Retkivinkkinä pienet vuoristokylät

Julkaistu: 13.01.2018
Alue-esittelytEläminen ja lomailu

Talvikuukaudet ovat kaunista aikaa suunnata raikkaille vuoristovierailuille. Málagan alue tunnetaan rantakohteiden rivistönä, mutta muutaman kymmenen kilometrin ajomatka vie Sierra de las Nieves vuoristoretkelle ja tutustumaan paikalliseen kylätunnelmaan.

Sierra de las Nieves

Sierra de las Nieves -vuoristo Aurinkorannikolla on yksi Andalusian alueen arvokkaimmista ekologisista alueista. Kauniin vuoristomaiseman lisäksi alue on suojelukohde luonnonpuistona sekä biosfäärialueena. Tähän suojelualueeseen kuuluvat pienet kylät Tolox, Yunquera, Alozaina, Casarabonela, Monda, Guaro, Istan, El Burgo ja Ojén. Lisäksi osa suojelualueesta kuuluu myös Rondan ja Parautan kuntiin.
 
Vuori on paikallisten suosittu vierailukohde talvisin, sillä siellä heillä on mahdollisuus aina muutamana päivänä vuodessa tutustua lumeen. Nimensä mukaisesti (nieves=lumi) huiput peittyvät talven kylmimpinä öinä valkoiseen harsoon.
 
Erityisen mielenkiintoisia vierailukohteita ovat Yunquera, El Burgo ja Tolox jotka sijaitsevat Sierra de las Nieves vuoriston juurella. Kylissä kannattaa vierailla myös niiden omien kyläjuhlien aikaan, sillä tällöin pääsee kokemaan perinteisiä espanjalaisia tapoja. Juhlien ajankohta löytyy kunkin kaupungin nettisivuilta.
 

Yunquera

Yunquerasta pääsee suoraan suojelualueelle, missä vaeltajaa hemmotellaan majesteetillisilla metsämaisemilla ja upeilla näköaloilla. Kylän kirkko vanhankaupungin ytimessä ja sisääntulon kohdalla oleva vartiotorni ovat vierailun arvoisia paikkoja.
 

El Burgo

El Burgo kylän historia kertoo pahamaineisesta Pasos Largos rosvosta, jonka sanotaan olleen viimeinen andalusialainen maantierosvo. Pasos Largos tunsi vuoristoalueen ja onnistui siksi ryöstöissään ja piileskelyssä vuoristoalueella. Näissä maisemissa pääsee nykyään vaeltamaan opastettuja reittejä pitkin. Kauniit näköalat aukeavat esimerkiksi Metsänvartijan näköalapaikalta. Myös alueen poikki virtaavan Turon–joen alueet ovat luonnonystävien suosikkialueita.
 

Tolox

Tolox on perinteinen andalusialainen vuoristokylä, jonka historiallinen vanha keskusta tuo esille vuosisatojen perinteet. Kylän juhlat, kuten karnevaalitunnelmainen Día de los Polvos, jossa muun muassa ravistellaan jauhoja oman rakkaan päälle ja joulukuussa juhlittava Fiesta de las Mozas, jota vietetään soittaen lehmänkelloja maurilaisten pataljoonan karkoittamisen muistoksi ovat juhlia, joissa pääsee kyläläisten mukana aitoon tunnelmaan. Luontoelämyksenä alueelta löytyy vuoristojonon korkein huippu La Torrecilla sekä yksi koko maan syvimmistä luolista.
 
Tiedot: Diariosur 

Jaa:

Gluteenittomia herkkuja Espanjassa – kahvilatestaus

Vertailu: Costa del Sol vs. Costa Blanca