AjanvieteAlue-esittelyt

Matkusta ajassa taaksepäin – Espanjan kauneimmat linnat OSA1

Julkaistu: 16.02.2020

Linnoitusten muurit, tornit ja näköalapaikat ovat olleet taisteluiden, legendojen, riitojen ja sovittelujen todistajina. Niiden kivet suorastaan hehkuvat vanhoja tarinoita, joita ne kertovat kaikille heille, jotka vain osaavat kuunnella. Espanjassa näitä tarinoita riittää!

Mikä meitä viehättää vanhoissa linnoissa, onko se linnojen historia, magia vai romantiikka? Käy tutustumassa Espanjan kauneimpiin linnoihin ja anna mielikuvituksesi lentää!

Castillo de Olvera (Cádiz)

Tämä vaatimaton linna muslimien vallan ajoilta rakennettiin kalliolle Olivera -kylän yläpuolelle. Aikoinaan siitä tuli tärkeä osa Granadan Nasaretin puolustusjärjestelmää. Vuonna 1985 tämä linnoitus julistettiin kulttuuriperintökohteeksi ja nykyään sitä pidetäänkin Olveran symbolina. Sen torni – Torre de Homenaje – on yksi linnan varsinaisista helmistä, mutta ei suinkaan ainoa. Myös Oliveran maanalainen tila, kaivokset sekä muuri ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.

 

Castillo d’en Plaja (Lloret del Mar, Girona)

Erityisen huomion ansaitsevat linnat, jotka sijaitsevat meren läheisyydessä. Niiden viehätys on sanoinkuvaamatonta. Esimerkiksi Castillo d´en Plaja de Lloret del Mar, joka rakennettiin vuonna 1940 keskiajan tyyliin, on nykyään merkittävä Geronan alueen symboli. Sen rakennutti suurliikemies Narcís Plaja, mistä tuleekin linnan nimi. Linnan ihanaa julkisivua voi ihailla vaikka rantakävelyllä.

 

Castillo de Xátiva (Valencia)

Xátiva -linnoitus muodostuu kahdesta rakennelmasta – el Castillo Mayor:ista ja el Castillo Menor:ista. Linna on rakennettu aivan vuoren huipulle. Sen alkuperä on Ibeerinen ja roomalainen, vaikka suurin osa rakennelmasta edustaakin gotiikkaa ja islamilaista tyyliä. Linnan sijainti tarjoaa meille fantastiset näköalat Xátiva -kaupunkiin sekä Grossa, Manola ja Benicadell -vuorille.

 

Castillo de Almodóvar del Río (Córdoba)

Florestan korkeimmalla kukkulalla, Almodóvar del Río:lla, kohoaa yksi parhaiten arabien ajalta säilynyt linna Andalusiassa. Huomiota kannattaa kiinnittää sen yhdeksään torniin, linnapihaan, muuriin ja kaivoihin. Yksi sen tärkeimmistä vetonauloista on ”keskiajan aamiaiset”, joka tarjoillaan sunnuntaisin ja juhlapäivinä lokakuusta toukokuuhun. Tämä on sellainen aikamatka, jota et vain voi jättää väliin.

 

Castillo de San Antón (A Coruña)

La Coruña -kaupungilla on myös oma linnansa, nimeltään San Antón. Se rakennettiin XV-luvulla ja sen pitkän ja värikkään historian aikana linna ehti toimia vankilana, sekä eristyspaikkana sellaisille merimiehille, jotka saapuivat kaupunkiin hengenvaarallisesti sairastuneina. Nykyään kuitenkin paikka on julistettu historialliseksi monumentiksi ja siinä majailee La Coruñan Arkeologinen ja Historiallinen museo, josta löytyy sekä linnan että Galician alueen historiaan liittyviä esineitä.

 

Castillo de Trujillo (Cáceres)

Trujillo on ilman muuta yksi Espanjan kauneimmista pikkukaupungeista ja syynä siihen on paikan arkkitehtuuri – sen palatsit, kirkot ja erityisesti linna. Espanjalaisen inkavaltakunnan valloittajan ja Liman kaupungin perustajan, Francisco Pizarron synnyinkaupunki kätkee sisälleen erään erittäin hyvin säilyneen arabialaisen linnoituksen VIII-IX -luvuilta. Käynti linnassa takaa varmuudella mahtavan elämyksen, erityisesti sen näköalat, jotka avautuvat linnan korkeimmista paikoista.

 

Castillo de Biar (Biar, Alicante)

Biar linnoitus sijaitsee Alto Vinalopó:n maakunnassa. Tämä alicantelainen alue toimi aikoinaan Castillan ja Aragonin kuninkaiden raja-alueena ja se on historiansa aikana siirtynyt kuninkaalta toiselle. Tämän vuoksi tällä XI-luvulla rakennetulla linnalla oli aikoinaan erittäin tärkeä strateginen rooli sotien ja politiikan suhteen. Erityisen huomion linnassa ansaitsevat arkkitekstuuriset ratkaissut ja 17 metrinen torni.

Lähde: Condé Nast Traveler

Kuvat: Flickr

Jaa:

Kaikille mahdollisuus harrastamiseen – välinekeräys onnistui!

Palkokasvit eivät lihota – kokeile maittavaa reseptiä