Aurinkorannikolle uusia rajoituksia

Julkaistu: 19.01.2021
PoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Keskiviikkona Aurinkorannikolla astuvat voimaan aikaisempaa tiukemmat liikkumisrajoitukset edelleen levinneen koronapandemian takia.

Málagan seudulla koronatartuntojen määrä on kuusinkertaistunut kuluneen kuukauden aikana. Rajoitukset ovat voimassa ainakin 45 paikkakunnalla seuraavan kahden viikon ajan pandemian hillitsemiseksi.

Asuinpaikkakunnalta poistuminen kielletty

Aluehallinto on määrännyt tiukemmat liikkumisrajoitukset paikkakunnille, joiden koronatartuntojen ilmaantumisluku on yli 500 viimeisen kahden viikon aikana. Kyseisten paikkakuntien asukkaat eivät saa poistua asuinkuntansa ulkopuolelle, eikä niihin myöskään ole lupa matkustaa muualta ilman perusteltua syytä.

Käytännössä koko Aurinkorannikko eli Málagan seutu alkaa olla tiukempien rajoitusten piirissä. Jo aikaisemmin ne koskivat provinssin 32 kuntaa. Nyt uudet rajoitusten alaiset paikkakunnat ovat Málagan kaupunki, Marbella, Mijas, Fuengirola, Benalmádena, Estepona, Manilva, Rincón de la Victoria, Campillos, Alfarnatejo, Carratraca, Tolox ja Cártama.

Läntisen Aurinkorannikon paikkakunnista vain Torremolinos on toistaiseksi joukosta poissa, koska sen ilmaantuvuusaluku on vielä hieman kriittisen 500:n rajan alapuolella (495), mutta käytännössä sekin on jo eristyksissä, koska naapurikuntiin liikkumista on rajoitettu. Lisäksi 500 tartuntatapauksen rajan ylittyminen lienee vain ajan kysymys.

Kotoa poistuminen kielletty

Vielä tiukemmat rajoitukset astuvat voimaan paikkakunnilla, joiden ilmaantuvuusluku on yli tuhat. Keskiviikkona sellainen tilanne on seuraavissa Málagan seudun kunnissa: Teba, Almargen, Monda, Alameda, Salares, Ardales, Igualeja, El Borge, Benamocarra, Cartajima, Coín, Alfarnatejo, Alhaurín el Grande ja Algatocín. Lista voi saada jatkoa lähipäivinä.

Kyseisillä paikkakunnilla ei ole lupa poistua kodista ilman perusteltua syytä. Kaikki myymälät ja ravitsemusliikkeet on pidettävä suljettuina lukuun ottamatta välttämättömyystavaroita ja -palveluja tarjoavia yrityksiä. Myös tiukemmat rajoitukset ovat voimassa ainakin ensimmäiset 14 päivää, vaikka ilmaantuvuusluku laskisikin alle tuhannen ennen ajanjakson päättymistä.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: BOJA, Sur, Opinión de Málaga

Jaa:

Kauneimmat keskiaikaiset kylät Espanjassa

Parhaan suojan antavat markettien maskit

add one