Espanjassa Ellun kaa

Espanjassa Ellun kaa! osa 55

Julkaistu: 22.05.2024

Yksi ehdoton syy, miksi rakastan viettää elämäni hetkiä juuri täällä Aurinkorannikolla on ehdottomasti alueen monipuolinen ravintolatarjonta. Tätä aurinkoista rannikkoa voisi mielestäni kutsua myös Ravintolarannikoksi, Costa de Restautantes. Rakkaalla lapsella voi hyvinkin olla monta nimeä.

Aurinko- ja ravintolarannikko.

Nyt herkutellaan!

Jostain muistan lukeneeni, että Espanjassa olisi eniten kaikenmaailman ruokapaikkoja suhteutettuna asukaslukuun. Ja erityisesti täältä Aurinkoiselta rannikolta niitä löytyy vieri vierestä. On thaimaalaista, venezuelalaista, kiinalaista, japanilaista kolumbialaista, ruotsalaista, hollantilaista, espanjalaista, argentiinalaista, portugalilaista, amerikkalaista, brittiläistä, ukrainalaista ja georgialaista ravintolaa. Ja varmaan kymmenen suomalaistakin ravintolaa. Oikeasti, lista on melkein loputon. 

Torremolinosista löytyy mm. mainio Brasserie Casa Hazes, josta saa hollantilaisia herkkuja.
Maria Lisboan herkkuja.
Georgialaisia herkkuja Málagan Odissei-ravintolassa.

Jos tulet tänne vain viikon lomalle, niin suosittelen keskittymään espanjalaisiin ravintoloihin ja tapaksiin. Mutta meille, jotka elelemme täällä pidempiä aikoja, suosittelen ravintolasurffausta, eli rohkeasti vaan kokeilemaan eri vaihtoehtoja. Ravintoloita löytyykin täältä kuin sieniä sateella. Uusia tupsahtelee sinne sun tänne, ja samaa tahtia niitä lopetetaan. Kilpailu on kovaa, mutta toki täällä on paljon niitäkin paikkoja, jotka pitävät vahvasti pintansa vuodesta toiseen.

Málagasta löytyvä Pez Lola on yksi lemppareistani.

Monissa ravintoloissa onkin tullut käytyä, mutta vielä enemmän on paikkoja kokematta. Kerrohan siis, mikä on juuri sinun lempiravintolasi täällä Aurinkorannikolla, niin menen sitten kokeilemaan sitä. Pistä vinkkejä kommentteihin tai sähköpostiin!

Se, miksi täällä on niin monet maapallon ruokakulttuurit edustettuina johtuu siitä, että tämä aurinkoinen rannikko on todellinen kulttuurien sulatusuuni. Täältä löytyy ihmisiä sieltä sun täältä. Ei vaan espanjalaisia ja suomalaisia. Aurinkorannikko onkin myös ravintoloiden sulatusuuni. Brittiläistä aamupalaa, lounaaksi sushia ja illalla kunnon pihviä argentiinalaiseen tyyliin ja jälkkäriksi italialaista jäätelöä eli gelatoa.  

Tiukkaa aamupalaa.
Solunasushi Fuengirolassa.
La Original Fuengirolassa on meidän lemppari gelato-paikka.

Uusia makuja

Täällä onkin tullut maisteltua monen moisia makuja. Erityisesti olen tutustellut kaiken maailman mereneläviin, joita kalastellaan ihan tuosta meidän kotirannasta, Välimerestä. Lähiruokaa siis parhaimmillaan. 

Voinen tässä nyt myöntää, että ennen muinoin nuo kaiken maailman äyriäiset ja muut merenelävät ovat tätä rouvaa hieman jännittäneet. Olivatpa ne siis vielä meressä tai lautasella. Mutta täällä olen rohkeasti niitä maistellut. Ja nyt voinkin ylpeänä todeta, että olen monista oppinut vielä tykkäämäänkin. Ostereita en kyllä ole vieläkään suuhuni pistänyt. Ehkä jonain päivänä tai sitten ei.

Täältä ihan Fuengirolasta olen löytänyt myös maailman parasta pitsaa. Erilaisia pitsoja on tullut monen monta kertaa maisteltua ihan Italiassakin asti, mutta kyllä Pizza Powerin pepperonipitsa on vienyt ykkössijan tässä kisassa. Sieltä tulee tilattua tätä ihanuutta melkein viikottain, ja voin sanoa, että se voittaa suomalaiset peruspitseriat 10-0. Niin ihania muistoja, kun tätä herkkua on syöty yhdessä. Siellä sun täällä. 

Maailman parasta pitsaa!

