Hetkiä: Fuengirolan profiili muuttuu

Julkaistu: 04.11.2015
Blogit ja kolumnit
add one

Suomessa Aurinkorannikon ja erityisesti Fuengirolan maine on itsepintaisesti pysynyt eläkeläisten ja/tai hunsvottien tyyssijana. Mielikuva on syytä päivittää, sillä nyt aurinkoon virtaavat uudet aatteet. Aurinkorannikosta on kasvamassa Suomen tervein maakunta.

Pohjaa tälle uudelle terveysaallolle ovat luoneet konkarit mm. lääkärit Raaste ja Tolonen. Nyt ovat Fuengirolassa aloittaneet vastaanottonsa myös plastiikkakirurgi sekä hammas- ja silmälääkärit. Uusi jooga- ja pilates studio kannustaa aloittamaan viinitilakierroksen joogavenytyksillä. Ravintoterapeutti ja funktionaalisen lääketieteen osaajat jakavat tietoa sitä janoaville. Psykoterapeutti auttaa mielen tasapainossa ja runsaslukuinen hierojajoukko, kansanparantajat sekä osteopaatit vetreyttävät jumiutunutta kehoa. Kauneuskin säilyy ammattilaisten toimesta mitä uusimilla metodeilla. Kehon, mielen ja hengen kokonaisvaltaiseen hoitoonkin löytyy siihen erikoistuneita holistisia hoitajia jne. Kaikki selvällä suomenkielellä ja yleensä myös espanjalaisemmilla hinnoilla.

Espanjalaiset itse ovat myös heränneet vaalimaan terveyttä sairauden hoitamisen sijaan. Hyvätasoinen julkinen terveydenhuolto ja arvostetut espanjalaiset lääketieteen tutkijat pitävät maan lippua korkealla. Espanjalaiset lääkärit suosittelevat kilpaa syömään terveellistä ruisleipää ja kävelemään reippaasti päivittäin. Keliakia aletaan tunnistaa ja sitä mukaa lisääntyvät gluteenittomat tuotteet kaupoissa ja kahviloissa, myös muiden vehnänvälttelijöiden riemuksi. Zero-zero eli alkoholiton olut alkaa olla yleisempi näky kuin se entinen puolenpäivän runsaampi anispaukku.

Nämä monipuoliset ja korkealaatuiset mahdollisuudet terveyden- ja sairaudenhoitoon on huomattu myös urheilupiireissä. Treenaajat ja valmentajat ovat löytäneet tiensä tähän suuntaan. Meille kaikille aurinko säteilee tunnetusti terveyttä, valo lisää iloa ja Välimeren ruokavalio vähentää kiloja. Kelle tämä ei kelpaisi!

Jaana Monto
Asunut pitkään Espanjassa, mutta on omasta mielestään maapallon kansalainen. Pohdiskelee asioita ja elää hetkessä. Luppoaikanaan vastaa Espanja.Com toimituksesta.

Jaa:

Positiivisia kulttuurishokkeja: Työssäoppiminen Espanjassa

Miten mitataan asunnon neliöt?

add one