Eläminen ja lomailu

Metsäpalovaara ja avotulen tekokielto Andalusiassa

Julkaistu: 13.06.2018

Metsäpaloista suurin osa on ihmisten aiheuttamia. Kesän kynnyksellä Espanjassa pyritään ennaltaehkäisemään tuhoisia metsäpaloja ennen kaikkea tiedottamalla ja hankkimalla lisää sammutuskalustoa.

Kevään sateet ovat lisänneet metsäpalojen vaaraa Málagan maakunnassa, sillä vehreän kevään kasvattamat heinikot kuivavat kesän auringossa ja toimivat sytykkeinä ja polttoaineena tulipalon sattuessa. Kesän korkeat lämpötilat ja voimakkaat tuulet ovat myös metsäpalojen riskitekijöitä.
Metsäpalojen suurimman riskin aika on kesäkuun alusta aina lokakuun puoleen väliin asti. Tänä aikana Andalusiassa on avotulen sytyttäminen luonnossa ehdottomasti kielletty kuten myös moottoriajoneuvoilla ajaminen metsäalueilla.

Ihmisten aiheuttamia

Andalusian maakuntahallinnon edustaja José Luis Ruiz Espejo ja ympäristöasioista vastaava Adolfo Moreno korostavat metsäpalon syttymisen olevan suurimmalta osalta ihmisten huolimattomuuden (39.1%) tai tietoisen toiminnan (34.4%) seurausta. Tämän vuoksi metsäpalojen määrän vähentämisessä keskitytään ennen kaikkea vaikuttamaan ihmisten asenteisiin ja toimintaan. Myös opetus siitä kuinka toimitaan jos huomaa metsäpalon alun on ensiarvoisen tärkeää. Mitä aiemmin sammutustyöt päästään aloittamaan sitä paremmin suurilta tuhoilta vältytään.

Metsäpalosta ilmoitetaan soittamalla hälytysnumeroon 112. Nopealla toiminnalla onnistutaan palo sammuttamaan alkuvaiheessa.

Voimavarat käyttöön

Tälle vuodelle Malagan alueelle on varattu metsäpalojen sammutukseen 20,3 miljoonan euron budjetti. Summa on 1,2 miljoonaa euroa suurempi kuin vuonna 2017. Summasta 10,4 miljoonaa euroa on suunnattu sammutustyöhön ja lähes puolet 9,9 miljoonaa euroa ennaltaehkäisevään toimintaan.
Metsäpalojen sammutuksen ja ennaltaehkäisyn lisäksi toiminta keskittyy ennen kaikkea Andalusian suojelukohteinakin olevin luonnonalueiden turvaamiseen ja säilyttämiseen.

Tiedot: La Opinion de Malaga 

Jaa:

Tiesitkö, että näistäkin voi rapsahtaa sakkoa Espanjassa?

Málagan kattoterassit suosittuja