Vertaa asuntoja

Espanjan paikat, joissa voi nähdä lunta talvisin

Espanjan paikat, joissa voi nähdä lunta talvisin

  • 20/12/2020

Pohdittaessa Espanjaa, yleensä ensimmäisenä tulevat mieleen aurinkoiset rannat, palmut ja rantalomat. Espanjasta löytyy kuitenkin myös vaihtelevampaa maisemaa, johon kuuluu kauniita järviä, laajoja tasankoja ja upeita vuoristoja, ja talvikuukausina on mahdollisuus nähdä jopa lunta.

Myös Espanjassa on mahdollisuus valkoiseen jouluun! Hiihtokeskuksista yksittäisiin vuorenhuippuihin, jotka sopivat erinomaisesti patikointiin tai päiväretkelle koko perheen kanssa, Espanjassa riittää kokemista ja näkemistä myös talvisin. Tässä artikkelissa on listausta muutamista Espanjan parhaista lumisista kohteista sekä niiden kävelyreiteistä, hiihtoalueista ja tietysti myös lumisista maisemista.

Kuva: Pixabay

Sierra de Gredos, Ávila

Ávilan maakunnassa sijaitseva Sierra de Gredos on epäilemättä yksi kauneimmista paikoista Espanjassa. Tämä upea vuoristoalue on henkeäsalpaava nähdä milloin tahansa vuoden aikana, mutta Gredos on erityisen kaunis talvella ja on ehdoton vierailukohde talvikohteiden luetteloon.

Monet talvella vierailevista turisteista suuntaavat Navarredonda de Gredosiin ja Hoyos del Espinoon, joista lähtevät useimmat helpoimmista vaellusreiteistä. Jos sinulla on jo kokemusta vaellus- ja vuoristoreiteistä, kannattaa vierailla Laguna Grande de Gredosilla. “Gredoksen laiturilta” (pysäköintialue Hoyos del Espinossa) on noin 2 tunnin kävelymatka laguunille. Talvella se on täysin jäätynyt, mikä luo mitä upeimman talvimaiseman.

Jos olet todella kokenut vaelluksessa, kannattaa myös suunnata Almanzorille Sierra de Gredosissa, joka on 2.591 metriä merenpinnan yläpuolella.

Kuva: flickr.com/photos/soniapereda/

Valle de Arán, Lleida

Aranin laakso Lleidassa tarjoaa useita mahdollisuuksia talvella, varsinkin silloin kun sataa lunta: voit lähteä hiihtoretkelle Baqueiraan, kiipeilyreitille, vaeltamaan tai tutustumaan monipuoliseen romaanisen ja goottilaisen arkkitehtuurin taiteelliseen perintöön lähialueella.

Paras tapa nauttia tästä Katalonian laaksosta on yhdistää nämä aktiviteetit käyntiin kylpylässä ja nauttia illallisesta paikallisessa ravintolassa, jossa pääset nauttimaan parhaasta paikallisesta aranesilaisesta keittiöstä. Kannattaa kokeilla ainakin ‘olla aranesaa’, joka on runsas, haudutettu seos makkaroita, papuja ja vihanneksia.

Kuumien lähteiden perinne tällä Katalonian alueella tulee roomalaisilta, ja lähistöllä on monia kylpylöitä joihin kannattaa tutustua, kuten Termas de la Baronia Les-kaupungissa.

Kuva: Needpix

Comarca del Sobrarbe, Huesca

Aragónin alueella sijaitseva Sobrarbe on kuuluisa upeista Ordesan ja Pinetan laaksoista ja se on myös suosittu kuvankauniiden huippujensa, kuten Monte Perdidon, ansiosta. Tämä alue on ehdoton vierailukohde luonnon ystäville ja maaseutumatkailusta kiinnostuneille.

Sobrarbe liitetään yleensä patikointiin, mutta talvikuukausina runsaiden lumisateiden jälkeen useat yritykset tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden vuokrata lumikenkiä ja kävellä pitkin lumisia metsäpolkuja ja talvisia reittejä.

Jos sinulla on onni käydä alueella talvella, kannattaa vierailla myös Aínsassa, joka on yksi Espanjan kauneimmista keskiaikaisista kylistä ja on vieläkin näyttävämpi lumisena.

Kuva: flickr.com/photos/caminosdemalaga/

Sierra de las Nieves, Málaga

On hassua, että “Sierra de las Nieves” -niminen luonnonpuisto, joka tarkoittaa kirjaimellisesti lumista vuoristoa, ei löydy jostain Espanjan pohjoisosasta, kuten Huesca tai Lleida, vaan pikemminkin eteläisestä Málagan maakunnasta Andalusian alueella. Unesco on julistanut alueen biosfäärialueeksi, ja vaikka se onkin kaunis myös kesällä, alueen näkeminen lumen alla on varmasti unohtumaton kokemus.

Paras tapa päästä puistoon on Yunqueran tai Toloxin kaupunkien kautta, ja ollessasi siellä kannattaa myös poiketa päiväretkelle ainutlaatuiseen Rondan kaupunkiin.

Kuva: flickr.com/photos/45264235@N06/

Rascafría, Madrid

Jopa Madridista voi löytää lunta, jos matkustat vuorille. Jos haluat lähteä pienelle tauolle Espanjan lumimaisemiin, kannattaa suunnata Rascafrían kaupunkiin Madridin alueella, etenkin Cascada del Purgatorion vesiputoukselle. Reitti putouksille on melko suoraviivainen, on hyvin opastettu eikä siellä ole liikaa tungosta talvella. Voit halutessasi jäädä Rascafríaan tai matkustaa helposti Madridin kaupungista bussilla. Kun saavut Rascafríaan, etsi Las Presillasin pysäköintialue, josta tämä luminen reitti alkaa.

Jos et ole vielä vieraillut tässä pienessä kaupungissa, valmistaudu rakastumaan Rascafríaan, joka on monille kuin pala Sveitsiä Madridin keskellä. Upeiden maisemien lisäksi alueelta löytyy muun muassa paljon historiaa, siltoja ja suussasulavaa ruokaa.

Lähde: Idealista

Liity keskusteluun