Vertaa asuntoja

Andalusiassa tiistaina voimaan tiukemmat liikkumisrajoitukset

Andalusiassa tiistaina voimaan tiukemmat liikkumisrajoitukset

  • 09/11/2020

Viime viikkojen aikana jatkuvasti huonontuneen koronatilanteen takia Andalusiassa tiistaina 10. marraskuuta astuivat voimaan aikaisempaa tiukemmat liikkumisrajoitukset.

Kahden seuraavan viikon aikana paikkakunnalta toiselle ei saa liikkua ilman perusteltua ja dokumentein todistettavaa syytä. Perusteena voi olla liikkuminen työn, opiskelun, pakollisten oikeustoimien, oman tai perheenjäsenen terveydenhoidon tai matkalta asuinpaikkakunnalle paluun takia.

Pankki- tai vakuutusasioita tai auton tankkauksen voi hoitaa myös naapurikunnan puolella, jos se ei ole omalla lähialueella mahdollista. Kuntien ja kaupunkien raja-alueilla voi olla muitakin joustoja, joista tiedotetaan paikallisesti.

Ihmisten iltaliikkumista pyritään hillitsemään rajoittamalla palvelupisteiden aukioloaikoja. Baarien, kahviloiden ja ravintoloiden on suljettava ovensa viimeistään klo 18.00. Samoin kiinni on iltaisin suurin osa kauppa- ja palveluliikkeistä, kun avoinna voivat olla vain välttämättömyystarvikkeita ja -palveluita tarjoavat liikkeet.

Kaikissa yliopistoissa siirrytään etäopetukseen. Peruskoulut ja lukiot sen sijaan voivat jatkaa toimintaansa normaalisti.

Junta de Andalusian juklistaman listauksen mukaan klo 18.00–22.00 välisenä aikana voivat olla auki ainoastaan seuraavat myymälät ja toimipisteet: elintarvikeliikkeet, terveyspalvelut ja apteekit, sosiaalitoimi, eläinlääkärit, optikot, kirja- ja paperikaupat, huolto- ja katsastusasemat, autokoulut, kotiinkuljetukset, hautauspalvelut, ulkourheilupaikat ja kampaamot.

Samalla ulkonaliikkumiskieltoa aikaistetaan tunnilla ja se on voimassa koko maakunnan alueella 22.00–07.00 välisenä aikana. Myös kokoontumiskielto on edelleen voimassa eli yhteen voi kokoontua enintään kuusi henkilöä niin yksityisissä kuin julkisissakin tiloissa yhdessä asuvia suurperheitä lukuunottamatta.

Rajoitukset ovat voimassa ainakin 23. marraskuuta saakka ja ne koskevat kaikkia maakunnan 785 paikkakuntaa. Granadan seudulla ne ovat vieläkin tiukemmat kuin muualla kaikkein vaikeimmasta koronatilanteesta johtuen.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: Juan Manuel Moreno, Junta de Andalucía, Sur, Opinion de Málaga

***

Edit: Artikkelia korjattu 12.11.2020

Liity keskusteluun