Sofia-opiston uusi toiminnanjohtaja tähtää hyvähenkiseen yhteistyöhön

Julkaistu: 19.10.2022
AjanvieteYritysuutiset

Sofia-opiston uusi toiminnanjohtaja Sari Savolainen näkee itsensä kapellimestarina, jonka kanssa on kiva toimia. Hän toivottaa Aurinkorannikon toimijat tervetulleiksi jakamaan osaamistaan ja opiston käyttäjiä kertomaan toiveistaan. -Tehdään Sofia-opistosta yhdessä sydämen sivistyksen kehto.

Fuengirolassa sijaitsevan Sofia-opiston hallitus oli jo tovin halunnut kehittää uudenlaista aikakautta, virkistää opiston toimintaa ja raikastaa ilmapiiriä. Opiston toiminnasta oli 17-vuoden ajan vastannut Minna Kantola. Hallitukselle ei ollut ensisijainen ratkaisu henkilövaihdos, mutta se nähtiin myös yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona tilanteen niin vaatiessa.

Prosessi hallituksessa oli käynnissä puolisen vuotta, mutta muutokset eivät aina suju kitkattomasti ja saattavat joskus johtaa joidenkin kannalta ikäviinkin lopputulemiin, toteaa hallituksen puheenjohtaja Ari Ketola.

Ehdokkaiden joukosta valittiin pätevimpänä Sari Savolainen, joka jo tuntee opiston toimintaa ja jolla on sekä talousalan, yritystoiminnan että opettamisen koulutus ja pitkä kokemus. Pesti alkaa 1.11.22 ja nyt on katse tulevaisuudessa.

Sari Savolainen kertoo videolla itsestään ja ajatuksistaan.
Kuka on Sari Savolainen

Filosofian ja kauppatieteiden tohtori, opettamisen pedagoginen pätevyys sekä talousneuvoksen arvonimi ovat vain osa Sari Savolaista kuvaavia määreitä. Hän itse ei halua korostaa titteleitä, mutta tämä monipuolinen osaaminen ja kokemus antaa vahvan tietotaidon opiston toiminnan kehittämiseen.

Kiinnostus elämään ja ilmiöihin on saanut Sarin perehtymään laaja-alaisesti eri teemoihin. Tuttuja ovat mm hypnoterapia, buddhalaisuus ja psykologia sekä toisaalta raa’an liike-elämän lainalaisuudet erilaisista johtamisen rooleista.  -Olenkin ennen kaikkea humaani filosofi, mutta tarvittaessa minusta löytyy jämäkkä liiketoiminnan asiantuntija.

Minulle tärkeitä arvoja ovat rehellisyys ja luottamus.

Sari Savolainen

Sari korostaa kaikessa yhteistyötä, ja se onnistuukin usealla kielellä. Kansainvälisissä tehtävissä kielitaito on laajentunut italiaan, saksaan, englantiin ja ruotsiin. Espanjankin oppiminen on nyt listalla.

Uudet raikkaat tuulet

Sofia-opisto on Sarille tuttu jo vuosien takaa ja viimeisen vuoden ajalta lähemmin hallituksen jäsenenä. -Tämän nimityksen saama julkisuuden laajuus on kuitenkin yllättynyt. Olen huomannut, että kuinka tärkeä osa Aurinkorannikkoa Sofia-opisto on.

Ideoita ja ajatuksia uudella luotsilla on runsaasti. – Olemme vapaan sivistystyön keskus. Haluankin laajentaa toimintaa eri ikäisille, tarjota kursseja laaja-alaisesti ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille sekä tutkia digitaalisen puolen mahdollisuuksia käytännössä.

Lue tästä Sofia-opiston syyskauden 2022 avajaisista

Opiston käyttäjiin Sari haluaa tutustua lähemmin ja kehottaakin tarttumaan hihasta ja kertomaan toiveista ja ajatuksista opiston suhteen. -Haluan olla helposti lähestyttävä ja välitön.

-Toivon myös, että eri alojen osaajat ottavat yhteyttä ja voimme yhteistyössä tehdä laadukasta toimintaa meidän kävijöillemme. Tähtään siihen, että jatkossa meitä kuvaavat sanat raikkaus, iloisuus ja yhteisöllisyys.

Johtajana Sari kertoo onnistuneensa silloin, kun on tehnyt itsensä tarpeettomaksi. Sari kuvaakin itseään kapellimestariksi, joka haluaa, että orkesterilla on hyvä fiilis toimia ja kuuntelijat tykkäävät esityksestä.

Iso tähtäin on viiden vuoden päässä. -Paljon on tehtävää, mutta toivon, että jo ensi vuoden alussa meillä olisi tarjolla hyvä valikoima kursseja.

Vuonna 2015 Sofia-opistolla opiskeltiin espanjalaista puutarhanpitoa. Lue tästä lisää!

Jaa:

Nauti lämpimästä syksystä eloisassa Rincón de la Victoriassa

Tossa de Marin vanhan kaupungin muurit suojelivat merirosvoilta