Vertaa asuntoja

Costa del Solin terveydenhoitokapasiteetin tulevaisuus askarruttaa

Costa del Solin terveydenhoitokapasiteetin tulevaisuus askarruttaa

  • 13/11/2020

Vaikka Aurinkorannikon terveyskeskukset ja sairaalat ovat yhä suuremman paineen alla koronatartuntatapausten jatkuvan lisääntymisen takia, Andalusian lääkärijärjestön pääsihteerin mukaan tilanne on toistaiseksi hallinnassa, eikä kapasiteetin loppumisesta ole toistaiseksi pelkoa.

”Ennakoimme kuitenkin, että loppusyksystä voi tulla hyvinkin ongelmallinen terveydenhoitosektorilla, etenkin kun emme vielä tiedä, millainen yhteisvaikutus flunssa- ja korona-aalloilla lopulta on”, Sociedad Española de Médicos Generales y de Familia en Andalucía -lääkärijärjestön pääsihteeri Higinio Flores toteaa La Opinión de Málaga -lehden perjantain artikkelissa.

Suurin paine paikallisessa terveydenhuollossa koronapandemian takia on ollut toistaiseksi terveyskeskuksissa. Terveyskeskuslääkäreiden aluejärjestön edustaja María José Aparicio sanoo lehden samassa artikkelissa, että jo nyt ensihoito on täystyöllistetty.

Hänen mukaansa terveyskeskusten henkilöstön määrää olisi syytä lisätä loppusyksyä kohti, jotta niissä pystyttäisiin suoriutumaan kaikista ensihoidon haasteista. Koronapotilaiden ohella on huolehdittava myös muiden kansalaisten terveydestä.

Aparicion mukaan koronatartuntojen vähentämiseksi olisi erityisen tärkeää tiukentaa nykyisestään testausta, jäljitystä ja tartunnan saaneiden eristämistä.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: La Opinion de Málaga, Sociedad Española de Médicos Generales y de Familia en Andalucía, Sociedad Española de Médicos de Atención Primaria de Málaga

Liity keskusteluun