Fugesingers: Vauhti sen kun kiihtyy!

Julkaistu: 17.02.2023
AjanvieteEläminen ja lomailuUusimmat

Fugesingers-lauluyhtyeen ensimmäiset konsertit esitettiin täysille saleille viime syksynä. Esitykset saavat jatkoa kun uudistettu show, Vauhti sen kun kiihtyy, nähdään Las Palmeraksen salissa 19.2. ja Nuriasolissa 1.3.2023.

Espanja.Com kävi vierailemassa Fugesingers-lauluyhtyeen harjoituksissa Suomelan salissa. Suomela on isoin Aurinkorannikolla toimiva suomalainen yhdistys, ja Fugesingers on yksi Suomelan harrastekerhoista. Iloinen, energinen ja taitava porukka treenaa ahkerasti yhdessä viikoittain. 

Hauska ja vauhdikas musiikkishow kaikille

Fugesingersin taiteellisena johtajana toimii Merike Link, jolle tanssi, laulu ja esiintyminen ovat tuttua jo 3-vuotiaasta asti. Linkillä onkin hyvin pitkä musiikillinen tausta, ja hän tietää miten upea esitys rakennetaan ja pidetään kasassa. Ryhmän musiikkivastaavana puolestaan toimii Linkin puoliso, pitkän linjan muusikko Kari Alajuuma. 

– Idea Fugesingersin perustamiseen lähti liikkeelle Suomelan 30-vuotisjuhlarevyyn myötä. Revyyn jälkeen laulajille tuli fiilis, että mitäs nyt? Halusimme jatkaa musiikin tekemistä ja esiintymistä yhdessä, kertoo Link. 

Revyystä lähtikin useita laulajia mukaan tammikuussa 2022 perustettuun lauluyhtyeeseen. Myöhemmin porukka on täydentynyt uusilla jo pidemmän uran tehneillä muusikoilla ja näyttelijöillä. 

– Tavoitteenamme on tarjota kaikille kaikkea, musiikkia eri genreistä. Hauska suomalaisten tekemä musiikkishow puuttui rannikolta, ja näin syntyi Fugesingers, muistelee Link.

Fugesingersin perustajat Kari Alajuuma ja Merike Link. Kuva Erja Siljamo.
Yhdessä musisoinnin ilo

Fugesingers-lauluyhtyeessä alusta asti mukana ollut Helena Hakkarainen on laulanut 4-vuotiaasta asti. 

– Revyyn jälkeen emme halunneet lopettaa laulamista. Parasta Fugesingersissä on laulamisen lisäksi tämä meidän mahtava porukka. Meillä on niin ihanan rento meininki, naurahtaa Hakkarainen.

Tämä jos mikä pitää paikkansa. Yhdessä tekemisen ilo, huumori ja mahtava yhteishenki ovat käsinkosketeltavia harjoituksissa. Harjoituksia on ilo seurata, ja tekee mieli itsekin liittyä yhdessä musisoimaan tämän valovoimaisen porukan kanssa. Hakkarainen kannustaakin kaikkia katsomaan esitystä.

– Kannattaa ehdottomasti tulla meitä katsomaan, muuten voit menettää jotain! Luvassa on jotain tuttua ja jotain odottamatonta. Esitys on alusta loppuun yhtä seikkailua!

Helena Hakkarainen harjoittelemassa lauluaan. Kuva Fugesingers/Teemu Laitinen.
Yhdessä itsensä ylittäminen

Myös Juha Päivärinta on ollut Fugesingers-lauluyhtyessä alusta asti. Hänen laulu-uransa alkoi armeijassa. 

– Armeijassa minut ilmoitettiin salaa kuoroon, ja siitä se sitten lähti. Voin olla viikon syömättä, mutta en päivääkään ilman musiikkia, naurahtaa Päivärinta. 

Myös Päivärinta kehuu vuolaasti porukan yhteishenkeä ja erityisesti yleisöä.

– Yhdessä tekeminen ja itsensä ylittäminen on ollut mahtavaa. Oli todella ihana yllätys, että ihmiset tulivat kuuntelemaan meitä ja esitykset olivat loppuunmyytyjä. Harvassa yhteisössä tämä olisi mahdollista.  

Juha Päivärinta harjoittelee yhteislaulua. Kuva Fugesingers/Teemu Laitinen.
Kiitos yleisölle!

Fugesingersin taika on iloisessa yhdessä tekemisessä. Yhdessä tämä porukka on paljon enemmän kuin osiensa summa. Moni yleisöstä olikin syksyllä positiivisesti yllättynyt esityksen tasosta.

– Moni kertoi esityksen jälkeen, ettei osannut odottaa mitään niin upea. Erityisesti esiintyjien persoonallisuus ja aitous saivat ylistystä. Hämmästyin sitä, miten paljon myös nuoremmat kuulijat tykkäsivät esityksestä, ja moni kävi katsomassa meidän kummatkin esitykset, kertoo Merike Link. 

Upeaan palautteeseen koko laulajajoukko suhtautuu nöyrän kiitollisena. 

– Kiitos yleisölle, että olette ottaneet meidät niin upeasti vastaan. Tästä on mahtava jatkaa eteenpäin, Fugesingers on tullut jäädäkseen. Nähdään esityksissä!

Lue lisää:
Tuntematon sotilas -näytelmällä kerättiin rahaa Ukrainaan
Lähde liikkeelle ja osallistu hyväntekeväisyyskävelyyn!
Aurinkorannikon partiotoiminta pitää yllä suomalaisuutta
Sofia-opiston raikastetut tilat esittelyssä

Pääkuva Fugesingers
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Sevillan viisi tuntematonta vierailukohdetta

Fuengirolassa juhlitaan karnevaaleja perinteisen musiikin, laulun ja tanssin rytmeissä