Alue-esittelytUusimmat

Espanjan Teruelissa on erikoinen punainen linna

Julkaistu: 12.11.2022

Percancensen kylässä kauniissa Espanjan Teruelissa on vihreää kasvillisuutta, joka hallitsee maisemia yhdessä maanviljelyspeltojen kanssa. Alueella on myös huomiota herättävä punainen Perancensen linna, joka on yksi Aragónin hienoimmista linnoituksista.

Perancensen linnoitus on rakennettu 1200-luvulla, ja sen rakentamisessa hyödynnettiin alueen pinnanmuotoja. Linna rakennettiin Sierra Merena -vuoren juurelle, josta se vartioi Perancensen vanhaa kaupunkia ja toimi puolustuksen ensimmäisenä linjana. Linnoitus rakennettiin vanhan islamilaisen linnoituksen paikalle.

Linnoituksen pinta-ala on 4000 m2 ja sitä suojaavat kallioiselle ja jyrkälle alustalle rakennetut kolme rinnakkaista muuria. Linnan rakentamiseen käytettiin rodenoa, samaa punaista kivimateriaalia, jota on myös ympäristön maaperässä.

Linnaa suojaavat vahvat muurit.
Linnoituksen sijainti oli strategisesti tärkeä

Perancensen linnoituksen sijainti Kastilian ja Aragónin rajalla oli merkittävä puolustuksen kannalta. Linnoitukselta näki myös muille lähialueille, kuten Monreal del Campolle, Bueñaan, Aguatóniin, Singraan ja San Ginésin kukkulalle.

Linnoitusta laajennettiin 1300-luvulla, jolloin sen uloimpia muureja korotettiin. Muurien paksuus oli paikoitellen jopa 3,5 m ja tykki-iskujen lisäksi niiden tarkoitus oli suojata myös tulipaloilta.

Katolisen monarkian ja Kastilian ja Aragónin kuningaskuntien liiton jälkeen Perancensen linna menetti merkityksensä. Tänä päivänä se on kuitenkin edelleen hyvässä kunnossa, koska esimerkiksi kaikki sen huoneet ovat säilyneet. Linnan hyvän kunnon ansiosta siellä voi vierailla ja samalla voi tutustua sen pitkään historiaan.

Miten Peracensen linnaan pääsee?

Matka Terualin ja Perancensen kaupungin välillä kestää 45 minuuttia A-23-tietä pitkin. Linna on vain kahden kilometrin päässä Perancensen keskustasta. Linnan ulkopuolella on pysäköintialue.

Lähde
20minutos.es
Kuvat Flickr

Jaa:

Nuori BMX-lupaus lentoon lähdössä

Viisi historiallista vankilaa vierailukohteina Espanjassa