Kauneimmat keskiaikaiset kylät Espanjassa

Julkaistu: 20.01.2021
Alue-esittelytUusimmat
add one

Yksiä mielenkiintoisimmista paikoista Espanjassa ovat historiallisen ja arkkitehtonisen merkityksensä sekä viehätyksensä vuoksi upeat keskiaikaiset kylät. Katso tästä 5 espanjalaista keskiaikaista kylää, jotka varmasti tekevät vaikutuksen.

Espanjalaiset kylät on melkeinpä kuin suunniteltu historian tutkiskeluun ja maisemiin uppoutumiseen sekä ”eksymiseen” viehättäville, kapeille kaduille. Näissä kylissä pääsee arvostamaan myös arkkitehtuuria, kuten upeita kirkkoja, seiniä, ainutlaatuisia portteja, ikkunoita ja paljon muuta. Jos nämä kiinnostavat, kannattaa siis seuraavalla lomalla suunnata vuosisatojen taakse menneisyyteen vierailemalla Espanjan kauneimmissa keskiaikaisissa kylissä.

Kuva: Flickr / Jorge Franganillo

Aínsa, Huisca

Monipuolinen ja rikas historia on muokannut Aínsan kylän Huescassa hämmästyttäväksi paikaksi matkustaa läpi ajan. Aínsa sijaitsee Ara- ja Cinca-jokien yhtymäkohdassa, ja sen kaunis vanhakaupunki sijaitsee kylän keskiaikaisen pääaukion, Plaza Mayorin, ympärillä. Tämä viehättävä kylä on täynnä henkeäsalpaavia nähtävyyksiä, kuten upea romaaninen kirkontorni ja mukulakivikadut, joita reunustavat kauniit vaakunat.

Suuntaa yhteen kylän näköalapaikoista ihailemaan täydellistä harmoniaa keskiaikaisten rakennusten ja vertaansa vailla olevan luonnon välillä. Ja suosituksena on myös vierailla ravintolassa, jossa saa maukasta lammasmuhennosta, joka on valmistettu perinteiseen aragonialaiseen tyyliin.

Kuva: Flickr / Pere Sebastian

Pals, Girona

Kivenheiton päässä Costa Bravasta, Puig Asprén huipulla sijaitseva Pals on vilkas kaupunki, jolla on upea persoonallisuus. Kylä mainitaan ensimmäisen kerran 9. vuosisadalla, vaikka uskotaankin, että kaupunki on itse asiassa paljon vanhempi.

Kylän tärkeimmät nähtävyydet joihin kannattaa tutustua ovat Torre de las Horas (Tuntitorni), Sant Peren kirkko, La Casa Fortificada de la Pruna ja keskiaikainen muuri. Myös Josep Plán maisemapaikalta näkyvät Empordàn alueen upeat maisemat ovat näkemisen arvoisia.

Kuva: Pixabay / garnoteldelphine

Ronda, Málaga

Ei ole yllätys, että upea Rondan kaupunki Málagan provinssissa löytyy Espanjan kauneimpien keskiaikaisten kylien listalta. Tajo de Rondan upea luonto on kuuluisa ympäri maailmaa, ja kierros historiallisessa keskustassa on unohtumaton kokemus, jonka aikana pääsee näkemään sekoituksen eri kulttuureja.

Vierailun arvoisia kohteita ovat ainakin monille tuttu Puente Nuevo -silta, Casa Nazarí del Gigante, Arkeologinen museo ja Pyhän Hengen kirkko. Tämän kaupungin kulttuuri, historia ja maisemat tekevät varmasti vaikutuksen jos jokaiseen.

Kuva: Pixabay / jairozambrano

Laredo, Cantabria

Vaikka Laredon kylä on dokumentoitu 1100-luvulta lähtien, alueella on havaittavissa todisteita jo ennen roomalaista aikaa sekä roomalaisista asutuksista. Vaikka Laredo on enemmän tunnettu rannoistaan ja on suosittu varsinkin kesäkohteena, kannattaa tässä kylässä vierailla myös syksyllä.

Laredossa on yksi Cantabrian suurimmista vanhoista kaupungeista, ja se koostuu muun muassa historiallisista kirkoista, perinteistä, kartanoista, tornitaloista, porteista, jaloista vaakunoista ja monista muista näkemisen arvoisista kohteista.

Kuva: Flickr / Amio Cajander

Tuy, Pontevedra

Tuy on kaupunki Galiciassa, Pohjois-Espanjassa, joka sijaitsee Miño-joen varrella ja Portugalin rajalla. Alueen arkkitehtoninen helmi on epäilemättä vierailun arvoinen Santa Maria de Tuyn katedraali. Vanhankaupungin yläosassa sijaitsevan vaikuttavan rakennuksen rakentaminen alkoi 1100-luvun lopulla. Vierailulla katedraalin sisätiloissa pääsee näkemään kiehtovaa sekoitusta romaanista ja goottilaisesta arkkitehtuurista.

Vaikka katedraali on pakko nähdä, kannattaa suunnata kylässä myös ihailemaan sen viehättäviä katuja ja käytäviä. Tällä kylällä on paljon tarjottavaa mukavalle historialliselle matkalle.

Lähde: Idealista

Jaa:

Ralliespanjaa Andalusialaisittain, osa 3 – ensikosketus espanjalaiseen ralliin!

Aurinkorannikolle uusia rajoituksia

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.