Koronaa nyt erityisesti nuorison keskuudessa

Julkaistu: 06.07.2021
PoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Koronavirus leviää Espanjassa nyt pääasiallisesti nuoremman väen parissa. Viime päivien tartunnoista lähes puolet on todettu alle 30-vuotiailla. Tartuntojen määrä on ollut viime päivät myös kokonaisuudessaan nousussa.

Espanjassa puhutaankin jo pandemian viidennestä aallosta, sillä maan keskimääräinen ilmaantuvuusluku on noussut jo 204:een ja 20–29-vuotiailla peräti 640:een, joka on hälyttävän korkea lukema.

Virus leviää nyt nuorison keskuudessa aikaisempaa enemmän pääasiallisesti kolmesta syystä. Rokotukset on keskitetty tähän saakka vanhempiin ikäluokkiin, jolloin alle 30-vuotiailla ei ole vielä harvoja poikkeuksia lukuunottamatta lainkaan rokotesuojaa hanakasti tarttuvia uusia virusmuunnoksia vastaan. Lisäksi nuorten liikkuminen ja kanssakäyminen oppilaitosten kesälomien alettua on lisääntynyt voimakkaasti samalla, kun maskipakkoa on lievennetty.

Tartuntojen määrä on edelleen nousussa myös Aurinkorannikolla, jossa 15–29-vuotiaiden ilmaantuvuusluku on noussut peräti 713:een ja rannikon väestön keskimääräinenkin lukema on ylittänyt kriittisen riskirajan (250). Ilmaantuvuusluku on nyt Fuengirolassa 318, Benalmádenassa 256, Mijasissa 301, Marbellassa 474, Málagassa 253, Esteponassa 300 ja Torremolinosissa 207.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: ABC, El Mundo, Diario Sur

Jaa:

Hinta-laatusuhteeltaan parhaat oluet Espanjassa ovat…

Kuinka paljon eläminen Espanjassa maksaa?

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.