Costa Brava on monipuolinen lomakohde

Julkaistu: 01.06.2022
AjankohtaistaAjanvieteAlue-esittelytUusimmat

Costa Bravan kaupungit ja rannat ovat vierailun arvoisia sekä kesällä että talvella. Täällä voit nauttia taiteesta, kulttuurista, maisemista, rannoista, luonnosta ja historiasta suhteellisen pienellä alueella. Täällä on helppo liikkua ja ihanteellista viettää lomaa.

Tästä samaa mieltä ovat useat matkailijat, sillä Costa Brava on yksi Espanjan ja myös Katalonian suosituimmista matkakohteista. Alueella on useita kauniita kyliä ja paljon erilaista tekemistä koko perheelle. Alueeseen kannattaakin tutustua useamman päivän ajan, jotta ehtii tutustua täysipainoisesti tarjontaan. Alla muutamia suosituksia parhaista kylistä ja rannoista Costa Bravan alueella kesälle 2022.

Vieraile Gironan rannikolla

Gironan rannikolla on mahdollisuus äärettömään määrään ainutlaatuisia kokemuksia, joita ei pysty kokemaan missään muualla. Voit antaa itsesi intoutua Salvador Dalin häkellyttävästä luovuudesta ja jäljistä, joita hän on jättänyt Figueresin, Cadaquésin ja Port Lligatin viehättäviin kyliin.

Port Lligat. Kuva Pixabay

Näiden kylien kauneus ei ole jäänyt huomaamatta HBO TV-kanavalla, jonka sarjaan Game of Thrones, on kuvattu useita kohtauksia juuri Gironassa. Toisaalta, ei ole yllättävää, että keskiaikaisia sarjoja kuvataan tällä alueella, ottaen huomioon kauniit linnat ja luonnonpuistot, joita on Costa Bravalla runsaasti.

Costa Bravan parhaat rannat

Jos kaipaat aurinkoista rantaa, niin Costa Bravan kristallinkirkas Välimeren vesi ja kultaiset hiekkarannat ihastuttavat sinua varmasti. Tarjolla on kaiken tyyppisiä rantoja pienistä lahdista, kuten Cala Taballera El Port de la Selvassa, aina sinisellä lipulla palkittuihin rantoihin koko perheelle, kuten La Fosca in Palamós.

Cadaqués Kuva Pixabay
Costa Bravan kauneimmat kaupungit ja kylät

Kuten rantoja ja suosittuja turistikohteita, Costa Bravalla on myös kauniita, hiljaisempia nurkkauksia, joissa voit nauttia merituulesta ja havupuiden tuoksusta. Alueella on myös joitakin Katalonian, Espanjan ja jopa koko maailman kauneimpia kaupunkeja. Uppoudu Costa Bravan historiaan, ja sen merelliseen menneisyyteen Cadaquésin viehättävän kalastuskylän historian kautta. Sieltä näkee aamuisin auringonnousun ensimmäisten joukossa Iberian niemimaalla.

Cala de Palafrugell Kuva Pixabay

Toinen yhtä lailla tyrmäävän upea on Cala de Palafrugell, viehättävä valkoinen kylä, jossa on laaja valikoima käsityökauppoja ja vilkkaita ravintoloita, joissa voi tutustua paikalliseen gastronomiaan. Näkemisen arvoinen on myös esihistoriallisiin aikoihin juurensa juontava Begurin kylä, joka ylpeilee olevansa syrjässä kaikesta.

Cala de Aiguablava Begurissa. Kuva Wikimedia

Lähde
idealista.com

Jaa:

Mistä Espanjassa puhuttiin toukokuussa?

Fuengirolassa juhlitaan meriperinteitä