Espanjassa edelleen maailman eniten sinilippurantoja

Julkaistu: 13.07.2021
Eläminen ja lomailuUusimmat
add one

Sininen lippu on yksi arvostetuimmista sertifikaateista rannoille ja venesatamille – se tarkoittaa, että ranta tai satama on laadukas ja täyttää ympäristöystävällisen arvomerkin vaatimukset. Espanjassa on vuonna 2021 edelleen maailman eniten sinilippurantoja, jopa huikeat 615.

Uusia sinilippu-tunnuksia (esp. bandera azul) myönnetään joka vuosi. Viime vuonna 589 Espanjan rantaa palkittiin sinilipuilla, kun taas tänä vuonna laadukkaiden rantojen määrä kasvoi jopa 615 sinilippurantaan. Lisäksi 96 venesatamaa sekä kaksi matkailualusta palkittiin tunnuksella, kooten sinilippu-sertifikaattien määrän Espanjassa yhteensä huimaan 713. Espanjassa on ollut eniten sinilippurantoja koko maailmassa jo 34 vuoden ajan.

Vuonna 2021 eniten uusia sinilippurantoja saavuttivat Andalusia ja Kanariansaaret. Myös Galicia, Valencia ja Katalonia saivat muutaman uuden sinilippurannan riveihinsä, kun taas Murcia, Cantabria ja Baskimaa säilyttivät saman määrän rantoja kuin viime vuonnakin. Baleaarisaareilla kävi tänä vuonna huonompi tuuri, menettäen jopa seitsemän sertifikaattia aiemmin palkituilta rannoiltaan.

Kuten viime vuonnakin, Alicanten maakunnasta löytyy eniten sinilippurantoja, jota seuraa toisena Galician Pontevedra, ja sitten Málagan provinssi.

Marbellan Playa Puerto Banús on yksi vuoden 2021 uusista sinilippurannoista.

Kriteerit sinilippurannoille

Sinisellä lipulla palkitut rannat ovat yleisesti laadukkaampia, ja ne pyrkivät kehittämään ympäristöystävällistä matkailua sekä pitämään erityisen hyvää huolta uimarantojen puhtaudesta ja turvallisuudesta, kuten myös palveluiden tasosta.

Puhtaus on ratkaisevan tärkeää, sekä rannalla että vedessä. Rantojen täytyy myös olla houkuttelevia, ja niiden tulee olla ympäristöystävällisiä ja edistää kestävää kehitystä, sekä olla myös turvallisia ja esteettömiä kaikille. Rannoilla tulee olla tarvittava määrä hengenpelastajia aamusta iltaan, ja niillä tulisi olla tarvittavia palveluita kuten vessat, puiset kävelytiet, jalkasuihkut, ja mahdollisesti jopa lasten leikkikenttä sekä aurinkotuoleja ja -varjoja.

Sertifikaatin saaminen on oletettua vaikeampaa, ja kaupunkien ja kuntien täytyy todella panostaa rantojensa laatuun saavuttaakseen arvomerkin. Varsinkin pandemian aikana on tämä ollut vieläkin hankalampaa, sillä kuntien budjetteja lippujen tavoittelemiseen pienennettiin turismin vähennyttyä. Espanjan onnistui silti hamuta kunnioitettava määrä uusia sinilippuja rannoilleen.

Katso tästä Espanjan sinilippurannat vuonna 2021.

Lähde: ThinkSpain

Jaa:

Koronatesti vaaditaan Uudeltamaalta Espanjaan tulevilta

EU:n digitaalinen koronatodistus tuo joustavuutta matkustamiseen

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.