Ja vaikka olen päässyt Intiassakin elämäni aikana herkuttelemaan, niin täältä ihan Fugesta olen löytänyt myös parasta intialaista. Fuengirolassa sijaitseva Namaste Fusion -ravintola onkin paikka, minne on tullut istahdettua kymmeniä kertoja. Eikä ole tarvinnut pelätä vatsatautia niin kuin Intiassa, mikä saattoi vaikuttaa fiiliksiin siellä nuorempana reissatessa. 

Namaste Fusion.

Nälkäkatua pitkin mennään

Fuengirolasta löytyy myös legendaarinen Nälkäkatu. Ja enpä ole koskaan ajatellut, mikä sen virallinen osoite on, mutta tulipa sekin nyt tarkistettua. Eli googlemapsista Nälkäkatu löytyy nimellä Calle Moncayo.

Tämän kävelykadun varrelta löytyy kymmeniä ravintoloita perätysten kadun molemmin puolin, ja niihin houkutellaan syöjiä usein perinteiseen etelän lomakohteiden sisäänheittotyylin. Muualla täällä ei sisäänheittäjiä olekaan, joten juuri sitä sopivaa paikkaa etsivä nälkäinen matkalainen saa kyllä ihan rauhassa miettiä, mihin sitä tällä kertaa istahtaisi herkuttelemaan.

Monet turistit suuntaavatkin juuri Nälkäkadulle ja sieltä löytyykin mainioita ravintoloita. Meidän lemppari siellä on Patagonia-ravintola, jossa valitaan aina päivän menu. Alkupalaksi pil pil -katkaravut, pääruokana loistava pihvi ja jälkkäriksi vielä kakkua. Kun kolmisen vuotta sitten kävimme siellä ensimmäistä kertaa, niin tämän kokonaisuuden sai muistaakseni noin viidellätoista eurolla. Mutta nyt hinta on noussut jo yli parinkympin. Mutta silti hinta-laatusuhde on edelleen mainio. Eli suosittelen edelleen!

Patagonian mahtava pihvi!
Ja jälkkäriksi vielä kakkua.

Viime viikolla löysimme taas loistavan uuden ravintolan, mihin emme olleet vielä aiemmin eksyneet. Meidän piti mennä yhteen lempparipaikkaamme, mutta kaikki pöydät siellä olivat varattu. Täälläpäin kannattaakin varata pöytä etukäteen, jotta varmistat paikkasi. Ja niin me olimme yrittäneet tehdäkin, mutta kun kukaan ei vastannut puhelimeen, niin minkäs teet. Joten päätimme kokeilla onneamme, ja marssimme nälkäisinä suoraan La Terrazaan. Mutta tällä kertaa universumi oli päättänyt, että oli aika suunnata muualle syömään. 

Ei siis auttanut muu kuin etsiä lähistöltä ravintola, ja päädyimme syömään läheiseen ukrainalaiseen ravintolaan. Ja todellakin, mikä löytö! Erilaisia makuja, mainio tunnelma ja mitä ihaninta seuraa. Ja siinäpä se olikin, viime viikon tähtisilmähetkeni, todellinen herkkuhetki.

Uutta viikkoa kohti 

Tällä viikolla saamme todella odotettuja vieraita tuolta ihanaisesta Suomen maasta. Ja onpa kyllä ihana päästä esittelemään heille kotirantoja ja kukkuloita. Jakaa yhteisiä hetkiä, herkutella ja nauttia elämästä yhdessä täällä Espanjan kodissa. Suuntaamme ainakin rantailemaan, ihanaiseen Málagaan ja tottakai vuorille upeaan Mijas Puebloon. Niin ja perheen pienimmät suuntaavat vesipuistoon. 

Mijas pueblo.

Niin ja tämän rouvan tavoitteena olisi päästä vihdoin Málagan Hammamiin rentoutumaan, mihin piti mennä jo viime viikolla. Tai jo viime vuonna. Suunnitelmat eivät täälläkään aina mene niiden itsetehtyjen suunnitelmien mukaan. Mutta ehkä tällä viikolla.

Toivotankin meille jokaiselle ihanaiselle mitä loistavinta viikkoa. Lähetän juuri sinulle täältä palmun alta hymyä, silmien loistetta, levollisuutta ja luottamusta. Niin ja tervetuloa taas ensi viikolla Ellun kaa Espanjaan!

Lue aiemmin julkaistut Espanjassa Ellun kaa! -blogitekstit:
Espanjassa Ellun kaa!

Pääkuva Espanja.Com
Kuvat Ellun arkisto
ellu@espanja.com

Jaa:

¡Hola! – ¡Opi espanjaa tarinallisesti Jaskan johdolla! osa 11

Maaliskuun sateet lyhensivät maastopalojen korkean riskin kautta Málagan maakunnassa