Vertaa asuntoja

Espanjassa koronavirukseen menehtyneitä jo Kiinaa enemmän

Espanjassa koronavirukseen menehtyneitä jo Kiinaa enemmän

  • 25/03/2020

Espanjan terveysministeriön keskiviikkona julkistamien tietojen mukaan koko Espanjassa on koronaviruksen uhreja nyt 3.434, mikä on enemmän kuin Kiinassa, jossa viruksen aiheuttamiin komplikaatioihin on sikäläisten viranomaisten mukaan kuollut 3.287 ihmistä.

Espanjassa on keskiviikkoon mennessä rekisteröity 47.610 virustartunnan saanutta, joista 5.367 on jo todettu tervehtyneen. Eniten tartuntoja on Madridissa, jossa niin sairaalat kuin ruumishuoneet ovat paineen alla. Lisäsairaaloita ja ruumiiden säilytyspaikkoja on perustettu messu- ja urheilukeskuksiin.

Tartunnan saaneita on kuitenkin paljon enemmän kuin todetut tapaukset antavat ymmärtää. Epidemiamatematiikkaan erikoistunut tilastotieteilijä Timothy Russell arvioi tiistaina, että Espanjassa on kuolemantapausten perusteella 780.000 tartunnan saanutta.

Ministeriön kriisikoordinaattori Fernando Simón ennusti tänään, että Espanjassa lähestytään tartuntojen huippupistettä, mutta senkin jälkeen terveydenhoitojärjestelmä tulee olemaan kovan paineen alla vielä pitkään tartuntojen itämisajan pituuden vuoksi.

Liity keskusteluun