Espanjassa Ellun kaa

Espanjassa Ellun kaa! -osa 53

Julkaistu: 08.05.2024

Toukokuu tulla tupsahti ja toi tullessaan tuliaisen niin tervetulleen. Lämmön, auringon ja toiveen tulevasta kesästä. Siitä kuinka kohta voi antautua kellumaan aaltojen liikkeeseen. Levollisena, ilman vilunväristyksiä ja kiljahduksia. Vielä se päivä ei ollut, kun laskeuduin meren vilpoiseen syleilyyn viime viikolla. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Mutta siitä se lämpenee. Mieli ja meri.   

Löysin viime viikolla uuden paikan täältä aurinkoiselta rannikolta, joka lumosi tämän rouvan totaalisesti. Näinhän se helposti elämässä käy, että sitä kävelee samoja polkuja, istahtaa samoihin kahviloihin ja levittää vilttinsä sille samalle rannalle. Tämä tuo sitä meille tuiki tärkeää turvallisuuden tunnetta. Mutta samalla voi jäädä löytämättä jotain, mikä odottaisi siellä seuraavan poukaman takana.

Ja sitten me ajelimme pikkaisen pidemmälle tuota Välimeren rantaa pitkin, seuraavaan poukamaan. Kunnes päädyimme Marbellaan, Cabopinolle. Sinne Cabopinon sataman toiselle puolelle täältä Fugesta päin katsottuna. Ja mitä sieltä sitten löytyikään?

Niin upeat hiekkadyynit, jotka toivat mieleen Kalajoen hiekkasärkät tai Hailuodon rannat, joissa nuorempana vietin kesäisiä hetkiä. Ja tosiaan, enpä ollut aiemmin tänne päätynyt. Ohi ollaan ajettu lukuisia kertoja, ja tuossa viereisellä Calahondan rannalla olen kellutellut monen monta kertaa. Mutta Artolan-dyynit oli minulle uusi tuttavuus, ja ystävystyimme silmän räpäyksessä.

Hiekkadyynejä, mielenkiintoisia kasveja ja Välimeren aallot, joiden takana häämötti Gibraltar. Dyynien päälle oli rakennettu puisia kävelysiltoja, jotta nämä herkät dyynit säilyisivät mahdollisimman koskemattomina. Ja kuinka ihana oli vain käveleskellä siellä, ja hengittää luonnon ja meren voimaa. Niin kaunista ja niin upeaa. Tänne haluan kyllä uudelleen ja haluan ehdottomasti jakaa tämän ilon kanssasi.  

Ja sitten juhlittiin!

Viime viikolla täällä juhlittiin ja hartaasti, kun Fuengirolan Kansainväliset päivät valtasivat feria-alueen. Tänä vuonna 33 eri maata esittelivät meille elämän nälkäisille parhaita makupalojaan, juomiaan, musiikkiaan ja tanssejaan. Samalla kun feria-alueen toisella puolella lapset, nuoret ja mukaan uskaltautuvat aikuiset olivat erilaisten huvipuistolaitteiden pyörityksessä.

Käyhän katsomasta avajaispäivän tunnelmia Espanja.Comin videolta:

Viisi päivää kesti tätä ilottelua ja olin menossa mukana jopa kolmena päivänä, kunnes suomalainen raivostuttava sananlasku kävi toteen ja tuli itku pitkästä ilosta. Eli nappasin jostain pöpön ja sairastuin. Ja viikonloppu meni sitten nuhanenänä kodin rauhassa. Mutta tulipahan sitä ennen pidettyä hauskaa ja sitten levättyä kunnolla.

Ferioiden tunnelmia.

Tämä onkin niin parhautta täällä Espanjan auringon alla. Kaiken maailman tapahtumat, mitä täällä riittää. Ihmisiä iloisia, kaikenikäisiä kokoisia ja näköisiä, jotka kokoontuvat yhteen nauttimaan elämän tähtisilmähetkestä. Viime viikon ehdoton tähtisilmähetkeni siis!

Herkkuja on siinä monenlaista

Niin ja yhden feria-löydön haluan jakaa kanssasi. Tämä rouva kun rakastaa herkkuja, niin nyt löytyi sellainen leipomo, jonka nihkeänrapeat överikeksit ja kakkupalaset saivat silmäni loistamaan. Ja niiden makumaailmaan pysähtyminen. Siinä oli taivaallista viipyillä tovi jos toinenkin.

Niin ja sitä oli vaikea uskoa, että nämä herkut olivat vielä kaiken lisäksi vegaaneja. Ilman voitakin voi saada taivaallisia herkkuja aikaan. Niitä todellakin piti käydä maistelemassa monena päivänä peräkkäin. Ja mitä parasta, niin näitä herkkuja voi käydä ostelemassa heidän myymälästä, mikä löytyy ihan täältä Fuengirolasta.

Vegabontyn herkkuja.

Kohti uutta viikkoa

Viime viikolla oli sellaista hulinaa, että tällä viikolla keskityn lepoon ja rauhoittumiseen. Levollisuuden löytämiseen ja tähän hetkeen, sillä mitäpä muuta meillä oikeastaan onkaan. Tämä hetki, tässä ja nyt. Ei juosta sen ohi tai vietetä sitä murehtimalla menneitä tai harjoittelemalla tulevia koitoksia varten, vaan tunnustellaan ainakin hetken aikaa sitä, mitä tunnen juuri nyt. Mitä kaikkea näen edessäni. Ja mitä tarvitsen, juuri nyt.

Ja uimakautta jatkan hetimiten, kun flunssani on kaikonnut, ja lauantaina kokoonnumme taas yhdessä katsomaan euroviisuja. Toivotankin joka ikiselle iki-ihanaiselle ihmisolennolle mitä ihaninta viikkoa. Olkoon se jokaiselle sellainen, millaista tarvitsemme, juuri nyt. Levollisuutta ja rakkautta. Iloa ja onnistumisia. Armollisuutta ja rauhaa.

Niin ja hymyillään ja halataan kun tavataan, ja tervetuloa taas ensi viikolla Ellun kaa Espanjaan! 

Lue aiemmin julkaistut Espanjassa Ellun kaa! -blogitekstit:
Espanjassa Ellun kaa!

Lähde
andalucia.org

Pääkuva Espanja.Com
Kuvat Ellun arkisto
ellu@espanja.com

Jaa:

Andalusian aluehallinto näyttää vihreää valoa uima-altaiden täyttämiselle Málagassa ja Costa del Solilla

Uutiskirje toukokuu 01/2024