Helsingin Matkamessujen partnerimaana Espanja

Julkaistu: 23.01.2024
Eläminen ja lomailu

Viime viikonloppua vietettiin Helsingin Messukeskuksessa Matkamessuilla, lomaunelmien parissa. Suomalaisten innostus matkailuun on taas korkealla, ja matkoja suunniteltiin niin kotimaahan kuin ulkomaille. Kansainväliset Matkamessut järjestettiin nyt 36. kerran. Samaan aikaan järjestettiin myös Caravan-messut, joilla oli mahdollisuus tutustua muun muassa matkailuajoneuvoihin.

Espanja.Comin toimitusjohtaja Ismo Ivakko osallistui Helsingin Matkamessuille ja verkostoitui partnerimaan Espanjan edustajien kanssa.

Katso videolta messutunnelmia.

Espanjasta paikalla merkittävä delegaatio

Messuilla olivat esillä kaikki Espanjan maakunnat ja useita yksittäisiä kaupunkeja. Fuengirolasta, Benalmádenasta ja Torremolinosista paikalle olivat tulleet jopa kaupunginjohtajat Ana Mula, Juan Antonio Lara ja Margarita del Cid. Myös Costa del Solin hotelli- ja ravintola-ala oli messuilla vahvasti edustettuna.

Fuengirolan kaupunginjohtaja Ana Mula ja apulaiskaupunginjohtaja Rodrigo Romero (keskellä) keskustelevat Torremolinosin kaupunginjohtajan Margarita del Cidin (oikealla) kanssa.

Niin Fuengirola, Benalmádena kuin Torremolinoskin pitävät suomalaisia merkittävänä asiakasryhmänä, ja suomalaisten vahva läsnäolo Aurinkorannikolla ei ole jäänyt kaupunkien turistitoimilta huomaamatta. Suomalaisten matkailualan toimijoiden kanssa halutaankin edelleen tehdä monipuolista yhteistyötä.

Perjantai-iltana Fuengirolan kaupunki järjesti kutsuvierastilaisuuden, johon myös Espanja.Com oli kutsuttu.

Tilaisuudessa pidettiin puheita ja tarjolla oli espanjalaisia tapaksia sekä musiikki- ja flamencoesityksiä. Fuengirolan kaupunginjohtaja piti juhlapuheen, jossa hän korosti suomalaisten tärkeyttä kaupungille ja kehui hyvää yhteistyötä lukuisten suomalaisten toimijoiden kanssa. Fuengirolan kaupungin delegaatio kävi Suomen matkallaan myös Tampereella harjoittelemassa murtomaahiihtoa.

Ana Mula piti iltatilaisuudessa puheen.

Matkamessut olivat menestys

Tapahtumakokonaisuuteen osallistui lähes 900 yritystä noin 70 eri maasta. Tapahtumissa vieraili 18.–21. tammikuuta yli 50 000 kävijää, sisältäen ammattilaiskävijät.   

”Matkamessut on toimialan tärkein tapahtuma, joka tukee matkailuelinkeinoa matkailuvuoden käynnistäjänä ja antaa toisaalta kävijöille mahdollisuuden tavata asiantuntijoita ja saada helposti vinkkejä ja tarjouksia tulevia matkoja varten”, kertoo Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen.

Samaan aikaan järjestetyt Helsingin Caravan 2024 -messut esitteli matkailuajoneuvouutuuksia ja ajoneuvomatkailun mahdollisuuksia. Näin tapahtuu myös kolmena seuraavana vuotena, sillä Helsingin Messukeskus allekirjoitti yhteistyösopimuksen Matkailuajoneuvotuojat ry:n kanssa messujen avajaispäivänä.

Matkamessujen yhteydessä järjestettiin myös Caravan-messut.

“Helsingin Caravan-messuilla tavoitamme aktiivisten ajoneuvomatkailijoiden lisäksi myös paljon uutta asiakaskuntaa. Matkailuajoneuvot kiinnostavat, ja tänä vuonna on tehty paljon kauppaa uusista menopeleistä”, kertoo Matkailuajoneuvotuojat ry:n toiminnanjohtaja Mika Jokinen.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään taas ensi vuonna 16.–19.1.2025 Helsingin Messukeskuksessa. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 15.1.2025. Helsingin Caravan-messut järjestetään 17.–19.1.2025.

Matkailuun liittyvät tapahtumat jatkuvat ulkomailla

Tällä viikolla, 24.–28. tammikuuta, espanjalaiskaupunkien turistivastaavat suuntaavat Madridin Ifema-messukeskukseen, jossa järjestetään Espanjan suurin kansainvälinen matkailutapahtuma Fitur 2024. Fitur on vuosittainen tapaamispaikka maailman matkailualan ammattilaisille, jossa esitellään alan uusimmat brändit, tuotteet ja trendit sekä hankitaan tärkeitä kontakteja.

Osallistu Espanja.Comin matkamessukilpailuun

Espanja.Com järjestää Matkamessukilpailun, jonka pääpalkintona on Finnairin 500 euron lentolahjakortti haluamaasi kohteeseen Espanjassa. Kilpailuun osallistut tilaamalla maksuttoman Espanja.Comin uutiskirjeen. Mikäli olet jo tilaaja, osallistut automaattisesti arvontaan. Lisäksi voit seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jaa kilpailu myös ystävillesi. Kilpailu on käynnissä keskiviikkoon 31.1.2024 klo 23.59 saakka.

Lue lisää:
Osallistu Matkamessukilpailuun – voita 500 euron matkalahjakortti Espanjaan!
Fitur 2023: Espanjan suurin kansainvälinen matkailutapahtuma

Lähde
messukeskus.com

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Espanjassa Ellun kaa!

Asumisen uutiskirje tammikuu 01/2024