Vertaa asuntoja

Hallituksen ohjeistusta moititaan epäselväksi

Hallituksen ohjeistusta moititaan epäselväksi

  • 13/04/2020

Espanjan CEOE-yrittäjäjärjestö kritisoi maan terveysministeriön viikonloppuna antamaa ohjeistusta, että se on epäselkeä ja asettaa yritykset hankalaan välikäteen.

Hallituksen antaman ohjeistuksen mukaan yritykset ovat vastuussa virussuojavarusteiden hankkimisesta työntekijöilleen. Suojavarusteiden hankinta on kuitenkin ollut poikkeustila-asetuksen myötä keskitetysti Espanjan hallituksen vastuulla, eikä yrityksillä ole ollut mahdollisuuksia vaikuttaa niiden saatavuuteen. Nyt, kun osa yrityksistä käynnistää jälleen toimintaansa, on Espanjassa monilla paikkakunnilla edelleen pulaa suojatarvikkeista, erityisesti asianmukaisista hengityssuojista.

”Monilla pienilllä ja keskisuurilla yrityksillä ei ole nyt edellytettäviä valmiuksia, koska suojavälineitä ei ole ollut saatavilla. Suuremmilla yrityksillä on ollut enemmän kapasiteettia ja yhteyksiä varusteiden tuottajiin”, CEOE:n varapuheenjohtaja Íñigo Fernández de Mesa totesi maanantaina Antena3-televisiokanavan haastattelussa.

Espanjan kaikista yrityksistä 95 prosenttia on pieniä tai keskisuuria. Hän sanoi pelkäävänsä, että monilla yrityksillä voi olla vaikeuksia käynnistää toimintaansa varusteiden puutteen vuoksi.

Sisäministeri Fernando Grande-Marlaska lupaili SER-radiokanavalla maanantaina, että hengityssuojia tulee riittävästi myyntiin kaikkiin apteekkeihin kuluvan viikon aikana.

Siihen saakka yrittäjien edustajan mukaan ollaan tilanteessa, etteivät monet yritykset voi täyttää terveysministeriön edellytyksiä, koska se ei ole käytännössä mitenkään mahdollista.

Terveysministeriön elinkeinotoimintaa koskevissa määräyksissä on Fernández de Mesan mukaan muutenkin useita juridisia aukkoja, jotka jättävät tilaa väärinkäsityksille ja eri tulkinnoille.

Liity keskusteluun