimakkaasti mukana ja piiskasivat laulajat parhaimmilleen.

Katso video mieskuoro Örisevien ja naiskuoro Sirisevien yhteiskonsertista:

Mieskuoro Öriseviä voi kuulla vielä viimeisessä joulukonsertissa Ravintola Kukossa 14.12. kello 19:00.

Mieskuoro Örisevät esiintyy myös huomisessa itsenäisyyspäivän gaalassa Torremolinosissa:
Tervetuloa itsenäisyyspäivän gaalaan 2023 Torremolinosiin!

Teksti Aimo Kajava
Kuva ja video Marja Kajava
toimitus@espanja.com

Jaa:

Renfe kieltää sähköpotkulaudat kaikissa Espanjan junissa 12. joulukuuta alkaen

Asumisen uutiskirje joulukuu 01/2023