Kotini Espanjassa: Modernisoitu villa Benalmádenassa

Julkaistu: 18.05.2017
AsuminenEläminen ja lomailuSisustus ja puutarhaVideot>Alue-esittelyt -videot

Tyylikäs 30 vuotias villa sai modernin ilmeen ja uudet sisuskalut. Se toimii nyt pariskunnan ympärivuotisena kotina ja toivottaa tervetulleeksi säännöllisesti vierailevat lapset ja lapsenlapset.

Remontilla uuteen kuosiin

30 vuotta vanhaan kiinteistöön teetettiin kuntotarkastus eikä mitään hälyttävää löytynyt. Koska Leena ja Isto asuivat vielä Suomessa he ottivat avuksi suomalaisen asianhoitajan, joka toimi yhteyshenkilönä paikallisten arkkitehdin ja remontointiyrityksen välillä ja valvoi projektia.

Pariskunta kävi paikanpäällä kuukausittain neuvottelemassa yksityiskohdista ja kaikki sujuikin laadukkaasti. Espanja.Com seurasi villan remonttia ja voit lukea artikkelit sivuiltamme.

Talon rakenteet, sähköt ja ilmanvaihto modernisoitiin. Suurimpana yllätyksenä meille tuli, että täällä Espanjassa täytyy kiinnittää huomiota sateeseen ja kosteuteen, toteaa Isto. Olimme itse ajatelleet, että aurinko olisi se haastava teema. Kun täällä sataa, niin sitä vettä tulee kerralla niin paljon, että tämä pitää osata ennakoida suunnittelussa.

Koti moneen tilanteeseen

Etsimme nimenomaan kotia, kertoo Isto, ja tämä villa taipuu monenlaiseen elämäntilanteeseen. Kun olemme kahdestaan niin talo ei tunnu liian isolta sillä asustamme vain alakertaa. Siellä meillä on makuuhuone, olohuone, toimisto, ruokasali ja keittiö. Yläkerrassa on kaksi vierashuonetta, joilla molemmilla on oma terassi. Terasseja tässä talossa riittääkin, naurahtaa Isto, joka imuroi ne kuukausittain teollisuusimurilla. Afrikasta tuleva tuuli tuo toisinaan mukanaan oranssia hiekkaa, joka ei muuten laatoilta lähde.

Yläkerran toisen vierashuoneen iso vaatekomero muutettiin lastenhuoneeksi ja sinne asennettiin oma ilmanvaihtosysteemi. Pienet lapsenlapset ovat kasvaneet jo niin, että pinnasänky on jäänyt ahtaaksi. Pitää lähteä kerrossänkyostoksille, toteaa Leena.

Pohjakerroksessa oli tilaa saunalle ja entinen bodega eli viinikellari toimii nyt monitoimitilana. Siellä on hyvä säilyttää puutarhahuonekaluja ja se toimii puutarhajuhlissa catering -osastona. Löytyy sieltä vielä vierassänkykin.

Koko sisustusta leimaa harmonisuus ja värikartassa on käytetty luonnonvärejä. Leenan ja Iston tyyli on selkeä ja omannäköinen, vaikka apuna käytettiin myös sisustusarkkitehtia. Osa tavaroista tuotiin Suomesta, osa löytyi valmiina Espanjasta ja joitain tilattin mittojen mukaan. Olli Joen tauluja oli jo Suomen-ajoilta ja lisäystä saatiin Fuengirolassa olleesta näyttelystä.

 

Piha-alue

Aikaisemmin monitasoinen piha tasoitettiin kahteen tasoon ja laatoitettiin helppohoitoiseksi. Viherkasvit ovat helppohoitoisesti sijoitettu isoihin ruukuihin tai istutettu aitaa kiertävään penkereeseen. Etupihan 14 metriä pitkä uima-allas reunustettiin tummalla puusäleiköllä, joka kestää paahtavan auringon ja talven sateet. Se on tyylikkään näköinen ja miellyttävän tuntuinen uima-altaasta noustessa.

Julkisivumuutos

Olohuoneesta ulos johtava terassi laajennettiin  ja se osoittautuikin loistavaksi ratkaisuksi. Tämä tila on ollut ahkerassa käytössä, sillä talvella otetaan lasitukset käyttöön ja talviaurinko lämmittää terassin ja olohuoneen kesälämpöiseksi. Lastenlapset ovatkin osuvasti ristineet paikan Kesämaaksi.

Tämän ohjelman sponsoroi: Remontointi- ja rakennusyritys Fluico

Kotini Espanjassa -ohjelmasarja esittelee mielenkiintoisia koteja eripuolilla Espanjaa. Käymme tutustumassa erilaisiin kiinteistöihin ja niiden asukkeihin sekä molempien tarinoihin. Ohjelma on tehty sinulle, joka haet inspiraatiota Espanjassa asumiseen, oman kodin sisustamiseen tai muuten vain viihdyttävää ohjelmaa. 

Jaa:

Muodikas avokado on Espanjan myyntivaltti

Perintöverotus Espanjassa kansainvälisissä tilanteissa