AsuminenOstaminen ja vuokraaminenRemontointi ja rakentaminen

”Mercadonan elementtitalojen” hinnat lähtevät 39.000 eurosta

Julkaistu: 17.08.2021

Elementtitalot ovat tulleet Espanjan asuntomarkkinoille jäädäkseen. Mercadonan omistaja Juan Roig luottaa näiden menestykseen asuntosektorilla ja hänen yrityshautomonsa Lanzadera on toiminut startup-yritys Onarcin rahoittajana. Kolmen valencialaisopiskelijan ideasta alkunsa saanut yritys tuo nyt markkinoille ensimmäisen, pienen elementtitalonsa nimeltään Liten.

Taloudellisten elementtitalojen suosio on kasvanut Espanjassa erityisesti pandemian jälkeen. Pienen yksiön kokoisen Litenin markkinoidaan olevan vastuullinen ja kestävä vaihtoehto asumiseen. Sen takaa löytyy startup-yritys nimeltään Onarc, jonka idean toteuttamista on rahoittanut yrityshautomo, jonka pääosakkaana on Juan Roig. Espanjan media puhuu tästä syystä Litenistä ”Mercadonan elementtitalona”.

Suosiotaan on kasvattanut merkittävästi viime vuosina myös maaseutumatkailu, jolle Litenin uskotaan olevan myös erinomainen vaihtoehto. Heti asumiskelpoinen ”laatikko” voidaan toimittaa lähes minne tahansa nopeasti ja edullisesti.

Monia vaihtoehtoja

Hyttimäinen talo koostuu yhdestä modulista, jolla on ulkopuolelta kokoa 30 neliömetriä ja sisätilaa on 24 neliön verran. Hinnat lähtevät 39.000 eurosta, ja elementtirakennelmaa voidaan räätälöidä ostajan toiveiden mukaan muun muassa ulkoseinien puumateriaalien sekä kylpyhuoneen ja keittiön kalusteiden osalta. Hinta ei sisällä kuljetus- eikä asennuskustannuksia.

Sisätilat voidaan muokata makuuhuoneeksi, keittiöksi ja kylpyhuoneeksi; olohuoneeksi, keittiöksi ja kylpyhuoneeksi tai työtilaksi ja kylpyhuoneeksi. Litenin rakentamiseen käytetään kestäviä ja laadukkaita materiaaleja, joilla on mahdollisimman pieni vaikutus ympäristöön.

Tehtaalla 4–6 kuukaudessa rakennettavat ja ostajan valitsemaan paikkaan kuljetettavat talot ovat valmiita saman tien, sähkö-, vesi- ja viemäriasennuksia lukuun ottamatta.

Lähteet: El Economista, 20Minutos, Onarc

Jaa:

Lomamatkoja varataan nyt innolla

Sähkön hinta kiipesi uuteen ennätykseen