Vertaa asuntoja

Espanjassa rekisteröidään koronarokotteesta kieltäytyvät

Espanjassa rekisteröidään koronarokotteesta kieltäytyvät

  • 29/12/2020

Espanjan terveysministerin Salvador Illan mukaan Covid19-virusrokotteesta kieltäytyvät henkilöt merkitään viralliseen rekisteriin. Rekisteri ei ole ministerin mukaan julkinen, mutta sen tiedot luovutetaan tarvittaessa EU-maiden viranomaisten tietokantoihin.

Voi olla, että tulevaisuudessa joihinkin maihin matkustettaessa edellytetään rokotustodistus ja maahan saapuvien tiedot tarkastetaan yleiseurooppalaisesta rokotusrekisteristä.

”Rekisteriin merkitään henkilöt, joille rokotetta on tarjottu, mutta siitä on syystä tai toisesta kieltäydytty”, Illa kertoi La Sexta-televisiokanavan haastattelussa. Hänen mukaansa rokotus ei ole pakollinen, vaan vapaaehtoinen, mutta hyvin suositeltava viruspandemian voittamiseksi.

Lisäksi Cadena Ser-radiokanavan haastattelussa terveysministeri arvioi, että niin kutsutun laumasuojan edellyttämä vähintään 70 prosentin immuniteetti väestössä voidaan saavuttaa Espanjassa ensi lokakuuhun mennessä. Ensi kesään mennessä hänen mukaansa ehditään rokottaa 15–20 miljoonaa kansalaista eli korkeintaan 40 prosenttia väestöstä.

Äskettäin julkistetun mielipidetiedustelun mukaan 28 prosenttia espanjalaisista ei haluaisi ottaa rokotusta ainakaan aikaisessa vaiheessa, vaan odottaa tilanteen kehittymistä ja rokotusten edistymistä. 40,5 prosenttia väestöstä on kyselytutkimuksen mukaan valmis rokotuttamaan itsensä välittömästi.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: EFE, La Sexta, Cadena Ser
Kuva: Pixabay

Liity keskusteluun