Andalusia lieventää koronarajoituksiaan

Julkaistu: 28.04.2021
Poikkeustilannetiedotus
add one

Andalusian aluehallinto on päättänyt höllentää koronarajoituksia ja uudet säännökset astuvat voimaan heti torstaista alkaen.

Liikkuminen on 29. huhtikuuta alkaen täysin vapaata Andalusian sisällä rajoituksetta, eli siirtymiskielto ilman perusteltua lupaa provinssista toiseen kumoutuu. Poikkeuksena ovat ne harvat paikkakunnat, joiden ilmaantuvuusluku on yli 500. Niissä ja niistä liikkuminen on edelleen paikallisesti rajoitettua.

Matkustaminen Andalusian ulkopuolelle tai hallintoalueelle saapuminen on rajoitettu edelleen eli sallittu vain perustellusti. Espanjan ulkopuolelta lento- tai meriteitse saapuvien matkustajien tulee täyttää sähköinen terveystietolomake joko osoitteessa www.spth.gob.es tai ilmaiseksi ladattavassa spain travel health-spth -sovelluksessa.

Ulkonaliikkumiskielto ilman perusteltua syytä klo 23–06 on voimassa edelleen Andalusiassa ainakin 9. toukokuuta saakka, jolloin se maan hallituksen mukaan päättyy koko Espanjassa. Mahdolliset jatkotoimenpiteet pandemian leviämisen ehkäisemiseksi 9.5. jälkeen ovat edelleen auki.

Andalusiassa myymälät, ravintolat, kahvilat ja baarit voivat olla avoinna klo 22.30 saakka ja asiakkaat voivat olla anniskeluliikeissä aina klo 23 asti ottaen kuitenkin huomioon, että ulkonaliikkumiskielto alkaa samaan aikaan.

Anniskeluliikkeissä pöytäseurueen maksimimäärä on neljä henkilöä sisätiloissa ja kuusi ulkoterasseilla.

Aluejohtaja Juanma Morenon mukaan päätös lieventää osittain rajoituksia perustuu Andalusian julkisen terveydenhoidon asettaman asiantuntijaneuvoston suosituksiin. Koronapandemian neljäs aalto on todennäköisesti jäämässä hallintoalueella huomattavasti aikaisempia matalammaksi rajoitusten ja rokotusten yhteisvaikutuksesta. Andalusian väestöstä lähes neljännes on jo saanut vähintään yhden rokoteannoksen.

Koronatapausten ilmaantuvuusluku on Morenon mukaan laskenut maakunnassa kahdeksan vuorokautta peräkkäin ollen nyt 237, kun viikko sitten lukema oli 259. Provinssien välillä on edelleen suuria eroja. Korkein ilmaantuvuusluku on Granadassa (416) ja alhaisin Málagan alueella (136) eli Aurinkorannikolla koronatilanne on selvästi Andalusian parhain tällä hetkellä.

Aurinkorannikon ajankohtaisen ilmaantuvuusluvun voi tarkistaa esimerkiksi nettisivulta https://www.diariosur.es/malaga/evolucion-coronavirus-malaga-andalucia-20201105180134-nt.html kohdasta ’Situación de los 103 municipios de Málaga’

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: Junta de Andalucía, Sur, Opinión de Málaga, Aena

Jaa:

Espanjan vappu on työläisille omistettu

Neljäs korona-aalto aikaisempia loivempi

add one