Aitoa espanjalaista tunnelmaa Etelä-Espanjan kauneimmissa valkoisissa kylissä

Julkaistu: 09.09.2021
Alue-esittelytEläminen ja lomailuUusimmat
add one

Espanjan eteläinen osa on yksi suosituimmista puolista Espanjassa, sen upeiden rantojen ja kauniiden kylien vuoksi. Valkoiset kylät ovat tunnettuja varsinkin Andalusiassa, mutta myös Murciasta ja Extremadurasta löytyy kuvankauniita pueblos blancos -kohteita.

Kuva: Waldo Miguez / Pixabay

Setenil de las Bodegas

Yksi Andalusian parhaista valkoisista kylistä on ”kalliokylä” Setenil de las Bodegas Cadizin maakunnassa. Tässä pikkukaupungissa on vain 500 asukasta, joista monet todella asuvat kallioiden sisällä! Setenilin talot on rakennettu kylän päälle ulottuvan kallionkielekkeen sisälle, joka on arkkitehtoninen ihme ja houkuttelee paikalle lukuisia turisteja sitä ihailemaan.

Kylässä on myös joki, joka erottaa kaksi sen tärkeintä katua: Calle de Sol ja Calle de Sombra (suom. aurinkokatu ja varjokatu). Vieraillessasi viehättävässä valkoisessa Setenilin kaupungissa, kannattaa myös suunnata 1200-luvun Nasarene-linnoitukseen, joka on kuuluisa myös pääsiäisjuhlistaan.

Kuva: Floyd / Flickr

Cabo de Palos

Tämä Murcian kaupunki oli alun perin kalastajakylä, ja nykypäivänäkin voi edelleen nähdä useita pieniä kalastusaluksia sen rannikolla. Kylän viehättävillä kaduilla kävellessä voi tuntea ainutlaatuisen hengen ja rytmin toiselta ajalta ja rauhan, jota ei löydä muualta. Paras tapa nauttia tästä erityisestä tunteesta on maistella paikallista ruokaa. Kannattaa kokeilla ainakin caldero del Mar Menor -riisikeittoa, joka sisältää valikoiman paikallista kalaa.

Kylässä vieraillessa on suositeltavaa poiketa myös sen upealla majakalla, jolla ei ole enää merenkulkua, mutta joka tarjoaa silti mahdollisuuden käydä todella viehättävällä kävelyllä pitkin yhtä Välimeren rannikon kauneimmista rannikkoteistä. Tämän lisäksi voi kylässä opetella sukellusta ja lähteä tutkimaan upeita Murcian merenpohjan aarteita.

Kuva: Keith Roper / Flickr

Frigiliana

Muutaman kilometrin päässä kuuluisasta Nerjan kaupungista Malagassa sijaitsee Frigiliana-niminen ihme. Tällä valkoisella kylällä lähellä Malagaa on rikas historia, joka on saanut nimensä Rooman menneisyydestä: Frexinius-Ana tai Frexiniuksen paikka. Sillä on myös rikas arabialainen historiallinen tausta, johon voi tutustua käymällä vanhassakaupungissa, jota kutsutaan myös El Barribartoksi. Mutkikkaat valkoiset kadut on koristeltu kauniilla kukilla ja niissä on piilotettuja luolataloja.

Jos pidät kävelystä, niin tämä kylä on loistava vaihtoehto lomalle, sillä sieltä löytyy 5 kilometrin vaellusreitti kylän yli kohoavalle mäen huipulle, joka tunnetaan nimellä El Fuerte. Kesäkuukausina kannattaa vaellukselle lähteä ajoissa välttääkseen äärimmäiset helteet, mutta nouseminen aikaisin vaellukselle on sen arvoista, koska kukkula tarjoaa vertaansa vailla olevat näkymät Andalusian maisemaan. Kylän huipulta on myös näkymät muun muassa Frigilianan linnan raunioille ja kaupunkiin. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, kannattaa kylässä myös maistaa paikallista ruokaa, mukaan lukien siellä valmistettua oliiviöljyä, viiniä ja ruokohunajaa.

Kuva: Jocelyn Erskine-Kellie / Flickr

Zafra

Zafran kaupunki Badajozissa, joka tunnetaan myös nimellä ”pikku Sevilla”, on ollut kuuluisa keskiajalta lähtien hienoista käsitöistään, kuten keramiikasta, nahasta ja hopeasta, ja ennen kaikkea karjamarkkinoista, joita pidetään edelleen. Espanjan Extremaduran alueella sijaitseva Zafran historiallinen ja taiteellinen perintö on ylivoimainen, ja Palacio de los Duques de Feria -palatsi erottuu erityisesti kauneudellaan.

Kylää ympäröivässä vanhassa muurissa on 8 porttia, jotka ovat myös vierailun arvoisia. Erityisesti Puerta de Jerez, joka johtaa vierailijat pienille mutkitteleville kujille, jotka ovat täynnä taloja, joiden parvekkeet pursuavat kukkaloistoa. Kylässä kannattaa vaellella etenkin keskustan pääaukioilla, joka oli kerran keskiaikaisten markkinoiden ja messujen näyttämö, mutta joka on tänä päivänä erinomainen paikka nauttia hyvistä tapaksista sekä tyypillisestä Etelä-Espanjan suussasulavasta ruuasta.

Kuva: Indalomania / Wikimedia Commons

Mojácar

Almerían maakunnassa sijaitseva Mojácar on tyypillinen Cadizin valkoinen kylä. Siellä on täydellinen sekoitus merenrantaa ja vuoristoa, ja se oli yksi Espanjan hippiliikkeen perustoista. Kylässä voi edelleen huomata ja hengittää erityistä boheemista tunnelmaa tietyillä kylän alueilla.

Jos haluat tutustua Mojácariin kunnolla, pukeudu mukaviin kenkiin ja vaeltele rauhassa kaupungin jyrkkien, kapeiden ja ennen kaikkea kauniiden katujen läpi. Tämä paikka on suosikki etenkin innokkaille valokuvaajille, jotka ilahtuvat Mojácarin useista kauniista nurkista. Vain muutaman kilometrin päässä kylästä löytyy lukemattomia rantoja ja lahtia kristallinkirkkailla vesillä, jotka ovat täydellisiä keväällä ja kesällä.

Kuva: Jocelyn Erskine-Kellie / Flickr

Vejer de la Frontera

Barbate-joen rannalla sijaitsevan kukkulan harjalla istuva kaunis Vejer de la Fronteran kylä tarjoaa unohtumattomat näkymät Cadizin maakuntaan. Vuosien varrella kaupunki on asuttanut karthagolaisia, foinikialaisia ja roomalaisia, ja sen mutkaisilla kaduilla voi tuntea yli viiden vuosisadan muslimien miehityksen jälkiä.

Andalusian ikoninen arkkitehtuuri ja sen seinien majesteettisuus, kaunis katedraali ja tuoksukukkaiset terassit ovat kaikki tehneet Vejeristä yhden Cádizin parhaista kylistä ja mahdollisesti parhaan valkoisen kylän koko Andalusiassa. Vejerissä voi kokea aitoa espanjalaista tunnelmaa, sekä tutustua alueen kulttuuriin, ihmisiin ja herkulliseen ruokaan.

Lue myös Pohjois-Espanjan idyllisimmistä kylistä tästä.

Lähde: Idealista

Jaa:

Air Show täyttää Torre del Marin rannat katsojilla

Koronatapausten määrä laskenut Costa del Solilla

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.