Asuntojen vuokrat nousseet nopeammin kuin myyntihinnat

Julkaistu: 13.11.2018
Ostaminen ja vuokraaminen

Asuntomarkkinoilla seurataan sekä myynti- että vuokrakohteiden hintakehitystä. Viimeisten vuosien aikana vuokra-asuntojen hinnat ovat kirineet ylöspäin huomattavasti kiivaampaan tahtiin kuin asuntojen myyntihinnat.

Idealista.com asuntoportaalin vertailujen mukaan vuokrahinnat Espanjassa ovat nousseet vuositasolla 14,5 % ja asuntojen myyntihinnat ovat 7,7 % korkeammat kuin edellisenä vuonna.

Kehitys on ollut vastaavaa viimeisten viiden vuoden ajan, mutta viime vuoden aikana erot vuokra- ja myyntihintojen nousussa ovat kasvaneet. Kiinteistömarkkinoiden elpyminen kriisin jälkeen on ollut nopeampaa vuokramarkkinoilla kuin kiinteistökaupassa.

Vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä nousi vuokra-asunnon neliöhinta eniten San Sebastianissa (17,1 %), Valladolidissa (14,7 %), Almeriassa (13,1 %) ja Avilassa (13,1 %).

Keskimäärin vuokra-asunnosta maksetaan tänä päivänä 10,6 € / m². Korkeimmat vuokrat maksetaan Madridin (16,4 € / m²) ja Barcelonan (17,3 € / m²) lisäksi Baskimaalla San Sebastianissa (15,6 € / m²) ja Bilbaossa (11,9 € / m²) sekä Baleaareilla Palmassa (12,6 € / m²) ja Gran Canarialla Las Palmasissa (11,3 € / m²)

Barcelonan hinnat laskussa Madridissa nousussa

Kansallisella tasolla Espanjassa ovat sekä myynti- että vuokrahinnat nousussa. Poikkeuksen listaan tekee Barcelona, missä hinnat ovat laskeneet vuoden aikana rajusti. Alueen hinnat ovat edelleen maan huipputasoa, mutta Katalonian poliittinen tilanne heijastuu kiinteistömarkkinoihin. Barcelonan kiinteistömarkkinat elpyivät talouskriisin jälkeen nopeammin kuin muun Espanjan asuntokauppa, mutta tänä vuonna hinnat ovat laskeneet.

Madridissa hinnat ovat huipussaan ja tämän vuoden aikana niin myynti- kuin vuokrahinnat ovat nousseet reippaasti. Myynti on kasvanut noin 20 % ja vuokramarkkinoilla on koettu noin 10 % hinnannousu.

Kehitys näkyy myös suosituilla suomalaisalueilla kuten Fuengirolassa. Vuokra-asuntojen hinnat ovat kirineet ylöspäin ja hyvät kohteet varataan nopeasti.

Tiedot ja kuvat: idealista.com

Jaa:

Kuinka espanjalaiskylä laihdutti 41.300 kiloa

Kierrätysautomaatteja Espanjaan