Vertaa asuntoja

Ihastuttava Alicante

Ihastuttava Alicante

  • 25/09/2015

Espanjan kaakkoisosassa, Costa Blancan rannalla sijaitseva Alicante ihastuttaa monipuolisuudellaan. Pitkät valkeat hiekkarannat täyttävät rantalomailun tarpeet ja kaupunki on myös tulvillaan historiaa, kulttuuria sekä vauhdikasta elämää.

Alicanten kaupunki sijaitsee Valencian itsehallintoalueella ja on samalla myös Alicanten maakunnan pääkaupunki. Kaupungissa asuu yli 330 000 asukasta, mikä tekee siitä hyvinkin vilkkaan kaupungin. Alicantella on pitkä historia alkaen aina vuodesta 324 eaa, jolloin kreikkalaiset perustivat kaupungin alunperin.

Alicanteen matkustaminen

Suomesta on kätevä matkustaa Alicanteen, sillä sinne pääsee suoralla lennolla ainakin Helsingistä. Alicanten lentokenttä on yksi Espanjan vilkkaimmista Madridin, Málagan, Barcelonan ja Palma de Mallorcan ohella. Alicanteen voi matkustaa vuoden ympäri, sillä leuto ilmasto tekee ulkoilusta mielyttävän myös talvisin. Heinä- ja elokuussa lämpötilat saattavat nousta +40 asteeseen. Alueella asuukin talvet runsaasti ulkomaalaisia.

Alicanteen pääsee kätevästi myös junalla muun muassa Madridista, Barcelonasta ja Valenciasta.

Juhlat

Alicantessa vietettäviin juhliin kuuluu kesäkuussa perinteisesti juhlittava ja Suomen juhannusta muistuttava San Juanin yö, jolloin rannat täyttyvät kokoista ja juhlijoista. Pääsiäinen eli Semana Santa on myös ympäri Espanjaa keväällä juhlittava juhla, johon kuuluvat uskonnolliset rituaalit ja kulkueet.

Muita tunnettuja juhlia ovat Moros y Cristianos sekä musiikki- ja elokuvafestivaalit. Lisäksi kaupungissa on omat karnevaalit.

Nähtävää

Yksi tärkeimmistä ja tunnetuimmista nähtävyyksistä on keskustassa sijaitseva Santa Bárbaran linna eli Castillo de Santa Bárbara. Tämä 800-luvulla maurien toimesta rakennettu linnoitus on yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista linnoituksista. Linna on avoinna yleisölle ympäri vuoden ja sieltä avautuukin upeat maisemat Alicanten ylle.

Alicanten arkeologinen museo eli Museo Arqueologico de Alicante sijaitsee myös aivan keskustan tuntumassa. Sieltä historiannälkäiset saavat välitöntä tyydytystä tiedonjanoonsa koskien Alicanten värikästä historiaa.

Lisäksi kaupungissa on upeita ja historiallisia katedraaleja sekä nykytaiteen museo MACA, jossa on kokoelma muun muassa Mirón, Dalín ja Picasson teoksia.

Tehtävää

Alicante on oiva kohde rantalomailuun. Costa Blancan kilometrien pituiset hohtavat hiekkarannat ja meri kutsuvat auringonpalvojia viilentymään kuumana kesäpäivänä.

Kaupungissa on lukuisia paikkoja, joissa voi tehdä ostoksia. Keskustassa sijaitsevat esimerkiksi El Corte Ingles sekä Plaza Mar 2 -ostoskeskus. Explanda de Espana -kävelykadulta voi ostaa kivoja tuliaisia tai napata vaikka kahvin. Lisäksi etsivät voi löytää toinen toistaan ihastuttavampia pikkupuoteja, joissa voi tehdä todellisia löytöjä.

Video: Javier Guijarro