Espanjan Soriasta löytyy Euroopan suurin arabilinnoitus

Julkaistu: 30.04.2022
Alue-esittelytUusimmat

Espanjassa on paljon rakennuksia ja rakennelmia, joiden alkuperä on historiallisesti ja arkkitehtuurisesti merkittävä, kuten valtava Castillo de Gormaz -linna. Se oli aikanaan yksi halutuimmista strategisista asemapaikoista ja sotilaallisen arkkitehtuurin taidonnäyte.

Sorian maakunta sijaitsee Castilla y León itsehallintoalueen itäosassa ja itse linnalle on matkaa vajaa 200 km Madridista pohjoiseen. Gomazin kylästä, jossa linna sijaitsee, löytyy muutakin kiinnostavaa historiasta pitävälle.

Massiivinen kokonaisuus

Arabit rakensivat Castillo de Gormazin vuonna 956 kukkulan huipulle Duero-joen törmälle. Linna on ympärysmitaltaan huikeat 1200 m, itä-länsi pituudeltaan 440 m, leveydeltään 60 m ja se on jaettu kahteen erilliseen vallihaudan erottamaan alueeseen.

Linnan muurilla on pituutta. Kuva Flickr

Ensimmäisessä osassa on palatsi ja seitsemän tornia, jotka oli tarkoitettu ylimystön käyttöön. Toinen osio koostuu alueesta, jossa on 26 tornia ja kymmenen metriä korkeat seinät. Siellä oli tilat sotajoukoille ja talleille, muita asuintiloja, varastoja sotatarvikkeille sekä vesiallas, josta saatiin vettä esimerkiksi peseytymistä varten. Tiloissa pystyi yöpymään 2000 sotilasta ja lisäksi linnan ympärillä olevalle tasangolle mahtui tarvittaessa leiriytymään useita tuhansia lisää.

Haluttu asemapaikka

Muureissa on useita sisäänkäyntejä, mutta niistä kuuluisin on hevosenkengän muotoinen Puerta Califal -ovi. Castillo de Gormaz oli 900-1000-luvuilla yksi muslimien ja kristittyjen halutuimmista strategisista asemapaikoista. Vuonna 1060 linnan valloitti Ferdinand I ja yksi linnoituksen tunnetuimmista hallitsijoista oli Rodrigo Díaz, joka tunnetaan paremmin nimellä El Cid Campeador.

Gormazin kylä on mielenkiintoinen käyntikohde. Kuva Flickr

Castillo de Gormaz sijaitsee pienessä El Gormazin kylässä. Siellä on myös muita perintörakennuksia, kuten San Miguelin Eremitaaši, San Juan Bautistan kirkko ja Santiagon kirkko.

Lähteet
idealista.com
fascinatingspain.com

Pääkuva Pxhere / Miguel Ángel García

Jaa:

Mistä Espanjassa puhuttiin huhtikuussa?

Maailman suurin risteilijä Espanjaan