Espanjassa Ellun kaa!

Julkaistu: 01.11.2023
Blogit ja kolumnit

OSA 30

No nyt se sitten alkoi. Marraskuu. Kuukausi, jolloin tämä rouva tupsahti maailmaan yli neljä vuosikymmentä sitten. Kuukausi, jolloin Suomessa pimeys lopullisesti valtaa maan. Tai siis ainakin harmaus.

Viime viikolla täälläkin siirreltiin yhdessä kelloja kohti kesää, eli tällä kertaa taaksepäin. Tapa, joka tuntuu jotenkin turhalta. Mutta hei, sillä mennään minkä joku on joskus päättänyt. Nyt elämme siis täälläkin niin sanottua talvi-aikaa. Saimme valoa aamuun, mutta samalla pimeyttä iltoihin. 

Ensimmäisenä syksynä yllätyinkin siitä, ettei täälläkään ole valoisaa talvikaudella enää kuuden jälkeen. Täälläkin siis pimeys laskeutuu nyt paljon aiemmin, mikä pitää huomioida iltasuunnitelmia tehdessä.

Mutta sitä ennen. Sitä ennen täällä kyllä yleensä paistaa aurinko! Luonnon oma kirkasvalolamppu. Se valaisee taivaan, mielen ja sydämen. Ja sen vuoksi meitä Suomen muuttolintuja täällä parveileekin yhä enemmän. 

Täällä ei kirkasvalolamppua tarvita.

Nyt juhlitaan!

Tällä viikolla täälläkin on juhlittu halloweeniä, juhlaa jota aiemmin jotenkin vieroksuin. Kai se tuntui aluksi joltain Amerikan hömpötykseltä. Mutta onneksi mielipiteitään voi muuttaa.  Pikkuhiljaa lämpenin sille yksinkertaiselle ajatukselle, että jos loka-marraskuun pimeydessä on jotain juhlan aihetta, niin eiköhän sitä kannata juhlia.

Arkea elämässä nimittäin riittää. Ja sitten ostinkin kotiini ensimmäiset luurangot ja kurpitsalyhdyt. 

Täällä palmun alla tätäkin juhlaa muuten juhlitaan hieman eri vaihteella kuin Suomessa. Viime kaudella pääsimme ensimmäistä kertaa ihmettelemään menoa, joka tärähti käyntiin Fuengirolan järjestämissä halloween-bileissä. Plaza de Espana täyttyi halloween-asuihin pukeutuneista isoista ja pienistä iloisista ihmisistä ja tietenkin korvia huumaavasta musiikista. 

Tunnelmia viime vuodelta.

Ja viereinen puisto oli koristeltu suorastaan karmaisevanmielettömäksi. Valoja, puista roikkuvia haamuja ja luurankoja, kaiken maailman esityksiä, tulennielijöitä ja hirviöitä pyöri puistossa. Mukana oli myös yksi Vampira-rouva, joka silmät loistaen ihmetteli tätä menoa ja totesi, että kyllä täällä sitten osataan ja erityisesti halutaan juhlia.

Ja voi hyvänen aika, miksei juhlittaisi. Jos itku tulee pitkästä ilosta, niinkuin meitä sananlaskumme varoittaa, niin to-del-la-kin valitsen ilon ja itkun, kuin ilottoman elämän.

Viime viikon tähtisilmähetki

Viime viikolle mahtui monenlaista silmien loistetta. Hetkeä erikoista, sekä hyvässä että pahassa. Mutta kuten yleensä, niin elämän taianomaisimmat hetket ovat niitä, jotka jaetaan. Jaetaan ja koetaan jonkun kanssa. Ja monesti niihin liittyy ilon ja kiitollisuuden lisäksi sellaista, mistä ei haluaisi päästää irti. Haluaisi vaan viipyillä tunteessa.

Mutta oikeasti mikään elämässä ei ole pysyvää. Aika kulkee eteenpäin. Onneksi niistä hetkistä jää kuitenkin jälki sydämeen. Välillä isokin jälki. 

Tällä viikolla uskaltauduin maistelemaan uusia makuja tai sinällään vanhoja, mutta ei vielä sellaisia, mistä olisin aiemmin vielä lumoutunut. Tai ehkäpä enemmänkin näiden merellisten herkkujen koostumus on se, mihin edelleen totuttelen.

Mutta kun joku hieman houkuttelee silmät loistaen, tunnelma ja tilanne on juuri oikea, niin voin antaa mahdollisuuden sille, että simpukatkin maistuvat. Ja ne maistuivat hyvältä tai jopa suorastaan loistavilta, Välimeren rannalla, kuunsillan loisteessa. Täydellinen tähtisilmähetki tähtien alla.

Tällä viikolla kuplii!

Tulevalla viikolla tällä rouvalla olisi kuplivaa luvassa monella tavalla. Ainakin suunnitelmieni mukaan. Ensinnäkin torstaina astun lavalle uudessa säkenöivässä asussani. Enpä olisi uskonut ostavani itselleni kokopitkää paljettimekkoa, mutta nyt sellainen roikkuu henkarissa.

Jos haluat kuulla ja kokea meidän ihanaisten Fugesingeriläisten uuden Laulusta kuplien -laulushown, niin suuntaa sinäkin torstaina Nuriasoliin. Siellä me yhdessä kuplitaan ilosta ja laulun ihanaisesta voimasta. 

Perjantaina tarkoituksenani on skoolata kuplivalla vanhenemiseni kunniaksi. Minun elämäni kunniaksi. Mikä ilo ja kunnia onkaan elää ja vanheta. Sitä ei kaikille suoda. Kiitos siitä. 

Nostetaan siis malja elämälle!

Täällä toki järjestetään myös monenmoista muutakin tapahtumaa tälläkin viikolla. Torremolinosissa on Feria Outlet Malaga -ostostapahtuma, Kizomba Queen -festivaalit ja Suomibaareissa pääsee laulamaan karaokea ja pelaamaan bingoa, muun muassa. Ja nyt alkaa olla myös superhyvät kävelykelit. Ei liian kuumat, vaan juuri sopivat. 

Toivotankin meille kaikille ihanaisen ihanaisille ihmisille ihmeellisen ihanaa viikkoa. Nautitaan toisistamme ja siitä ihanaisesta olennosta joka peilistä kurkistaa. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta. Annetaan silmiemme loistaa ilosta, ja halataan kun tavataan. Niin ja tervetuloa taas ensi viikolla Ellun kaa Espanjaan! 

Lue aiemmin julkaistut Espanjassa Ellun kaa! -blogitekstit:
Espanjassa Ellun kaa!

Pääkuva Espanja.Com
Kuvat Ellun arkisto ja Espanja.Com
ellu@espanja.com

Jaa:

Málagan parhaat asuinalueet

Uutiskirje lokakuu 03/2023