Andalusian rajoituksia lievennetään vaiheittain

Julkaistu: 11.12.2020
Poikkeustilannetiedotus

Andalusian maakuntahallinto on päättänyt höllentää liikkeiden aukiolo- sekä liikkumisrajoituksia lauantaista alkaen kaksivaiheisesti. Lisäksi joulunpyhien aikaan liikkumis- ja kokoontumissäännöissä on lisäjoustoja.

Ensimmäinen vaihe

Ensimmäisessä vaiheessa eli ajalla 12.12.– 17.12. liikkuminen oman asuinprovinssin sisällä paikkakunnalta toiselle on jälleen mahdollista, mutta kielletty oman provinssin ulkopuolelle ilman perusteltua syytä. Kokoontumisten suurin sallittu henkilömäärä on kuusi.

Myymälät ja muut palveluliikkeet voivat olla avoimina yleisölle klo 21.00 saakka.

Ravintolat, baarit ja kahvilat voivat edelleenkin olla avoinna ainoastaan klo 18.00 saakka. Ne voivat kuitenkin myydä ruokaa noutopalveluna klo 21.30 asti ja kotiinkuljetuksena klo 23.30 saakka.

Ulkonaliikkumiskielto on ensimmäisessä vaiheessa edelleen voimassa ajalla 22.00 – 07.00.

Toinen vaihe

Toinen vaihe on voimassa ajalla 18.12. – 10.1., jolloin Andalusian maakunnan sisällä saa liikkua vapaasti provinssista toiseen ja myymälät ja muut palveluliikkeet voivat avata ovensa asiakkailleen normaalisti.

Kahvilat, baarit ja ravintolat saavat avata asiakkaille ovensa päivittäin kahdessa vaiheessa: päivisin klo 18.00 saakka ja iltaisin ajalla 20.00 – 22.30.

Ulkonaliikkumiskielto ilman perusteltua syytä on voimassa ajalla 23.00 – 06.00.

Juhlapyhät

Lisäksi ajalla 23.12.– 6.1. Andalusiasta on mahdollisuus lähteä tai sinne saapua viettämään vuodenvaihteen pyhiä oman perheen pariin.

Tärkeimpinä juhlapäivinä, jotka ovat 24.12., 25.12., 31.12. ja 1.1. perhekokoontumisissa voi olla yhteensä kymmenen henkeä, muina päivinä ryhmän maksimimäärä on kuusi henkilöä.

Lisäksi juhlailtoina 24.12. ja 1.1. ulkonaliikkumiskielto alkaa poikkeuksellisesti klo 1.30.

Hoitokodeista perheen pariin juhlapyhiksi tuleville henkilöille on lisäksi laadittu erityissäännökset koronatesteineen.

PCR-testi ennen Espanjaan tuloa

Kuten riskimaista Espanjaan saapuvilla, myös Suomesta Uudenmaan alueelta Espanjaan matkustavien on syytä tietää, että 14.12. alkaen heillä täytyy olla mukanaan enintään 72 tuntia vanha PCR-testitulostodistus. Kanariansaaret hyväksyy myös antigeenitulostodistuksen.

Andalusian autonominen maakunta koostuu seitsemästä provinssista, jotka ovat Sevilla, Málaga, Granada, Córdoba, Huelva, Cádiz, Jaén ja Almería.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: Junta de Andalucía, Gobierno de Canarias, BOC

Jaa:

Kirjallisuuskulttuuria Los Pacosissa

Espanjan halvin ostoskori löytyy edelleen samasta kaupungista