Vertaa asuntoja

Teneriffa

Teneriffa

  • 29/01/2015

Asukasluvultaan Espanjan suurin saari ja suosittu lomakohde ympäri vuoden. Etelä-Teneriffa on suosituin rantalomakohteena talvisaikaan. Kaupunkikohteena sinun tulee suunnata saaren pohjois-osaan Santa Cruziin. Teneriffaa suosivat lapsiperheiden lisäksi kaikki jotka rakastavat rantaa, aurinkoa, biletystä sekä patikointia sekä surffausta. Saaren suurin nähtävyys on Teide-vuori.

Santa Cruz

Santa Cruz on saaren suurin kaupunki ja tarjoaa monenlaista nähtävää; tunnetuin nähtävyyksistä on varmasti jokavuotiset karnevaalit. Karnevaalien lisäksi kaupungista löytyy mm. museoita, Teneriffan auditorio sekä paljon muita mielenkiintoisia rakennuksia sekä viihtyisiä aukioita. Shoppailumahdollisuudet on erittäin hyvät, sekä palvelu- ja ravintolatarjonta on laaja. Kaupungin läheisyydestä löydät myös rantoja, mihin monet tulevat ihan vain päiväretkelle. Kaupungista on hyvät linja-autoliikenneyhteydet joka suuntaan saarta.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz on saaren eteläisempiä rantakohteita rauhallisempi lomakohde, mutta kohteesta löydät monipuolista tekemistä, hyvät surffausmahdollisuudet, viihtyisät rannat, palvelut, muutamia nähtävyyksiä, kanarialaisuutta sekä vilkkaan yöelämän. Shoppailuun Puerto de la Cruzista löydät kadunvarsiputiikkeja, sekä kaupungin läheisyydessä sijaitsee myös ostoskeskus. Kaupunki on suosittu kohde myös patikoijien sekä pyöräilijöiden keskuudessa. Kaupungista on hyvät kulkuyhteydet Teneriffan muihin lomakohteisiin ja kaupunkeihin.

Playa de las Americas

Playa de las Americas on turistien valloittama kohde. Kohde on erityisesti rantalomailijan sekä vilkkaasta ilta- ja yöelämästä kiinnostuneen matkaajan suosiossa. Americasista löytyy kolme rantaa, Playa de las Vistas (turistien suosima), Playa del Bobo ja Playa de Troya (nuorison suosima).

Fañabe

Fañabe sijaitsee Playa de las Americasin pohjoispuolella, se on rauhallinen ja korkeatasoisempi lomakohde. Alueelta löydät kaikki palvelut kävelyetäisyydeltä ja rantakatua voit kävellä vaikka Los Cristianosiin asti. Rannat ovat siistit ja niiden varsilta löydät ravintoloita, baareja sekä paljon ostospaikkoja. Vilkasta yöelämää et Fañabesta löydä, mutta sitä löydät lyhyen välimatkan päästä Playa de las Americasista sekä Los Cristianosista. Lähialueille pääset helposti kulkemaan linja-autolla.

Los Cristianos

Los Cristianosin rantakaupunki sijaitsee Playa de las Americasin vieressä, näitä kahta paikkaa yhdistääkin Playa de las Vistas ranta. Los Cristianos houkuttelee matkailijoita pääasiassa rantalomalle hyvien rantojen vuoksi, mutta myös harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset. Nuoret suosivat sekä tätä rantakaupunkia että Playa de las Americasia vilkkaan ja monipuolisen yöelämän vuoksi. Risteilyt merelle sekä muut päiväretket ovat suosittuja ja muille saaren kohteille pääsee linja-autolla.

El Medano

El Medano on omaa lomarauhaa kaipaavan matkakohde, sillä pakettimatkalaisia ei tässä kohteessa näy niin paljon kuin muissa saaren kohteissa. Siistit rannat ja hyvät surffausolosuhteet sekä rauhallisempi ja rento meininki ja nihkeämmät linja-autoyhteydet tekevät paikasta omalaatuisen. Toki pääset kulkemaan linja-autolla tai vaikka omalla vuokra-autolla mihin päin saarta vain, mutta liikenne ei ole niin tiheää ja vilkasta täällä. Matkalaiselle löytyy kyllä hotelleja, putiikkeja, ravintoloita sekä muita palveluita.

Masca

Saaren luoteisosassa sijaitseva Mascan laakso on hieno päiväretkikohde. Jo kapea kiemurteleva vuoristotie on monelle huikaiseva kokemus. Perillä odottaa kodikas 80 asukkaan kylä monine ravintoloineen. Upeat maisemat ja luonnonläheisyys tekevät matkasta käymisen arvoisen. Mascasta voit patikoida alas merenrantaan (kolme tuntia). Jos et halua palata samaa reittiä, seitsemän kilometriä ylämäkeen, voit tilata etukäteen rannasta venekyydin läheiseen Los Gigantesin kylään.

Liikkuminen

Auton vuokraaminen sekä polttoaine ovat edullisia ja bussit kulkevat tiheään. Saarta kannattaakin kiertää ja tutustua pieniin kyliin.

Saarella on yksi moottoritie Puerto de la Cruzista aina saaren lounasnurkkaan Adejeen asti. Maaliskussa 2015 pitäisi vihdoin aueta  uusi pätkä mottoritietä. Silloin tie tulee jatkumaan Adejesta Santiado de Teideen asti. Nykyinen kikkarainen tie vie 40 minuuttia ajaa, moottoritien myötä se lyhenee 10 minuuttiin. Tämä avaa monelle lomalaiselle saaren länsirannan uudella tavalla. Pieni Los Gigantesin kylä ja kaunis Masca vastaanottavat varmasti entistä enemmän turisteja.