Vertaa asuntoja

Aurinkorannikolla koronatartuntaluvut puolittuivat viikossa

Aurinkorannikolla koronatartuntaluvut puolittuivat viikossa

  • 01/10/2020

Testattuja koronatartuntatapauksia rekisteröidään edelleen, mutta toistaiseksi Aurinkorannikolla luvut ovat laskeneet, ja tilanne on sairaaloiden hoitokapasiteetin kannalta siedettävä.

Syyskuun päättyessä Málagan seudulla rekisteröitiin 244 uutta koronatartuntaa vuorokaudessa. Luku on edelleen suhteellisen korkea, vaikkakin yli puolet pienempi kuin viikkoa aikaisemmin, jolloin kahtena päivänä rekisteröitiin yli 500 tartuntatapausta vuorokaudessa (547 ja 511).

Provinssin aluesairaaloissa oli syyskuun lopussa yhteensä 205 vuodepotilasta koronatartunnan takia. Heistä tehohoidossa oli 29 henkilöä. Se on toiseksi eniten Andalusiassa, sillä Sevillan seudun sairaaloissa vuodepotilaita oli 354, joista 45 teho-osastolla.

Yhteensä lähes yhdeksän miljoonan asukkaan Andalusiassa vuodepotilaita oli syyskuun lopussa koronan takia 1.103, joista 154 oli tehohoidossa. Sairaaloiden hoitokapasiteetin kannalta tilanne on siten edelleen siedettävä, mutta tartuntatapausten määrä ei saisi olla kahden viikon ajanjaksolla yli 500 sataatuhatta asukasta kohden terveydenhoitojärjestelmän toimivuuden takia.

Toisin kuin esimerkiksi Madridin seudulla ja Pamplonassa, Andalusian tartuntatilanne on pysynyt viranomaisten mukaan toistaiseksi kohtuullisena. Yli 500 tapausta 100.000 asukasta kohden kahden viime viikon aikana on havaittu vain muutamissa kylissä. Ne ovat Pulpí (Almería), Almodovar del Río (Córdoba); Jamilena, Los Villares ja Linares (Jaén); Casariche, La Campana, Villaverde del Río, Arahal ja Paradas (Sevilla) sekä Sierra de Yeguas ja Villanueva de la Concepción (Málaga). Andalusian maakuntahallinto on määrännyt liikkumisrajoituksia toistaiseksi ainoastaan Sevillan seudulla sijaitsevaan Casarichen kylään.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: Junta de Andalucía, Diario Sur

Liity keskusteluun