Málagan provinssin Caminito del Rey -vierailukeskus avattiin lokakuussa

Julkaistu: 20.11.2022
AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailuUusimmat

Málagan alueen Caminito del Rey -reitti avautui uudelleen neljä vuotta sitten ja sen yhteyteen on nyt avautunut myös vierailukeskus. Virallisesti vierailukeskuksen avasivat 20. lokakuuta Andalusian aluehallinnon johtaja Juanma Moreno, Málagan provinssin hallituksen johtaja Francisco Salado ja Ardalesin pormestari Juan Alberto Naranjo.

Vierailukeskus on rakennettu 25 000 m2 tontille, joka sijaitsee MA-5403 Ardales El Chorro -tien vieressä. Tontilla on 240 pysäköintipaikkaa ja näköalapaikka, josta voi katsella Conde de Guadalhorcen tekojärvelle. Vierailukeskuksen tavoite on neuvojen antamisen lisäksi edistää ympäristöystävällistä liikkumista linja-autolla, joka yhdistää Caminiton lähtö- ja päätepaikan.

Vierailukeskus on moderni kokonaisuus

Modernin puusta rakennetun keskuksen sekä kävelyreitin on suunnitellut Luis Machuca. Vaikka keskus valmistui jo vuonna 2018, ja sen piti avautua jo silloin vuoden puolessavälissä, pandemia ja johdossa tapahtuneet muutokset viivästyttivät sen avaamista.

Keskus sijaitsee reitin 5,5 km kohdassa ja siellä on info- ja asiakaspalvelutiski heti sisäänkäynnillä. Keskuksessa on myös informatiivisia tauluja reitin historiasta ja sen kunnostamisesta sekä tietoa kasvillisuudesta, eläimistä ja Desfiladero de los Gaitanes -luonnonalueen geologiasta. Keskuksessa on myös tietoa ja valokuvia ympäröivistä kaupungeista ja kylistä.

Vierailukeskukseen on asennettu kolme audiovisuaalista taulua, joista yksi näyttää kävelyväylien sijainnin ja reitin reaaliajassa, toinen Caminiton ja sitä ympäröivän alueen ja kolmas säätietoja lämpötiloineen ja tuulennopeuksineen.

Uusia liikenneyhteyksiä ja myönteisiä talousvaikutuksia

Málagan provinssin hallituksen johtaja Francisco Salado kertoi, että Caminiton lähtö- ja päätepaikan välillä kulkevalle  linja-autoreitille tulee pysäkki keskuksen viereen. Se toivottavasti kannustaa vierailijoita jättämään ajoneuvonsa pysäköintipaikalle. Myös Málagan lähijuna ajaa pian El Chorron asemalle, mikä parantaa Caminiton yhteyttä sekä kaupunkiin että muualle Costa del Solin alueelle.

Saladon mukaan vierailukeskus parantaa Caminito del Rey -brändiä. Hän myös painotti, että yli 2,5 miljoonaa vierailijaa on kävellyt pitkin Desfiladero de los Gaitanesin solaa siitä lähtien, kun se avautui vuonna 2015. Siitä on tullut Málagan ja Andalusian kansainvälinen ikoni sekä vetovoimainen sisämaanturismin kohde. Käytännössä puolet asiakkaista on ulkomaalaisia, ja tähän mennessä he ovat edustaneet yli sataa eri kansallisuutta.

Muita vaikutuksia alueelle vuodesta 2016 lähtien ovat olleet turismiin liittyvien yritysten lisääntyminen 210:stä 474:ään, joka on tuonut 5600 majoituspaikkaa lisää.

Salado kertoi, että joka vuosi Caminito del Rey tuottaa 25 miljoonan euron myönteisen taloudellisen vaikutuksen, joka tarkoittaa kokonaisuudessaan 175 miljoonaa euroa, kun otetaan huomioon sen luomat 550 työpaikkaa.

Kiitokset myös Andalusian aluehallinnolta

Andalusian aluehallinnon johtaja Juanma Moreno sanoi, että Caminito del Rey on myönteinen esimerkki siitä, kuinka tehostaa ensiluokkaisen turistikohteen toimintaa. Se on esimerkki koko Andalusialle ja Espanjalle siitä, että suojelemalla luontoa ja perinteitä saadaan aikaan jotain ainutlaatuista.

Moreno myös kiitteli Málagan provinssin hallinnon roolia, joka on onnistuneesti valmistellut UNESCOlle suunnatun Maailmanperintökohde-hakemuksen Andalusian aluehallinnon tuella. Hakemus, jota tuki yli 21 100 henkilöä ja ryhmää keskittyy ympäröivän teollisuusperinteen tunnistamisen tärkeyteen sekä jalankulkuväyliin, rautatieasemiin, siltoihin ja Gaitanejo-patoon.Caminito del Rey -reittiin voi tutustua yksityiskohtaisemmin sekä myös ostaa lippuja osoitteessa https://www.caminitodelrey.info/

Lähde
surinenglish.com

Jaa:

Jouluvalot syttyvät eri puolilla Espanjaa

Viisi ympäri vuoden auki olevaa ilmaista kylpylää Espanjassa