Vertaa asuntoja

Malagan lähijunan liput uudistuvat

Malagan lähijunan liput uudistuvat

  • 14/07/2019

Maanantaista 15.7.2019 lähtien otetaan Renfen paikallisjunissa Málagan alueella käyttöön uudelleenladattavat junaliput. Vanhat kuukausi- ja alennusliput vaihdetaan uuteen korttiin heinä-syyskuun aikana. Siirtymäkaudella matkataan vanhoilla lipuilla entiseen malliin.


Uusissa luottokortin kokoisissa lipuissa on magneettinauhan sijaan mikrosiru, ja korteissa toimii lähiluku. Juniin siirtyminen nopeutuu, sillä kortti avaa portit lähilukuominaisuutenssa asiosta jopa 10 cm päässä lukijalaitteesta.

Kortteja on kahta tyyppiä: henkilökohtaisia (personalizada) ja yleisiä (no personalizada). Molemmat kortit ovat kierrätettäviä ja ladattavia, niissä säilyy tiedot matkoista, eivätkä ne vanhene. Kortille voi ladata rahaa automaateista.

Maanantaista lähtien voi oman korttinsa hakea Renfe-pisteistä.

Jos hankit henkilökohtaisen kortin esimerkiksi kuukausilippua tai opiskelijalippua varten, varaa mukaan kopio passista/henkilökortista ja/tai NIE-numerosta. Lisäksi henkilökohtaiseen korttiin tarvitaan passikuva sekä todistus mahdollisista alennuksista (esim. opiskelija, tarjeta dorada, familia numerosa).
Henkilökohtaista korttia voi käyttää myös muihin matkoihin, kuten tavallisiin meno-paluu -junamatkoihin.

Henkilökohtaisella kortilla ei voi maksaa kahta yhtäaikaista matkaa samalla reitillä.

Kortin hinta on 2 euroa.

Yleisen uudelleenladattavan matkalipun saa veloituksetta 15.7.-16.9. välisenä aikana. Tämän jälkeen ladattava kortti maksaa 0,50 euroa.

Tiedot: Renfe.es 
Europapress.es 

Liity keskusteluun