Alue-esittelytAsuminenEläminen ja lomailu

Málagan parhaat asuinalueet

Julkaistu: 02.11.2023

Upea ilmasto, monipuolinen gastronomia ja kulttuuritarjonta sekä pitkä historia tekevät lähes 600 000 asukkaan Málagasta hyvän kaupungin asua. Málaga on Andalusian toiseksi ja koko Espanjan kuudenneksi väkirikkain kaupunki.

Málagan kaupunki on jaettu 11 hallinnolliseen alueeseen, jotka on puolestaan jaettu kaupunginosiin tai teollisuuskiinteistöihin.

Málagan Distrito Centro koostuu 11 kaupunginosasta

Kuten monissa muissakin kaupungeissa, Málagassakin keskusta on yksi parhaista alueista asua. Málagan Distrito Centro koostuu 11 kaupuginosasta, joissa sijaitsevat kaupungin päänähtävyydet, kuten Málagan katedraali, roomalaisteatteri, Alcazaba-linnoitus, Picasso-museo ja Museo de Málaga. Keskustassa on entisöity useita vanhoja rakennuksia, ja uudistusten myötä alueen profiili on noussut ja suosio kasvanut.

Málagan katedraali.
Roomalaisteatteri ja Alcazaba-linnoitus.

Málagan keskustassa on paljon kävelykatuja, kuten Calle Larios, joiden varsilla on paljon erilaisia liikkeitä ja ravintoloita. Alue on yksi Málagan vilkkaimpia, sillä siellä on paljon nähtävyyksiä, kulttuuria ja asuinrakennuksia. Keskustassa liikkuvat ja viihtyvät sekä paikalliset asukkaat että turistit.

Calle Larios -kävelykatu.

Keskustassa myytävänä olevien asuntojen keskineliöhinnat vaihtelevat alueesta riippuen. La Victorian kaupunginosassa ne ovat edullisimpia, keskimäärin 2 646 €/m2. Keskustan hinnakkaimmat asunnot sijaitsevat puolestaan historiallisessa keskustassa (4505 €/m2).

Keskimääräiset vuokrahinnat ovat Perchel Norten ja La Trinidadin naapurustossa noin 12,0 €/m2 ja historiallisessa keskustassa 15,8 €/m2.

Merelliset La Malagueta ja Huelin

La Malagueta ja Huelin ovat ihanteellisia asuinalueita rauhallisessa merellisessä ympäristössä ja palveluiden läheisyydessä viihtyville.

La Malaguetan kaupunginosa sijaitsee aivan rannan vieressä ja lähellä historiallista keskustaa. Asuntojen hinnat ovat alueella jonkin verran korkeammat kuin keskustassa keskimäärin. Myytävänä olevien asuntojen keskineliöhinta on 5132 €/m2 ja vuokrattavien 13,9 €/m2.

La Malaguetan aluetta.

Huelinin alue suunniteltiin alun perin tehdastyöläisille. Alueelle rakennettiin 1800-luvulla Málagan ensimmäiset teollisuuspiiput ja siellä kehitettiin tekstiili-, tupakka-, metalli-, jauhomylly- ja rautatieteollisuutta. Kaupunginosa on nimetty liike- ja teollisuusmies Eduardo Huelin Reissigin mukaan, joka vastasi alueen ensimmäisten asuntojen rakentamisesta.

Huelin on säilyttänyt osan teollisesta olemuksestaan tähän päivään asti. Se sijaitsee kahdeksan minuutin kävelymatkan päässä Málaga-María Zambranon rautatieasemalta, jossa on vaihtoasema kaupungin bussi- ja metrolinjoille sekä kattavat keskipitkän ja pitkän matkan yhteydet Málagan maakunnan alueelle sekä muihin Espanjan kaupunkeihin.

Huelinin aluetta.

Taiteellisin kaupunginosa Soho

Sohon kaupunginosa sijaitsee Málagan sydämessä, sataman ja Alameda Principal -kadun välissä. Alueen rakennuksissa on upeita seinämaalauksia, ja siellä sijaitsevat myös Málagan nykytaiteen keskus (Centro de Arte Contemporáneo de Málaga) ja Alameda-teatteri.

Málagan nykytaiteen keskus (Centro de Arte Contemporáneo de Málaga).

Sohossa on taide- ja kulttuurikohteiden lisäksi laaja valikoima erilaisia ravintoloita marokkolaisesta japanilaiseen.

