Näe ja koe kuusi viehättävää kylää Pohjois-Espanjassa

Julkaistu: 29.03.2022
Alue-esittelytUusimmat

Upeassa Pohjois-Espanjassa on lukuisia pieniä historiallisia kyliä, joita et kaikkia löydä turistioppaista. Jos etsinnässä on perinteisistä turistikohteista poikkeava reitti, tässä on hyvä vaihtoehto.

Idealista kokosi kuusi kylää kartan kaikista pohjoisimmasta osasta ja ne muodostavat reitin, jota kulkemalla pääsee näkemään Pohjois-Espanjan lumoavimpia seutuja. Autolla kaikkien kylien välinen reitti on yhteensä lyhimmillään alle 800 km.

Castro Caldelas
Kuva Commons WIkimedia

Pieni 1700 asukkaan kaupunki Castro Caldelas sijaitsee Ourensen provinssissa, Ribeira Sacran viinialueen sydämessä. Kaupunki sijaitsee kukkulan päällä, josta on näkymät río Edo -joen törmälle. Castro Caldelasin tunnusomaisin rakennus on 1300 -luvulta peräisin oleva linna.

Castro Caldelasin vanhan kaupungin pääsisäänkäynti on Palaza del Prado -aukiolla. Kaupuki julistettiin vuonna 1998 taiteellis-historialliseksi kokonaisuudeksi. Vanhan kaupungin linnalle johtavia kujia ja mäkiä kiivetessä voi ihailla tyypillistä arkkitehtuuria pienine kivitaloineen, parvekkeineen ja kuisteineen. Keskiajan loiston hetket näkyvät talojen seinssää upeina vaakunataideteoksina.

Liérganes
Kuva  flickr.com/photos/seguir_aprendiendo/

Liérganeksessa kerrotaan legendaa Hombre Pezistä eli kalamiehestä. Francisco lähti äitinsä lähettämänä työskentelemään Bilbaoon. Yhtenä päivä hän heittäytyi Bilbaon jokisuuhun ja katosi. Viisi vuotta myöhemmin vuonna 1679, eräät kalastajat Cádizin rannikolla löysivät suomujen peitossa olevan miehen, joka ei puhunut kuin yhden sanan: Liérganes. Francisco palasi asumaan kylään äitinsä luo, mutta ei ollut enää entisensä. Hän oli masentunut, tuskin puhui tai söi. Yhdeksän vuotta myöhemmin hän katosi jälleen ja kaikki kyläläiset olettivat hänen palanneen mereen.

Liérganeksessa vieraillessa kannattaa tutustua Río Miera -joen ylittävään Puente Romano -siltaan, joka ei nimestään huolimatta kuitenkaan ole roomalainen. Sen vieressä on vanha mylly ja Hombre Pezin muistopatsas.

Lastres
Kuva flickr.com/photos/caimac/

Asturiasin rannikolla sijaitseva merimieskylä Lastres tuli kuuluisaksi Doctor Mateo tv-sarjasta. Sen erikoinen Biskajanlahteen viettävä jyrkkä muoto viehättää tuhansia turisteja ja siksi kylässä on eläväinen ilmapiiri ympäri vuoden.

Lastresin vierailu kannattaa aloittaa San Roquen näköalapaikalta, josta kirkkaana päivänä näkee Picos de Europa -vuoriston. Sen jälkeen matkaa voi jatkaa kalasatamaan ja sieltä Santa María de Sábada -kirkkoon, la Torre del Reloj -kellotorniin sekä Buen Suceso ja San José kappeleihin. Nähtävyyksiin tutustumisen jälkeen, kannattaa mennä ruokailemaan kylän ensiluokkalaisiin kalaravintoloihin.

Laguardia
Kuva Wikimedia Commons

Laguardia on pieni kaupunki La Rioja Alavesan alueella. Tämä kaunis keskiaikainen kaupunki on kuin matka ajassa taaksepäin. Sen katuja kävellessä tulee tunne kuin olisi palannut 1400-luvulle. Laguardian sijainti mäen päällä tarjoaa upeat näkymät ympäristön lukemattomiin viinitarhoihin.

Osa Laguardian keskiaikaisesta vaikutelmasta tulee sen koko kaupungin ympäröivästä kaksi metriä korkeasta muurista. Muurissa on viisi keskiaikaista porttia kylään. Autot eivät ole sallittuja muurin sisäpuolella, joten kävelemällä kulkeminen on helppoa ja miellyttävää.

Laguardia tarjoaa idyllisen ympäristön lepoa ja rentoutumista varten, mutta toisaalta se tarjoaa myös paljon baareja hyvine tapaksineen ja viineineen La Rioja Alavesan alueelta. Viinin harrastajille järjestetään myös kiertueita maanalaisiin viinikellareihin.

Mondoñedo
Kuva Wikimedia Commons

Mondoñedo on pieni, mutta yksi tärkeimmistä kylistä Mariña Lucensessa. Tämä pieni kylä sijaitsee vain kivenheiton päässä kuuluisasta Playa de las Catedrales -rannasta ja on mitä aidointa Galiciaa.

Mondoñedon rauhallisessa vanhassa kaupungissa on kiinnostavia, kauniita ja hyvin huolehdittuja katukulmauksia. Kapeat kadut ovat muisto vanhoilta ajoilta, ja niitä kulkemalla päätyy katedraalille, jossa on kaunis ruusuikkuna ja upea julkisivu. Muita tunnettuja paikkoja historiallisessa keskustassa ovat Os Muiños, el Seminario, Camino de Santiago pyhiinvaelluskeskus ja Alvaro Cunqueiron synnyinkoti.

Bárcena Mayor
Kuva Wikimedia Commons

Tämä pieni kaupunki Cantabriassa on julistettu hyvin säilyneiden vanhojen maalaistalojen vuoksi historiallis-taiteelliseksi kokonaisuudeksi. Kaupunki on kuin matka aikakoneella vanhoihin vuoristokyliin muutamia satoja vuosia taaksepäin.

Bárcena Mayor sijaitsee luonnonympäristössä, jota ympäröivät virrat ja rehevät metsät. Alue huokuu rauhaa ja suorastaan kutsuu kävelemään sen lukuisia vaellusreittejä pitkin.

Kannattaa myös varata aikaa Santa María del s. XVII. Y -kirkon arkkitehtuurin tutkimiseen ja ihailemiseen. Kaupunkiin tutustuessa voi nauttia tämän pienen kaupungin hyvistä ravintoloista.

Lähde
idealista.com

Jaa:

Málaga pronssilla tieliikennerikkomuksissa

Uutiskirje Maalis 03/22