Suuntaa kesään Rincón de la Victoriassa

Julkaistu: 11.06.2022
AjanvieteAlue-esittelytUusimmat

Rincon de la Victoria on Välimeren alueen aarre Málagan naapurissa, jossa on ihanteellista nauttia luonnosta sekä historiasta ja kulttuurista. Se on täydellinen matkakohde Costa del Solilla arjesta irtautumiseen tai perheloman viettoon. Rincón de la Victoria on enemmän kuin aurinkoa ja rantoja. Vierailun aikana voi tutustua kaupungin historia- ja kulttuuriperimään tai harrastaa erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja

Kaupallinen yhteistyö
Kaupunki on ihanteellinen matkakohde koko perheelle, sillä siellä voi kokea eksoottiset luolat, viettää aikaa rannoilla, urheilla, tutustua kaupunkiin turistijunan kyydissä tai kierrellä torilla. Ostosmahdollisuuksia on hyvin tarjolla sekä rannalla että sisempänä kaupungissa. Lisäksi voi nauttia maukkaasta ruokakulttuurista.

Kaupunkiin on hyvät kulkuyhteydet sen Málagan läheisyyden vuoksi. Siitä huolimatta siellä voi viettää rauhallista aikaa ja rentoutua. Rincón de la Victoriassa on myös monen mielestä Costa del Solin parhaat rannat. Kaupungissa voi nauttia kauniista ympäristöstä, vapaa-ajasta ja levosta sekä laajasta kulttuuritarjonnasta.

Mielenkiintoisia retkikohteita
Cueva del Tesoro on maaginen paikka

Euroopan ainoa aiemmin meriveden peitossa ollut luola Cueva del Tesero valloittaa jokaisen. Sen lisäksi voi vierailla Cueva de la Victoriassa, jonka sisällä voi kokea luolatutkimusreitin, jossa matkataan 30 000 vuotta ajassa taaksepäin.

Cueva de la Victoria vie kauas menneisyyteen

Täydennyksenä luolavierailulle voi samassa yhteydessä kävellä läpi Parque Arqueológico del Mediterráneo -puiston, jossa on erilaista kotoperäistä kasvillisuutta, sekä reittejä, jotka on rajattu luonnonkivillä.

Kävely Acantilados El Cantal -kallioilla tai Torre de Benagalbón luontoreittiin tutustuminen kävellen tai pyöräillen ovat hyviä ulkoiluvaihtoehtoja. Kahdeksan kilometrin mittaisen rantaviivan tutustumisen kohokohta on vierailu 1300-luvulta peräisin olevalta Torres Almenaras -vahtitornilla.

Acantilados kallioilta on huimat näkymät

Myöskään vierailua kolmisen kilometriä sisämaassa sijaitsevaan Benagalbónin kylään ei kannata jättää väliin. Sillä on arabialainen alkuperä ja tyypillisenä andalusialaisena kylänä katukuva muodostuu valkokalkituista taloista ja kapeista kaduista.

Benagalbonin keskusta houkuttelee kaivamaan kamerat esiin

Rincón de la Victoriaan voi myös tutustua turistijunan kyydistä ja samalla muistella ajanjaksoa, jolloin juna Málagasta matkasi koko kaupungin läpi.

Turistijunalla tutustut helposti eri kohteisiin

Tuolloin alueella oli kolme asemaa, La Cala del Moral, Rincón de la Victoria ja Torre de Benagalbón. La Cala del Moralin asema on nykyään ympäri vuoden auki oleva näyttelysali, jossa on esilllä la Casa Fuerte Bezmilian ylläpitämä matkailukokoelma.

Rincón de la Victoria on noin 45 000 asukkaan rantakaupunki, joka sijaitsee 20 km päässä Málagasta itäpuolella. Rincón de la Victoria on kuntia vertailevan tutkimuksen mukaan Málagan provinssin hyvinvoivin kunta. Kaupungissa panostetaan turismin, vapaa-ajan, kulttuuritarjonnan sekä urheilun kehittämiseen, ja sieltä löytyy myös paljon nähtävää ja tekemistä ympäri vuoden.

Perinteet ja tulevaisuus käsi kädessä

Vaikka Rincón de la Victoria on nykyaikainen kaupunki, se ylläpitää myös vanhoja perinteitä ja elämäntyyliä. Perinteistä hyvänä esimerkkinä ovat torit, joista voi nauttia aamupäivisin keskiviikona Rincón de la Victorian keskustassa ja perjantaina la Cala del Moralissa. Toreilta voi hankkia esimerkiksi vaatteita ja tuoreita kauden hedelmiä ja kasviksia.

Rincón de la Victoria on myös tunnettu rikkaasta gastronomiasta. Kahdeksan kilometrin mittaisella rantabulevardilla on paljon rantabaareja ja ravintoloita, joissa voi maistella tyypillisiä paikallisia ruokia. Rantakaupungissa ne perustuvat usein mereneläviin, kuten perinteiset Victorian anjovis ja suosittu kalavarras. Suosittuja ovat myös modernimmat avant-garde -keittiön luomukset.

Espanjalaista juhannusta, la noche de San Juania, vietetään 24.6. Sitä juhlitaan perinteisesti aattoiltana rannoilla ystävien seurassa ja kokkoja polttaen.

Heinäkuu on Rincón de la Victoriassa juhlakuukausi, jolloin on aika nauttia ferioista kaikissa kaupungin keskuksissa. Kohokohtana on 16. heinäkuuta vietettävä juhla Virgen del Carmen -neitsyen kunniaksi, jolloin neitsytpatsas kannetaan mereen.

Virgen del Carmenin mereen kanto on upea kokemus!

Rincón de la Victoria toivottaa kaikki suomalaiset lämpimästi tervetulleiksi viettämään aikaa ja viihtymään.

Seuraavan 12 kk aikana tulemme julkaisemaan neljä artikkelia Rincón de la Victoriasta. Sisältö on Rincón de la Victorian kaupungin tuottamaa. Artikkeleissa esitellään kaupunkia, sen nähtävyyksiä ja vapaa-ajan mahdollisuuksia sekä eri vuodenaikojen tapahtumia.

Jaa:

Espanjan mielenkiintoiset hylätyt paikat – osa 1

Punkit kasvava terveysriski Espanjassa