Espanjassa Ellun kaa

Espanjassa Ellun kaa! -osa 54

Julkaistu: 15.05.2024

Nyt rantaillaan! Ainakin täällä Aurinkoisella rannikolla, sillä lämmöt ovat nousseet selvästi jo 25 asteen paremmalle puolelle. Toki kumpi puoli on parempi, riippuu siitä rakastaako helteitä vai ei. Mutta ainakin tämä aurinkoa ja lämpöä rakastava rouva on nyt yhtä hymyä. Tervetuloa kesäiset Espanjan lämmöt ja erityisesti trooppiset ihoa ja sielua hivelevät yöt, joita saamme täälläkin vielä vähän aikaa odotella.

Täällä mittarin nouseminen kolmenkympin tuntumaan tarkoittaa, että ainakin viikonloppuisin on yhä vaikeampaa löytää parkkipaikkaa rannan tuntumasta. Ja se kyllä huomattiin viime viikonloppuna. Sitä jotenkin tottui talvikauden aikana, että parkkipaikka löytyy helposti ja vielä suht läheltä paikkaa, mihin oli suuntaamassa.

Mutta ei enää, kun tuhannet paikalliset ja lomapäiviään täällä viettävät vaeltavat hymyssä suin minnekäs muualle kuin rantahietikolle. Ja niitähän täällä riittää, aurinkoisia rantoja höystettynä joko vaalealla tai tummemmalla hiekalla tai vähän isompirakeisella kiviaineksella tai jopa kalliolla. Reunustettuna tuolla taivaallisen turkoosilla Välimeren vedellä.

Benalmádenan kallioita.
Mijaksen hiekkarantaa.

Torren rannat tutuiksi

Ja siellähän me viime viikolla olimme mekin. Tällä kertaa levitimme vilttimme Torremolinosin Málagan puoleiseen päätyyn, Playa de Canuelaan. Sinne mistä voi vilkutella niille, jotka suuntaavat lentokoneella takaisin kotiin. Tai näin me ainakin ajateltiin, kun tuijottelimme Málagan kentältä taivaalle kohoavia lentokoneita samalla iloiten siitä, että saamme jatkaa elämämme hetkien elämistä ihanaisella Aurinkorannikolla.

Tämä ranta on monelle tapaa mainio paikka viettää rantapäivää varsinkin niille, jotka suuntaavat rannalle omalla autolla. Canuela-ranta nimittäin sijaitsee Torren rauhallisemmassa päässä, missä ei ole vielä vieri vieressä hotelleja, ravintoloita ja kauppoja. Sen vuoksi sieltä löytyykin suhteellisen helposti autolle paikka rannan viereisiltä parkkialueilta.

Toki sieltä löytyy myös monenmoisia rantaravintoloita, joita täällä siis kutsutaan chiringuitoiksi. Yksi lempparini on ehkäpä koko Torren tyylikkäin rantaravintola, La Palapa Beach Jazba. Myös ruoka siellä on loistavaa, mutta toki vähän hintavampaa kuin muualla. Se onkin takuuvarma paikka kotimaan vieraiden kestitsemiseen. 

La Palapa Beach Jazba.

Viime viikolla istahdin myös rannan viimeiseen chiringuitoon, La Frontera Playaan, jossa sai rauhassa ihailla lentokoneita ja viimeisiä auringonsäteitä. Samalla kun herkuttelin paikallisia muikkuja eli boqueroneseja seurassa, joka sai silmäni loistamaan onnesta ja kiitollisuudesta. Viime viikon tähtisilmähetkeni. Kiitos.

Rantatuolin ostoon

Niin pitkälle emme ole vielä rantailussa espanjalaistuneet, että edelleenkään meillä ei ole omia rantatuoleja ja muuta rekvisiittaa, mitä monilla paikallisilla on. Meiltä löytyy vain se iso viltti, jonka voi ostaa rantakaupustelijoilta, rantakaupoista tai vaikkapa Fuengirolan tiistaimarkkinoilta, josta sellaisen saa halvimmillaan alle kymmenellä eurolla.

Niin ja tämän lisäksi meillä on tottakai aurinkovarjo, jonka alla todellakin kannattaa viettää suurin osa rantapäivästä näillä leveyspiireillä. Vaikka olisi puolipilvinen keli niinkuin viime viikolla. Tämän siis opin taas, kun ihmettelin rantailun päätteeksi, miksi ihoni punoittaa. Aurinkorasvaa olin kyllä laittanut, mutta varjo oli avattu vasta parin tunnin rantailun jälkeen, kun tuon ihanaisen valopallon edestä kaikkosivat loputkin pilvenhattarat.

Aurinkovarjo on täällä ehdoton juttu ja niitä löytyy kaupoista monenlaisia.

Eihän pilvisellä säällä pala. No ehkä ei Suomessa, mutta täällä onkin hieman eri juttu. 

Mutta ne ikiomat rantatuolit, ne on siis vielä ostamatta. Ja ne onkin joko tämän kevään tai viimeistään ensi syksyn ostoslistalla. Ne omat rantatuolit, jotka kannetaan auton takakontista rannalle ja päivän päätteeksi takaisin. Ja niiden uumenissa voi rauhassa vaikka koko päivän ihailla Välimeren aaltojen ikiaikaista liikettä ja seurailla muita rannalle rantautuneita ihanaisia ihmisiä. 

Monenlaisia tuoleja sitä onkin valikoimassa. On korkeaa ja matalaa, moneen asentoon kallistuvaa ja sellaista yksinkertaisempaa, joko korkealla tai lyhyellä selkänojalla. Niin ja toki monissa eri väreissä. Ja niitä voi ostostella tähän aikaan vuodesta vaikka ja mistä. Vähän niinkuin syksyllä tohveleita. Rantailu onkin täällä aikamoista välineurheilua, ja siitä kerronkin myöhemmin lisää. 

Carrefourin rantatuolivalikoimaa.

Kohti uutta viikkoa

Ensi viikolla onkin luvassa monenmoista. Ainakin rantailua ja jatkan ehdottomasti erinomaisesti alkanutta uimakauttani. Ajattelin myös vihdoin suunnata Málagaan Hammamiin ja Torreen ihanaisten ystävieni kanssa joogaamaan. Niin ja voisihan sitä tämäkin vanha jääkiekkofani suunnata katsomaan lätkän MM-kisoja johonkin Fugen Suomi-baariin, esimerkiksi Uusi Reflaan tai Q-baariin. Ihanaa Leijonat ihanaa!

Toivotankin meille jokaikiselle suloisen suloiselle suomalaiselle ja muunmaalaiselle mitä ihaninta viikkoa. Lämpöä, levollisuutta ja luovuutta. Hymyä, huolettomuutta ja haleja. Niitä lähetän teille jokaiselle. Niin ja tervetuloa taas ensi viikolla Ellun kaa Espanjaan!

Lue aiemmin julkaistut Espanjassa Ellun kaa! -blogitekstit:
Espanjassa Ellun kaa!

Pääkuva Espanja.Com
Kuvat Ellun arkisto
ellu@espanja.com

Jaa:

¡Hola! – ¡Opi espanjaa tarinallisesti Jaskan johdolla! osa 10

Asumisen uutiskirje toukokuu 2024