Legendoja, rauhaa ja hiljaisuutta Pohjois-Espanjan idyllisimmissä kylissä

Julkaistu: 20.08.2021
AjanvieteAlue-esittelyt
add one

Espanjan etelä- ja itärannikot vetävät puoleensa enemmän matkailijoita, mutta myös muualta ympäri maan löytyy upeita kohteita, kyliä ja kuvankauniita maisemia, historialla ja legendoilla höystettynä. Tutustu tästä viiteen Pohjois-Espanjan kauneimmista kylistä, joihin kannattaa suunnata seuraavan kerran kun haluat kauemmas turistirysistä.

Kuva: Aglaya72 / Wikimedia Commons

Liérganes

Tästä kylästä ei erikoista historiaa ja tarinoita puutu. Kauniiden maisemien lisäksi elämä Cantabrian Liérganesin kaupungissa pyörii ”Kalamiehen” legendan ympärillä, joka kertoo Liérganesin asukkaasta Franciscosta, jonka hänen äitinsä lähetti töihin Bilbaoon. Eräänä päivänä hän hyppäsi Bilbaon suiston veteen ja katosi. Viisi vuotta myöhemmin, vuonna 1679, Cadizin rannikon kalastajat löysivät suomu-peitteisen miehen, joka sanoi ainoastaan yhden sanan: Liérganes. Hän palasi asumaan äitinsä luo kylään, mutta yhdeksän vuotta Liérganesiin palattuaan hän katosi uudestaan, ja koko kylä oletti hänen palanneen merelle.

Vieraillessasi Liérganesissa, kannattaa käydä ihailemassa ainakin Roomalaista siltaa joka ylittää Miera-joen, ja jonka vierestä löytyy Kalamiehen museo vanhassa myllyssä sekä muistoveistos Kalamiehestä itsestään.

Kuva: Flipao / Wikimedia Commons

Lastres

Lastres on upea merenrantakaupunki Asturian rannikolla, josta on tullut kuuluisa Espanjassa Doctor Mateo -sarjan ansiosta. Kylän erikoinen muoto, kuten portaikko joka ajautuu Kantabrianmerelle, houkuttelee tuhansia turisteja, jotka antavat kaupungille tyypillisen vilkkaan ilmapiirin ympäri vuoden.

Vieraillessasi Lastresissa kannattaa aloittaa tutkimusmatkailu San Roquen näköalapaikalta, josta voi kirkkaana päivänä nähdä jopa Picos de Europan vuorille asti, ja jatkaa siitä kalasatamaa pitkin, aina Santa María de Sábadan kirkolle ja kellotornille, Buen Suceson kappelille sekä San Josén kappelille. Tämän mukavan kävelyretken lopuksi voi vain rentoutua ja nauttia kaupungin laadukkaista paikallisista merenelävistä.

Kuva: Luis Rogelio / Wikimedia Commons

Laguardia

Laguardia on pieni kaupunki Álavan alueella La Riojassa. Tämä kaunis keskiaikainen kylä on todellinen piilotettu helmi, joka on syrjässä ja saa olon tuntumaan kuin palaisit ajassa taaksepäin, sillä kävely kylän kaduilla vie matkailijat takaisin 1400-luvulle. Sen sijainti kukkulan päällä tarjoaa myös upean ja loputtoman näkymän La Riojan viinitarhoille.

Osan sen keskiaikaisesta tunnelmasta tuo kaupungin muuri, joka on noin 2 metriä korkea ja ympäröi koko kylää, sisältäen viisi keskiaikaista porttia, joiden kautta kylään saavutaan. Kylä on täysin jalankulkijoille suunnattu eikä autoja päästetä sisälle, mikä tarkoittaa että se on erittäin miellyttävä kaupunki vaellella ympäriinsä ja tutustua entisaikojen historiaan ja syventyä kylän kauniisiin maisemiin ja nurkkiin.

Laguardia tarjoaa sekä idyllisen ympäristön rentoutumista varten, että myös runsaasti baareja joissa on tarjolla erinomaisia paikallisia tapaksia ja La Rioja Alavesan erinomaista viiniä.

Kuva: Fernando García Redondo / Flickr

Mondoñedo

Mondoñedo on pieni kaupunki, mutta yksi tärkeimmistä Galician Lugon Mariña Lucensen alueella. Tämä kaunis kylä on vain askeleen päässä kuuluisalta As Catedrais -rannalta ja sen uskomattomilta kalliomuodostelmilta.

Jos etsit todellista rauhaa ja hiljaisuutta, kannattaa suunnata kylän vanhaan kaupunkiin kapeine kivikatuineen, joka johtaa hämmästyttävään katedraaliin, jossa on kaunis ruusuikkuna ja upea julkisivu. Muita vierailukohteita historiallisessa keskustassa ovat Os Muiñosin alue, Camino de Santiagon tulkintakeskus sekä kirjailija Alvaro Cunqueiron syntymäpaikka.

Bárcena Mayor

Tämä pieni Cantabrian kylä lähellä Los Tojosia julistettiin ”historiallisesti taiteelliseksi kohteeksi” sen vanhan maalaistalon erinomaisen säilyttämisen vuoksi, ja se toimii ns. aikakoneena, jonka avulla voi kokea miltä Pohjois-Espanjan vuoristokylät näyttivät vuosisatoja sitten.

Kylä sijaitsee upeassa luonnollisessa ympäristössä juoksevien virtojen ja runsaan metsän ympäröimänä. Nämä elementit herättävät rauhaa ja hiljaisuutta, ja kutsuvat matkailijoita seikkailemaan lukuisille vaellusreiteille jotka kulkevat kylän läpi.

Kylässä voi tutustua muun muassa perinteiseen arkkitehtuuriin ja 1600-luvun Santa Marian kirkkoon. Kannattaa myös lähteä yhteen kylän harvoista ravintoloista nauttimaan erinomaisesta ruuasta, joka valmistetaan samalla tavalla kuin vuosisatoja sitten.

Lähde: Idealista, pääkuva: Jose Pinero / Flickr (kuva Lastresista)

Jaa:

Pérez-Reverten uusin romaani ajoittuu toiseen maailmansotaan

Katalonian itsenäistyminen ei kiinnosta Barcelonan nuorisoa

add one