15-vuotiaat voivat jo hakea rokotusaikaa Andalusiassa

Julkaistu: 05.08.2021
PoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Andalusiassa asuvat 2006 tai sitä ennen syntyneet nuoret voivat jo varata ajan koronarokotukseen. Lisäksi myöhemmin elokuun mittaan aikavarauksen voivat tehdä myös 12–14-vuotiaat, kertoi Andalusian aluehallituksen jäsen Elias Bendodo keskiviikkona pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Rokotusajan voi varata netissä digitaalisen Clic Salud -kanavan kautta, mobiililaitteella Salud Responde -applikaation avulla tai puhelimitse keskusvaraamoon (Salud Responde, puh. 955 54 50 60) tai oman terveyskeskuksen päivystykseen soittamalla.

Jos haluaa tehdä aikavarauksen Clic Salud+-sivustolla, sitä varten voi katsoa sivulla ’Vacunación COVID-19. Citación’ video-ohjeen ’Pedir cita vacunacíon COVID-19 en ClicSalud+’, joka löytyy sivun oikeasta sivupalkista.

Rokotusaikaa voivat hakea kaikki itsehallintoalueella vakituisesti asuvat residentit eli myös Andalusiassa pysyvästi asuvat ulkomaalaiset nuoret, kunhan he ovat kirjautuneena SAS:n eli julkisen terveydenhoitojärjestelmän BDU-tietokantaan (Base de datos de personas usuarias).

Mikäli henkilötiedot eivät ole vielä BDU-tietokannassa, siihen voi kirjautua ClicSalud+-sivustolla olevan, terveyskeskukseen toimitettavan hakemuslomakkeen avulla. Linkki hakemukseen on https://www.sspa.juntadeandalucia.es/servicioandaluzdesalud/sites/default/files/sincfiles/wsas-media-mediafile_sasdocumento/2021/ALTA_SIMPLIFICADA_BDU_PRIVADOS_EXTRANJERO.pdf

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: Junta de Andalucía, SAS (Servicio Andaluz de Salud), kuva: pixabay

Jaa:

Leo Messi ei jatka FC Barcelonassa

Alkuvuonna otettiin runsaasti asuntolainoja

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.