Andalusiaan paikoittain liikkumisrajoituksia

Julkaistu: 20.07.2021
PoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Andalusian hallintojohto on päättänyt huonontuneen koronatartuntatilanteen takia pyrkiä rajoittamaan liikkumista yöaikaan klo 02.00 – 07.00 kaikilla niillä yli 5.000 asukkaan paikkakunnilla, joiden koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on yli tuhat.

Esimerkiksi Marbellassa ilmaantuvuusluku oli 20. heinäkuuta yli tuhat (1048) ja Aurinkorannikon paikkakuntien keskiarvo oli noussut jo 706:een. Muut Andalusian kunnat, joissa yöllinen liikkumisrajoitus astuu voimaan ovat Conil de la Frontera, Tarifa, Villanueva de Cordoba sekä Pozoblanco.

Ulkonaliikkumiskiellon toteuttamiseen aluehallinnon on haettava ja saatava lupa Andalusian korkeimmalta oikeudelta.

Samalla Andalusiassa rajoitetaan myös ravintoloiden käytettävissä olevien asiakaspaikkojen määrää riippuen kunkin paikkakunnan koronatilanteesta. Siihen ei tarvita oikeusistuimen hyväksyntää.

Kaikki uudet mahdolliset rajoitukset astuvat voimaan 22. heinäkuuta ja ovat voimassa toistaiseksi.

Viides aalto nostanut tartuntalukuja

Espanjaa koetteleva koronapandemian viides aalto on yllättänyt voimakkuudellaan terveysviranomaiset ja poliittiset päättäjät. Uudet virusvariantit, rajoitusten lievennykset ja liikkuvuuden lisääntyminen on ollut yhdistelmä, joka on moninkertaistanut tartunnat ja kääntänyt sairaaloiden koronapotilaiden määrän uuteen nousuun.

Esimerkiksi Málagan seudulla 20. heinäkuuta oli koronan takia hoidossa 164 vuodepotilasta, joista 24 oli tehohoidossa, kun heinäkuun alussa vastaavat lukemat olivat 42 ja 8. Aiemmasta poiketen tehohoidossa on nyt myös nuoria.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: Diario Sur, La Opinión de Málaga, Ideal

Jaa:

Genalguacilin ”museokylä” – yksi maan kauneimmista

Espanjalaispelaaja nousi golfin maailman ykköseksi

add one