Koronatartunnat lisääntyneet viikon mittaan Costa del Solilla

Julkaistu: 04.06.2021
Poikkeustilannetiedotus

Málagan provinssin alueen Covid19-tartuntatilastot ovat tummentuneet päivästä toiseen kuluneen viikon aikana. Alueen ilmaantuvuusluku on nyt 150,1, kun viikkoa aikaisemmin se oli vielä 125. Tartuntoja on päivittäin nykyisellään saman verran kuin viime huhtikuussa.

Koronatilanne on kuitenkin edelleen Costa del Solilla parempi kuin Andalusiassa keskimäärin. Itsehallintoalueen ilmaantuvuusluku, joka on kohonnut yhtäjaksoisesti jo yhdeksän päivän ajan, on nyt 183. Viimeksi kuluneen vuorokauden aikana uusia koronatartuntoja tilastoitiin Andalusiassa yhteensä 1.499.

Myönteistä tilanteessa on selvä koronakuolleisuuden aleneminen, joka on jatkunut jo kolmen kuukauden ajan eli rokotusten käynnistymisestä lähtien. Myös koronapotilaiden määrä alueen sairaaloissa on laskenut viime aikoina, vaikka tartuntojen määrä on kasvanut.

Andalusiassa rokotuskertoja on kertynyt kesäkuun alkuun mennessä yli viisi miljoonaa. Päivittäin rokotteita jaetaan yli 120.000. Vähintään yhden rokotteen on saanut tähän mennessä 48 prosenttia yli 16-vuotiaista Andalusian asukkaista.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: SAS, ABC, SUR

Jaa:

Varaslähtö kesän odotettuihin alennusmyynteihin

Maailmanlaajuinen ulkosuomalaiskuoro esiintyy virtuaalisessa Suomi-kylässä