Taide- ja kulttuuritarjonta on tehnyt Málagan Sohosta yhden kaupungin houkuttelevimmista asuinalueista, ja se on vaikuttunut myös asuntojen neliöhintoihin. Asuntojen keskimääräinen neliöhinta on 4009 €/m2 ja keskimääräinen vuokrahinta 15,8 €/m2.

Perinteiset kalastaja-alueet El Palo ja Pedregalejo

El Palo ja Pedregalejo ovat Malaguetan tapaan rantakaupunginosia, mutta ne sijaitsevat kauempana keskustasta. Alueilla on perinteisiä 1800-luvulta peräisin olevia kalastajataloja ja arvokkaita asuntoja lähellä rantaa. Lisäksi kaupuninosassa on viime vuosikymmeninä rakennettuja uudempia asuinrakennuksia, joissa asuu sekä nuoria että perheitä.

El Palon aluetta.

El Palo ja Pedregalejo tarjoavat rauhallista elämää meren rannalla sekä kaikki tarvittavat palvelut, kuten kaupat, terveyskeskukset, baarit ja ravintolat. Lisäksi alueelta on hyvät joukkoliikenneyhteydet keskustaan. El Palo ja Pedregalejo eroavat Malaguetasta ulkomaalaisten asukkaiden vuoksi, mikä antaa näille kaupunginosille kosmopoliittista ja kulttuurista ulottuvuutta.

Asuntojen keskineliöhinta on 2687 €/m2 ja keskivuokrahinta 13,9 €/m2.

Yliopistokaupunginosa Teatinos

Málaga on monien turistien suosima matkakohde, mutta sinne muuttaa vuosittain myös paljon opiskelijoita kaupungin yliopiston vuoksi. Teatinosin kaupunginosassa sijaitsee Málagan yliopiston kampus, jossa on suurin osa yliopiston tiedekunnista.

Teatinosissa on muun muassa oikeustieteiden tiedekunta.

Teatinos on hieman kauempana kaupungin keskustasta. Autolla matkaa tulee keskustasta noin 15 minuuttia ja julkisilla kulkuneuvoilla noin 30 minuuttia.

Teatinosin huoneistot ovat moderneja, ja alueella on hyvät urheilumahdollisuudet sekä viihtyisät viheralueet. Lähellä ovat Hospital Universitario Virgen de la Victoria -sairaala ja Parque Tecnológico de Andalucía -teknologiapuisto.

Teatinosin asuinrakennukset ovat moderneja.

Vuonna 2011 perustettu Teatinosin alue kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Myytävien asuntojen keskihinnat ovat 2787 €/m2 ja vuokra-asuntojen 11,9 €/m2.

El Limonarin hienostokaupunginosa

Málaga on houkutteleva kaupunki myös asukkaille, joilla on korkea ostovoima. El Limonarin kaupunginosa on ensisijainen valinta ylempään keskiluokkaan kuuluville, jotka haluavat kodin Málagasta.

La Malaguetan ja Pedregalejon välissä sijaitsevalle naapurustolle on ominaista sen runsas uudisrakennustarjonta, ja uudisrakennusten joukossa on omakotitaloja puutarhoineen ja uima-altaineen. El Limonarista pääsee helposti sekä kaupungin keskustaan että rannalle.

El Limonarin aluetta.

Kiinteistötarjonnan lisäksi El Limonar erottuu laajalla koulutustarjonnalla, sillä siellä on useita yksityisiä kouluja. Lisäksi siellä on turistikohteita, kuten Castillo de Santa Catalina -linna ja el Palacio Miramar -palatsi.

El Limonarin eksklusiivisella alueella myytävien talojen keskihinta on 4279 €/m2 ja keskivuokra 13,9 €/m2.

Mikäli olet kiinnostunut asunnon ostosta tai myynnistä Espanjan Aurinkorannikolta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin.
ismo.ivakko@espanja.com
p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
asunnot.espanja.com

Lue lisää asumisesta Andalusian alueella:
Benalmádenan parhaimmat asuinalueet
Mijasin parhaat asuinalueet
Fuengirolan parhaat asuinalueet
Benarrabá on edistyksellinen kylä Costa del Solin tuntumassa
Málaga on äänestetty maailman toiseksi parhaaksi etätyökaupungiksi
Viisi syytä Málagassa asumiseen
Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet

Lähde
20minutos.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com

Jaa:

Lattialämmitys tuo mukavuutta asumiseen myös Espanjassa

Espanjassa Ellun kaa! -osa 30