Andalusiassa päätettiin lähiviikkojen rajoituksista

Julkaistu: 18.03.2021
Poikkeustilannetiedotus
add one

Andalusiaan voi matkustaa pääsiäisen tienoilla Suomesta, mutta liikkumisrajoitukset itsehallintoalueen sisällä pidetään voimassa lähes ennallaan. Ravintolat voivat avata ovensa myös iltaisin.

Alueviranomaisten mukaan uudet määräykset astuvat voimaan perjantaina 19. maaliskuuta ja ovat voimassa seuraavat kolme viikkoa 9. huhtikuuta saakka, ellei koronapandemiatilanteessa tapahdu sitä ennen merkittäviä muutoksia.

Andalusian provinssista toiseen matkustaminen on rajoitettu edelleenkin niin, että se on mahdollista vain perustelluin syin terveydenhoidon, opiskelun tai työtehtävien takia.

Suomesta voi tulla lentäen edelleen vapaasti Espanjaan, mutta matkalaisten on noudatettava maan sisällä olevia liikkumisrajoituksia.

Ravintolat ja baarit voivat olla Andalusiassa avoinna 22.30 saakka 19. maaliskuuta alkaen ja ulkonaliikkumiskielto on voimassa klo 23.00 – 06.00 välisenä aikana. Poikkeuksena ovat ne harvat paikkakunnat, joiden koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on yli tuhat. Ryhmäkokoontumisten maksimimäärä on edelleen kuusi ja sisätiloissa neljä henkilöä. Pääsiäiskulkueet on peruttu kaikkialla.

Aluejohtaja Juanma Morenon mukaan viranomaiset eivät voineet lievittää rajoituksia enempää, koska tartuntalukujen laskeminen on pysähtynyt ja vaarana on niiden kääntyminen uuteen nousuun ja vahvaan neljänteen aaltoon viruksen brittivariantin yleistymisen takia. Hänen mukaansa tuo aikaisempaa tarttuvampi virusmuunnos on jo nyt hallitsevin ja sen osuus on joissakin provinsseissa jo 80 prosenttia kaikista todetuista tartunnoista.

Andalusian sairaaloissa koronapotilaita oli hoidettavana 17. maaliskuuta 1.125, joista tehohoidossa oli 278. Vastaavat luvut olivat viikkoa aikaisemmin 934 ja 238 potilasta.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: SAS, Junta de Andalucía, El Mundo, Diario Sur

Jaa:

Mercadona panostaa ympäristöystävällisempään strategiaan

Astra Zeneca -rokotukset keskeytettiin Espanjassa

add one